Kun maalasimme makuuhuoneen Himmelin keltaiseksi, tuumasin, että ehkä kaikki ihanat lakanasettini eivät enää sopisi niin kauniisti yhteen keltaisten seinien kanssa. Pääosa pussilakanoistani on harmaan, beigen ja valkoisen sävyisiä, joten valtaosan voisi kyllä yhdistää keltaisen kanssa. Mutta entäs ihanat Midnattin lakanani?

Minulla on ruotsalaisen Midnattin pussilakanoita kahdessa ihanassa sävyssä: Dromedary ja Wilted. Ekologista puuvillaa olevat lakanat ovat olleet lemppareitani jo pitkään ja olisi tosi sääli jos ne eivät sopisi yhteen keltaisen makuuhuoneen kanssa. Dromedary-lakanat ovat murretun ruskeat, joten ne kyllä sopisivat myös keltaisiin seiniin (etenkin syyssisustuksessa). Mutta entäs murretun vaaleanpunaiset Wilted-lakanat?

Värisävyllä on olennainen merkitys siihen, miten hyvin sävyt sointuvat yhteen

Täytyy myöntää, että en olisi kuvitellut yhdistäväni kotini sisustuksessa keltaista ja vaaleanpunaista. