Aurinkoista sunnuntaita! Täällä viikonloppu on kulunut tyttären kymppivuotissynttäreitä juhliessa ja kylläpäs olikin ihanat juhlat. Koti on vielä vähän hyrskynmyrskyn, mutta tänään ehtii hyvin siivota. Aamun olen viettänyt rennosti, sillä parasta viikonlopuissa on hitaat aamuhetket. Tähän aamupäivään sopiikin hyvin tämä 8 x aamu haaste, jonka bongasin Villa H -blogista.

Parasta aamuissa on:

Riippuu onko kyseessä arkiaamu vai viikonloppu. Arkiaamuisin parasta on jos herään virkeänä ilman, että olen torkuttanut yli puoli tuntia. Viikonloppuaamut ovat aivan parasta jo itsessään! Nautin hitaista aamuista, jolloin saan juoda monta kuppia kahvia rauhassa nettiä selaten. Kesäaamuisin on mahtavaa hipsiä terassille pyjama päällä hörppimään kahvia.

Silloin minä herään:

Arkiaamuisin herään puhelimen herätyskellon soittoon. Minulla on paha tapa torkuttaa, mikä taitaa vain lisätä aamutokkuraisuutta. Viikonloppuisin en laita puhelimen herätystä päälle, vaan herään omaan tahtiin. Usein kissat kyllä herättävät jo melko aikaisin, mutta yleensä jatkan unia ensimmäisen herätyksen jälkeen. Lapset heräävät meillä itsestään niin arkisin kuin viikonloppuisin.

Aamiaiseksi syön: 

Arkiaamuina syön joka aamu pikakaurapuuroa. Aamukahvin juon vasta töissä työkavereiden kanssa.

Viikonloppuisin aamupala vaihtelee. Tänä aamuna miesväki nauliutui tv:n ääreen seuraamaan formulaa, joten katoin herkkuaamupalan vain itselleni: voileipiä, kananmunaa ja eilistä synttärikakkua. Viikonloppuisin juon yleensä kaksi suurta kuppia kahvia. Lapsuudenkodistani peräisin oleva vanha nojatuoli on vakiopaikkani viikonloppuaamuisin; siinä istuskelen rauhassa  kahvikupposeni ja Hesarin tai kännykän kanssa.

Usein myös keitämme viikonloppuaamuisin puuroa ja nautimme aamupalan yhdessä koko perheen kanssa. Joskus taas lapset ovat ehtineet jo syödä aamupalan, kun me nousemme sängystä.

Ensimmäinen asia mitä teen aamulla:

Selaan puhelinta. Tämä on kyllä vähän huono tapa, mutta toisaalta nautin siitä, että saan nousta hitaasti. Usein myös kisut tulevat viereen rapsuteltaviksi.

Täydellinen aamu näyttää tältä:

On vapaapäivä ja herään virkeänä ja sopivan aikaisin, noin klo 8 aikaan. Luen uutiset sängyssä ja sitten kipsuttelen keittiöön keittämään kahvia. Jääkaapista löytyy ihania aamupalaherkkuja, kuten tuoreita marjoja ja luonnonjugurttia. On lämmin kesäaamu ja aamukahvin tarkenee nauttia pihalla aamuauringon lämmössä. Tai ehkä laiturin nokassa sitten joskus, kun mökkiprojekti etenee…

Näin kauan kestää, että olen valmis lähtemään töihin:

Yleensä nousen sängystä klo 7 ja töissä olen muutaman minuutin yli 8. Matkoihin kuluu noin kymmenen minuuttia. Jos en syö aamupalaa, niin olen valmis lähtemään 15 minuutissa.

Herätyskelloni ääni on:

Puhelimeni herättää iPhonen vakioäänellä. Mankun One Plus kännykkä herättää linnunlaulun ja piippauksen sekoituksella. Ehkä voisi omaankin puhelimeen ladata jotain linnunlaulua…

Paras vinkkini aamuväsymykseen on:

Ei ainakaan kannattaisi torkuttaa. Kyllä se aamuväsymys kaikkoaa, kun vain nousee ylös ja aloittaa päivän. Vaikka töihin lähteminen tuntuisi jonain aamuna nihkeältä, niin kyllä vire yleensä palautuu, kun pääsee työpaikalle ja päivä lähtee kunnolla käyntiin.

*

Arkisia hetkiä kuvaan nykyisin enemmän Instagram Storiesiin ja olen huomannut, että arjen fiilistelyt ja ihanat hetket näkyvät vähemmän täällä blogin puolella. Pitäisi kyllä muistaa tallettaa niitä silloin tällöin tännekin. Ihanaa sunnuntaipäivää!


Translation: I love slow mornings when I have time to enjoy many cups of coffee and read news and blogs on my phone.

Author

2 Comments

  1. Itse löysin iPhoneen linnunlaulun sieltä kellon ”bedtime” osiosta, olen tykännyt! Sitten jos torkuttaa, niin teen sen ajastimella, sen ääni on sitten niin ärsyttävä että mielummin nousee ylös kun painaa torkkunappia uudestaan ;).

    • Suvi M Reply

      Oi kiitos vinkistä! 🙂 Pitääpäs vähän selata iPhonen valikoita…. Ja tuo olisikin hyvä kikka torkuttamisen lopettamiseen. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.