Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Philips Hue & Babler

Valaistus on yksi tärkeimpiä asioita huomioida kodin sisustamisessa, sillä se vaikuttaa olennaisesti kodin tunnelmaan. Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin, ja nykytekniikalla valaistuksella voidaan tukea myös omaa vuorokausirytmiä. Tänä vuonna kanavissani keskitytään erityisesti valaistukseen, sillä olen vuoden 2020 Philips Huen brändilähettiläs Suomessa. Olen tästä erittäin innoissani, enkä malta odottaa, että pääsen kokeilemaan kaikkia Huen ominaisuuksia meillä kotona ja mökillä!

Valaistus on yksi tärkempiä elementtejä kodin sisustuksessa ja tunnelmassa. Olenkin blogiini usein kirjoittanut valon merkityksestä etenkin tunnelmanluojana, mutta valo vaikuttaa syvemmin myös hyvinvointiimme. Suomessa on pitkä pimeä aika, joten kaikki apuvälineet tuon pimeyden taltuttamiseen tulevat kyllä tarpeeseen. Varsinkin nyt, kun eletään tätä poikkeuksellista ”kolme-neljä kuukautta kestävää marraskuuta”  tuntuu ihanalta päästä parantamaan kodin valaistusta.

Philips Hue on minulle aivan uusi tuttavuus, jonka eri ominaisuuksiin pääsin tutustumaan tarkemmin Tukholman huonekalumessuilla muutama viikko sitten. Minulla on mielessä jo monta eri kohdetta ja tapaa miten tulen soveltamaan Huen ominaisuuksia meillä kotona ja mökillä Villa Fregatissa.

Minä, suurena valaisinfriikkinä, olen erityisen innoissani yhteistyöstä Philips Huen kanssa siksi, että pääsen hyödyntämään ihania valaisimiani entistä monipuolisemmin ja säätämään valon sävyä mieleiseksi tilanteesta riippuen. Minulle tunnelma on erittäin tärkeää kodin sisustamisessa, mutta Philips Hue on paljon muutakin kuin valaistusta – siitä pääsen kertomaan teille tänä vuonna tarkemmin.

Philips Hue on langaton älyvalaistusjärjestelmä, johon kuuluu niin led-polttimoita kuin valaisimia. Huet voi asentaa helposti kotoa jo löytyviin valaisimiin, eli tämä järjestelmä ei vaadi monimutkaisia työvaiheita tai sähkömiehen apua. Me aloitimme kotona Philips Huen käytön starttipakkauksella ja käyttöönotto oli juuri niin helppoa kuin oli luvattukin. Meillä Mankku on yleensä se, joka hoitaa kaikki teknisemmät asennushommat, mutta tällä kertaa minä olin se, joka hoiti tämän järjestelmän asentamisen. Eikä ollut yhtään vaikeaa!

Philips Hue on todella helppo ottaa käyttöön

Philips Huen starttipakkaukseen kuuluu kaksi E27 ympäristöystävällistä led-polttimoa, valonkatkaisin sekä siltaboxi, jonka mahdollistaa valojen langattoman säädön mobiilisovelluksen avulla kodin wifi-verkossa. Yhteen siltaan voi liittää yhteensä 50 lamppua, joista jokaisen voi nimetä erikseen sekä tehdä ryhmiä huoneiden mukaan. Mobiilisovelluksen lisäksi valoja voi säätää myös mukana tulevalla valonkatkaisimella tai puheella Sirin, Alexan tai Googlen kautta. Kuinka kätevää onkaan, että kaikki valot saa pois päältä tai päälle kerralla vain yhtä nappia painamalla tai äänikomennolla!

Me asensimme starttipakkauksen mukana tulleiden led-polttimoiden lisäksi vielä muutaman lisäpolttimon, jolloin saimme luotua kivan Philips Hue kokonaisuuden makuuhuone-olohuonenurkkaukseen. Olen aivan haltioissani siitä, millaisia tunnelmia ja valosävyjä Hue-polttimoilla voi luoda! Tämä on järjestelmä, jollaista ne ole osannut kaivatakaan, mutta nyt kun tajuan mitä kaikkea sillä voi tehdä, tuntuu ihan hassulta ettemme ole aikaisemmin tutustuneet Philips Hue -järjestelmään.

Tuntuu ihan hassulta ettemme ole aikaisemmin tutustuneet Philips Hue -järjestelmään

Meillä on käytössä Philips Hue White and Color Ambiance lamput, joissa voi valita valkoisen sävyn lisäksi 16 miljoonaa eri värisävyä. Valkoisen sävyn voi valita aina kylmästä, neutraaliin ja lämpimään valkoiseen sävyyn. Tämä on jo nyt alkuvaiheessa osoittautunut aivan mahtavaksi ominaisuudeksi, sillä vaikka yleensä pidän enemmän lämpimän valkoisesta sävystä, huomaan kuinka upealta myös puhtaampi valkoinen voi näyttää ja millainen vaikutus sillä on kodin tunnelmaan.

