Niin se alkoi arki meilläkin tällä viikolla. Me suuntasimme Mankun kanssa töihin maanantaina ja tänään lapsilla alkoi koulu. Meillä oli ihana kesäloma ja siitä pitää ehdottomasti tallentaa muistot blogiin – olihan tämä meidän ensimmäinen kunnon mökkikesä!

Kesä on silloin onnistunut, kun tarkenee uida

Vietimme siis pääosan kesälomasta mökillä. Minusta kesä on silloin onnistunut, kun tarkenee uida ja tänä kesänä onkin uitu tosi paljon! Kävimme myös yöuinnilla ja kerran uimme sateella – niin ihania elämyksiä!

Mökillä olemme ottaneet rennosti. Pelattiin ristiseiskaa ja katsottiin leffoja ja Netflixiä. Minä ja Mankku kahlasimme läpi kaikki Killing Eve -jaksot ja nyt katsomme Dark-sarjaa. Grillailtiin ja tehtiin herkullisia jälkiruokia. Nukuttiin pitkään ja valvottiin myöhään. Veneiltiin ja istuttiin paljussa. Nukuin päikkäreitä riippukeinussa. Ihania joutilaita hetkiä!

Toki mökillä olisi riittää vielä fiksaamista, mutta raksahommia tehtiin fiiliksen mukaan. Suurin saavutus lienee nurmikon kylväminen. Kun katsoo kuvia taaksepäin, huomaa kuinka paljon piha lopulta edistyikään! Nyt talon ympärillä kasvaa jo melko pitkä nurmikko ja kohta se varmaan kestää pallopelit.

Pergolaan oli tarkoitus rakentaa kesäkeittiö, mutta se jäi tuonnemmaksi. Nyt pergolassa on vain grillit vieri vieressä, mutta onnistuu se kokkailu näinkin. Tehdään tasot sitten, kun tuntuu siltä. Myös istutuslaatikot ammottavat tyhjyyttään, mutta ehtii sitä ensi vuonnakin kylvää.

Yksi merkittävä raksaetappi otettiin kuitenkin, kun sekä talo että kotasauna lopputarkastettiin ja ne menivät läpi! Nyt on sitten siinä mielessä valmista.

Villa Fregatti on nyt ilman ikkunaristikoita

Kekkilän viljelyhyllyyn kävin viime viikolla ostamassa kasvit, sillä meillä oli loman viimeisenä viikonloppuna kotikuvaukset. Villa Fregatti kuvattiin lempisisustuslehteeni sekä Kannustalon materiaaleihin. Vinkkaan sitten, kun kuvat ilmestyvät! Mökki stailattiin kahteen eri tyyliin: kotoisempaan ja pelkistetympään ilmeeseen. Sen vuoksi otimme myös ikkunaristikot pois ikkunoista. Nyt saa olla modernimpi ilme välillä. On kiva vaihdella ja sehän olikin ideana, kun tämän talon suunnittelin.

Olen kuullut monen sanovan, että nyt oli paras kesä ikinä. Minustakin tuntuu, että oli tosi onnistunut loma, eikä sitä pilannut muutamat vesisateet. Sain levättyä kunnolla ja kolmannella lomaviikolla alkoi tuntua siltä, että voisihan sitä jo mennä takaisin töihin.

Tärkeintä oli, että sai levätä kunnolla

Nyt on kolme päivää töitä takana ja pakko sanoa, että meinaa vähän väsyttää! Suurin syy lienee se, että rytmi on vielä aivan sekaisin. Menee hetki totutella jälleen arkeen, mutta kyllä se alkaa pian taas rullata entiseen tapaan. Onneksi kesä ei ole vielä kuitenkaan ohi! Vielä riittää aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Ja on siinä syksyssäkin sitten oma viehätyksensä…

Toivottavasti sinullakin oli ihana kesäloma!

Author

4 Comments

 1. Aivan ihania kesäkuvia! Ensimmäinen mökkikesä jää varmasti muistoihin <3 Onneksi myös syksy mökillä on ihanaa, muuten tuntuisi liian haikealta.

  • Meitä hemmoteltiin ihanalla kesällä, jotta näkisimme kotimaamme kauneuden. Korona otti ja antoi.

   • Suvi M Reply

    Niinpä. 🙂 Uskon, että koronasta seuraa myös jotain hyvää.

  • Suvi M Reply

   Niinpä! 🙂 Onneksi mökille pääsee milloin vain, mutta kyllä kesässä on oma erityinen tunnelmansa. Ja kun pääsee mereen uimaan – se on minulle tärkeää.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.