Kaupallinen yhteistyö: Philips Hue

Kesällä ja loma-aikaan moni lähtee reissuun ja vaikka nyt ei voisikaan matkustaa kauemmaksi, niin lähiseudunkin reissut saattavat jättää kodin tyhjäksi pidemmäksi aikaa. Silloin nousee usein turvallisuuskysymykset mieleen. Me suhaamme kodin ja mökin väliä, ja minulle on tärkeää tietää, että molemissa paikoissa on kaikki hyvin silloin, kun emme itse ole paikalla. Turvallisuuden lisäämiseksi löytyy Philips Huen älyvalaistusjärjestelmästä loistavia ominaisuuksia, jotka olemme ottaneet ahkeraan käyttöön.

Älyvalaistus on muutakin kuin valoa

Koti on perheen turvasatama ja pienikin poikkeama horjuttaa turvallisuuden tunnetta voimakkaasti. Meidän kotipihalta on kerran viety painepesuri ja tunne siitä, että ulkopuolisia on käynyt meidän pihalla on aivan kamala! Sen jälkeen asensimme pihapiiriin turvakamerat. Jo ennestään kotoa löytyy varashälytinsysteemi. Näiden lisäksi kodin turvallisuutta voi parantaa helposti älyvalaistuksen avulla.

Minulla on ilo ja kunnia toimia Philips Huen brändilähettiläänä tänä vuonna. Haluan näyttää teille, kuinka älyvalaistus on paljon muutakin kuin ”pelkkää valoa”. Olemme aivan innoissamme tästä järjestelmästä ja mitä kaikkea sillä voikaan tehdä! En itsekään ole ihan vielä tutustunut syvällisesti kaikkiin ominaisuuksiin, mutta nämä turvallisuusseikat olivat sellaisia, joihin halusin perehtyä heti järjestelmän käyttöönoton yhteydessä.

Älyvalaistus lisää kodin turvallisuutta merkittävästi

Yksi tehokkain keino pitää kutsumattomat vieraat pois paikalta on osoittaa heille, että kotona on väkeä. Varkaat saattavat tarkkailla kohdettaan pitkäänkin ennen kuin iskevät, joten jos koti näyttää asutulta, ei se välttämättä valikoidu murtokohteeksi. Kun koti on valaistu, se näyttää asutulta. Philips Hue -älyvalaistuksen avulla valaisimet voi asettaa menemään päälle itsestään, jolloin ulospäin näyttää siltä, että talon väki on kotona. Tässäkin on älyä mukana, eivätkä valaisimet toimi ennakoidusti kuten ajastin – ellei itse niin halua.

Parasta on, kun valot syttyvät päälle sattumanvaraisesti

Kesäyöt ovat Suomessa valoisia, mutta päivät lyhenevät koko ajan ja valoja saa sytytellä iltaisin. Nappasin nämä kuvat kesäillan hämärässä ja vaikka nyt ei olekaan täysin pimeää, huomaa näistä selvästi, että lempivalaisimeni ovat kotona päällä. Kun olemme pois kotoa, voin Philips Hue -sovelluksen Home and Away -toiminnon avulla asettaa valaisimet syttymään itsestään tiettyyn kellonaikaan tai randomisti. Parasta on, kun vaihtelee aikaa, jolloin valot syttyvät satunnaisesti, kuten silloin kun olisi itse kotona. Näin kotia mahdollisesti tarkkailevat pitkäkyntiset eivät voi tietää onko talo tyhjillään vai ei.

Philips Huen Home and Away -toiminnon avulla voi asettaa päälle myös sijaintitoiminnon, jolloin valot syttyvät itsestään päälle, silloin kun olet lähestymässä kotia. Samoin se sammuttaa valot, kun olet tarpeeksi kaukana kotoa – eli ei hätää, vaikket itse unohtaisikaan sammuttaa valoja. Tai voit itse sytyttää ja samuttaa valot etänä sovelluksen kautta. Miten kätevää!

Philips Huen voi yhdistää myös kodin varashälytinjärjestelmään

Liiketunnistin on monelle varmasti tuttu pihavalojen ominaisuus. Se tuo turvaa ja sytyttää ulkovalot itsestään, kun tulet kotiin. Mutta tiestitkö, että Philips Hue -järjestelmässä liiketunnistimen saa myös sisätiloihin. Tämä on aivan myös aivan loistava turvallisuutta lisäävä ominaisuus! Philips Hue liiketunnistimen voi yhdistää myös yhteensopivien brändien kodin varashälyttimiin, jolloin koko kodin voi saada hälyttämään sekä valoin että äänin jos kotiin murtaudutaan.

Meillä on Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmä sekä kotona että mökillä, joten käytämme sen turvallisuus- ja etätoimintoja molemmissa paikoissa. Järjestelmä on superhelppo ottaa käyttöön ja kännykkäsovellukseen saa yhdistettyä monta Hue Bridge siltaa, joiden avulla valitaan, mitä kohdetta hallinnoidaan. Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmä ei vaadi mitään suuria investointeja, vaan voi aluksi hankkia vaikka muutaman polttimon ja sillan, ja halutessaan sitten laajentaa järjestelmää jos siltä tuntuu.

Philips Hue -järjestelmä on näin puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen osoittautunut todella toimivaksi ja monipuoliseksi ratkaisuksi. Edelleen minusta tuntuu vähän hullulta ettemme ole aiemmin ottaneet käyttöön näin kätevää järjestelmää! Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Lue myös:

Kodin valaistus kuntoon Philips Hue älyvalaistuksella

Tunnelmaa pihapiiriin ulkovalaistuksella

Lisää Philips Huesta myös Instagramissani: profiilin kohokohdissa on Philips Hue -pallo, jossa kaikki aiheeseen liittyvät IG Storiesit.

Author

1 Comment

  1. Onpas kätevää! Mekin olemme miettineet Philips Huen käyttöönottoa. Clas Ohlsonilla näin ainakin jotain polttimoita, mutta mistä saa valonauhaa?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.