Ja värisävyt! Vaikka alussa tuntui, että ne ovat ehkä vähän liikaa, niin kyllä niillä voi luoda aivan ihastuttavia tunnelmia, eivätkä ne tee kotia räikeäksi – tästä on monella varmaan ehkä vähän vääriä ennakkokäsityksiä (minullakin oli). Kuinka ihanasti valoilla voikaan lisätä tunnelmaa esimerkiksi juhlissa!

Kuten alussa mainitsin, Philips Hue on muutakin kuin valaistusta. Se voi auttaa tukemaan omaa vuorokausirytmiä ja hyvinvointia. Valolla on siihen suuri merkitys: valo voi lisätä energiaa tai se voi edesauttaa rentoutumista. Me asensimme Huen herättämään meidät pehmeästi arkiaamuisin. Valaisimien valo lisääntyy pehmeästi herätysajan lähestyessä, mikä valmistaa kehoa aamuheräämiseen. Toivon, että tämä vähentää torkuttamistani, sillä se on muodostunut pahaksi tavaksi viime aikoina. Sama logiikka toimii iltaisin, jolloin järjestelmä alkaa hitaasti himmentää valoja, kun nukkumaanmenoaika lähestyy.

Philips Hue yhdistää huvin ja hyödyn. Huen voi asentaa synkronoimaan viihdelaitteiden kanssa, mikä nostaa leffa- tai pelinautinnon aivan uudelle tasolle. Valot reagoivat ruudun tapahtumiin ja korostavat tunnelmaa. Philips Huen ominaisuuksista on myös monia konkreettisia hyötyjä. Sen voi liittää wifillä varustettuihin palohälyttimiin, jolloin hälytyksen tullen kaikki valot muuttuvat punaiseksi. Punainen valo auttaa näkemään paremmin savun seassa, jolloin tien löytäminen ulos helpottuu. Punaisena vilkkuva koti auttaa myös palokuntaa havaitsemaan kohteen heidän saapuessa lähistölle. Lisäksi Hue-valoihin voi asentaa liiketunnistimen, jolloin ne voivat kytkeytyä päälle liikkeestä tai ne voi asettaa menemään päälle tiettyinä aikoina – näin ne tukevat kodin hälytysjärjestelmää.

Minusta tuntuu, että Hue on jo nyt laajentanut käsitystäni valaistuksen mahdollisuuksista!

Philips Hue sarjaan kuuluu myös erilaisia valaisimia, valolistoja sekä ulkovaloja. Meillä on kotona pari ongelmakohtaa, joista toivon apua Philips Hue -järjestelmästä. Lisäksi tarvetta on ulkovalaistukselle, etenkin mökillä, joten tulette tämän vuoden aikana näkemään erilaisia tapoja, miten Hue-järjestelmää voi käyttää eri kohteissa ja käyttötarkoituksissa. Meidän koko perhe on uusista valoista aivan innoissaan ja minusta tuntuu, että Hue on jo nyt laajentanut käsitystäni valaistuksen mahdollisuuksista!

Kannattaa kurkata myös Instagramin puolelle, sillä sieltä löytyy Stories-videopätkiä meidän Philips Huen käyttöönotosta. Ja jos mieleen tulee jotain kysyttävää älyvalaistukseen liittyen, niin autan mielelläni  – tai otan selvää jos teillä on kinkkisiä kysymyksiä.

Author

6 Comments

 1. Ollaan mietitty näiden Hue-polttimoiden hankkimista. Tuo starttipakkaus vaikuttaa hyvältä tavalta aloittaa. Tämä oli hyödyllinen postaus, kiitos!

  • Suvi M Reply

   Tosi mukava kuulla, että tästä oli hyötyä. 🙂 Starttipakkauksella pääsee hyvin alkuun.

 2. Mia Saranen Reply

  Meillä tehtiin remonttia viimevuosi, isolla kädellä.
  Asennettiin Hue ja kyllä on ollut mukavaa tunnelmoida eri sävyissä. Tykätään ????

  • Suvi M Reply

   Mahtava kuulla! 🙂 Mekin ollaan ihan ihastuneita tähän Hue-systeemiin. <3

 3. Yleensä en seuraa aktiivisesti blogeja mutta tämä on niin mielenkiintoinen juttu, että pakko oli ensimmäistä kertaa ikinä tilata blogi. Toivottavasti palaat aiheeseen vastaisuudessakin.

  Itsellänikin on Hue valoja kasvavissa määrin ja on mielenkiintoista saada uusia ideoita niiden suhteen.

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka kiva kuulla! 🙂 Kyllä, palaan tähän aiheeseen joka kuukausi Instagram-tilillä ja joka toinen kuukausi blogissa tämän vuoden ajan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.