Jouluun on enää reilu viikko ja vaikka olenkin aika paljon jo fiilistellyt joulua blogissa, ei meidän koti yleisilmeeltään näytä vielä erityisen jouluiselta. Pääosa koristeista on vielä kaapissa, enkä toisaalta haluakaan laittaa kaikkea liian aikaisin esille. Tärkeä osa joulun ajan viehätystä on joulun odotus, suunnittelu ja tunnelmaan virittäytyminen.

Ideoita ja inspiraatiota joulukoristeluun poimin mm. eri brändien joulumallistokuvista. Kauniisti stailatuista kuvista kannattaa tarkastella sitä millaista rekvisiittaa tuotteiden yhteyteen on valittu; vaikka kuvien tarkoituksena olisikin tuoda esiin jotakin tuotetta, saa niistä usein vinkkejä myös kodin somistamiseen.

Kuva: Artilleriet

Tunnelmallisuus ja runsaat esillepanot ovat tällä hetkellä trendikkäitä. Minä olen viehättynyt erityisesti tuollaisista moniulotteisista tähdistä ja runsaista kukkakimpuista. Luulenpa, että kokoan joulupöydän koristukseksi suuren kukkakimpun eri lajikkeista: eucalyptysta, amaryllistä, anemonea sekä oksia ja havujakin voisi yhdistää samaan kimppuun. Ja kimppu saa rennosti ryöpsähtää maljakon ulkopuolelle.

Kuva: Tine K Home

Varmasti haemme lasipulloon tai suureen maljakkoon myös pienen kuusen ennen jouluaattoa. Sitä en ajatellut koristella ollenkaan. Varsinaisen joulukuusen laitamme esille vasta juuri ennen joulua – luultavasti 22.12.

Kuva: Ferm Living
Kuva: House Doctor

Joulukoristeista rakkaimpia minulle ovat lasten itsetekemät koristeet sekä koristeet, jotka ovat säilyneet mukana minun omasta lapsuudestani. Yllä olevissa kuvissa näkyviä joulukoristeita on helppo askarrella itsekin ja niitä voisi ripustaa jo ennen joulua kauniisiin oksiin tai pikkukuuseen.

Kuva: Tine K Home

Minusta tähti on muotona kaunis, vaikka se onkin kokenut inflaation muutaman vuoden takaisen tähtivillityksen jälkeen. Jouluun tähdet kuitenkin kuuluvat ja ne ovat osa meidänkin kodin joulusisustusta. Tähtinauha voisi sopia koristeeksi vaikkapa sängynpäätyyn tai sängyn yläpuolelle joulun ajaksi.

Kuva: House Doctor

Olohuoneen pöydälle rakennan jouluisen asetelman kynttilöistä ja havunoksista. Ehkä lisään sekaan myös muutaman kävyn ja tähtianiksen. Luonnon antimilla tulee kauneimmat somistukset.

Kuva: Ellos

Joulupöydän kattausta en ole vielä miettinyt kovin tarkasti, mutta se on varmaa että laitan esille kangasservetit. Ne olisi helppo viimeistellä kuvan mukaisella koristuksella. Kanelitankoja ja narua meiltä löytyy jo ennestään. Varmasti jouluksi hankin myös tuoreita eucalyptyksen oksia, joten tämä koristus on helppo toteuttaa.

Työkaverini kysyivät jo kumman puolen uudesta ruokapöydästä laitan jouluna esille: mustan vai valkoisen. Jos en laita pöytäliinaa, niin luulen että joulupöytä katetaan mustan kannen päälle.

Joko teillä alkaa olla joulukoristelut valmiina?


Translation: Inspiration for Christmas decoration.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.