pausekangas

kangas_ja_kukka

Olen vihdoin valinnut kankaan meidän vanhaan nojatuoliimme! Nojatuolihan tuli meille vanhempieni luota ja sillä on paljon tunnearvoa. Nojatuoli on hankittu aikoinaan lapsuudenkotiini joskus teini-iässäni ja vuosien varrella se on kertaalleen jo verhoiltu uudestaan ja siihen on teetetty tämä ruudullinen irtohuppu. Mikä tärkeintä, istuinmukavuus on omaa luokkaansa, joten emme halua luopua tuolista.

Aion teettää siihen uuden irtohupun valkoisesta puuvillakankaasta. Mietin kankaan valintaa kauan. Valkoiseen väriin päädyin ajattomuuden ja raikkauden takia. Laatu on hyvin tärkeää ja siksi valitsin Koodin valikoimista Kvadratin ”Pause” kankaan. Pause on hyvin tiivistä, joten siitä ei kissan kynnetkään toivottavasti saa kunnon otetta. Mikä parasta, kangas on käsitelty valmiiksi suoja-aineella jo tehtaalla. Suoja-aine kestää 4-5 pesua ja se aktivoituu kangasta silittäessä. Tärkeää on myös se, että kankaan saa pestä 60 asteessa.

Ennen ompelijalle menoa aion pestä kankaan, jotta valmiit irtopäälliset eivät kutistu sitten joskus, kun niitä on tarpeen pestä. Ompelija saa kätevästi mallin nykyisestä irtohupusta, mikä helpoittaa kaavoittamisessa. Uusi irtohuppu saa olla myös vähän pelkistetympi; siihen ei tule tereitä ollenkaan.

Voi että, en malta odottaa lopputulosta!

Translation: I finally decided the fabric for our old arm chair: it’s going to be white cotton, Kvadrat’s ”Pause”. The arm chair has been in our family for years, so it has a lot of sentimental value.

Author

2 Comments

  1. Tuo Kvadrat olisi varmasti just passeli meidänkin nojatuolille. En ole vielä(kään) aktivoitunut verhoiluttamisasian suhteen. Tai sen verran kyllä, että olen heittänyt valkoisen päiväpeiton tuolin ylle. Raikastuihan se niinkin… 🙂

    En malta odottaa lopputulosta minäkään!

    • Meilläkin oli jonkin aikaa valkoinen lakana nojatuolin päällä, kun testailin miltä valkoinen nojatuoli näyttäisi. Eihän sillä ihan oikeaa tuntumaa saavuttanut, mutta sinne päin… 😉

      Minunkin pitäisi vielä aktivoitua sen verran, että saisin kankaan pestyä ja kiikutettua ompelijalle vanhan päällisen kera. Työpäivien jälkeen ei vain tunnu olevan aikaa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.