Kuten aiemmassa postauksessa lupasin, teen alkuvuonna yhteenvedon jokaisen huoneen remontista. Aloitetaan makuuhuoneesta, sillä se valmistui ensimmäisenä ja sängynpäätyseinästä on kyselty kovasti.

Remontissa uusittiin kaikki makuuhuoneen pinnat. Tavoitteena oli luoda makuuhuoneeseen rauhallinen tunnelma, joka kunnioittaisi 1800-luvulla rakennetun talon aikakautta sopivissa määrin. Makuuhuone maalattiin kauniilla harmaan sävyllä (Teknoksen HARMAJA) ja seinien alaosaan jätettiin koristelistan reunustama valkoinen osuus talon tyyliin sopivalla tavalla. Makuuhuoneen maalauksesta kirjoittelinkin jo kesällä postauksessa ”Ensimmäinen kurkistus uuden kodin makuuhuoneeseen”.

Makuuhuoneessa uusittiin myös lattia, eli tännekin asensimme samanlaista mosaaiikkiparkettia kuin muualla asunnossa ja ammattilainen käsitteli pinnan kestävällä lakalla, joka säilyttää puun luonnollisen sävyn.

Makuuhuoneen yhteydessä on pieni vaatehuone

Erilaiset seinälistoitukset ovat nyt kovin trendikkäitä. Ne sopisivat hienosti vanhan talon tyyliin, mutta en kuitenkaan meidän kotiimme halunnut tehdä liian trendipohjaisia valintoja. Seinien alaosaa kiertävä koristelista viimeistelee tyyliä sopivalla tavalla, eikä siihen varmastikaan kyllästy samalla tavalla kuin voi käydä vahvasti listoitettujen huoneiden kanssa.

Ihailen kovasti Joanna Laajiston sisustustyyliä ja inspiroiduin Porvoon Runo-hotellin listoituksista. Halusin toteuttaa samanlaisen ratkaisun meidän makuuhuoneeseen, mutta kaipasin myös laskutasoa sängyn taakse. Niinpä toteutimme listoituksen siten, että yläosaan asennettiin kapea lauta ikään kuin lipaksi, jonka päälle voi asettaa tavaroita. Tästä toteutuksesta on kysytty paljon ja etenkin siitä, miten olemme toteuttaneet lipan ilman, että kiinnitys näkyy. Tein sängynpäätyseinän rakentamisesta ohjevideon IG Reelsiin sekä TikTok-kanavalleni. Jep, minut löytää myös TikTokista, mutta en ole siellä kovin aktiivinen.

Tykkään kovasti tästä makuuhuoneen sängynpäätyratkaisusta! Lipan päälle on helppo koota erilaisia asetelmia ja laittaa tauluja. Se on kaunis myös tyhjänä. Ilmettä voi muuttaa tosi helposti!

Makuuhuone on kalustettu meiltä jo ennestään löytyvillä huonekaluilla. Uutena hankimme ainoastaan laatikoston. Teetimme sen omien mittojen mukaan paikallisessa keittökalusteliikkeessä. Laatikoista puuttuu vielä vetimet. Luultavasti hankimme laatikoihin kullansävyiset nuppivetimet. Erillinen laatikosto oli todella tarpeellinen vaatesäilytykseen.

Uutena hankimme myös makuuhuoneen näyttävän kattovalaisimen. Halusin makuuhuoneeseen valaisimen, jossa olisi monta valonlähdettä ja joka toisi sopivasti kontrastia makuuhuoneen sisustukseen. Valaisin on 101 Copenhagen -merkin ”Drop Chandelier”. Valaisin luo oikeastaan pohjan koko makuuhuoneen sisustukselle; sen myötä laitoin ikkunalaudalle meidän vanhan, samantyylisen Nordal-valaisimen ja lisäsin mustia yksityiskohtia. Pidän siitä, että tyyli ei muodostu liian sopöksi, vaan vaikka kyseessä on vanhan talon sisustus, on sisustus kuitenkin ajanhenkinen ja meidän tyylinen.

Työpiste kätkeytyy Adean Fokus-kaappiin

Makuuhuoneeseen sijoittuu myös Mankun työpiste. Aiemmassa kodissamme saunatuvassa sijainnut Adean Fokus-työpöytälipasto on nyt makuuhuoneessamme. Onneksi se sopii makuuhuoneeseen kivasti ja parasta on tietenkin se, että tietokone ja laitteet kätkeytyvät lipaston sisään. Olen kirjoittanut tästä tarkemmin postauksessa ”Etätyöpiste sulautuu osaksi sisustusta”.

Pitkät verhot ovat myös vanhat, eli IKEA:sta hankitut pellavaverhot, jotka olivat meidän vanhan kodin makuuhuoneessakin. Onneksi en koskaan saanut aikaiseksi lyhentää verhoja, sillä nyt niiden pituus on täydellinen tänne kotiin. Myös tähän kotiin asensimme kattoon huomaamattoman verhokiskon, johon pitkät verhot saa tyylikkäästi kiinnitettyä. Aion ostaa vielä toisen paketin näitä verhoja, jolloin molempien ikkunoiden ympärille saa omat verhot ja kiinni vedettäessä ne peittävät koko ikkunan leveydeltään.

Tällä hetkellä makuuhuoneessa näyttää siis tältä, mutta ilme muuttuu todella paljon pienillä muutoksilla. Jo pelkästään esimerkiksi lakanoita vaihtamalla. Lakanat ovat minulle yksi keskeinen tapa sisustaa. Vaihtelua saa paljon aikaan myös esillepanoilla – sillä mitä laittaa tasoille.

Author

9 Comments

 1. Ihana makuuhuone, upeasti toteutettu tuo seinä. Saanko udella mistä tuo musta yöpöytä ja musta peili?

  • Suvi M Reply

   Kiitti, ihana kuulla! <3 Musta yöpöytä on kotimaisen Everyday Designin ja peili on Rustasta.

 2. Hei, kaunis makuuhuone. Minua kiinnostaa tuo mustaraaminen pitkulainen peili. Mistä hankittu?

 3. Ihana huone ja todella taidokkaasti ja harmonisesti sisustettu. Hymyilytti myös kun bongasin pienen pörröisen kissan hännän – ainakin omasta mielestäni 😅 Kiitos kun kerrot myös tuotteista. Onko teillä sängyn päiväpeitteenä pellavapeite? Oletko ollut tyytyväinen sen ”jämäkkyyteen”? Harkitsen vastaavan hankintaa.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos paljon! 🙂 Kyllä kuvissa saattaa häntä jos toinenkin vilahtaa – kissat ovat aina touhuissa mukana. <3
   Meillä on Balmuirin päiväpeite. Se on ihanan pehmoinen, eikä sellaista "kovaa" pellavaa. Laitan alle linkin vanhaan blogipostaukseen, jossa siitä tarkemmin.

   https://www.valkoinenharmaja.fi/kaannettava-paivapeite/

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.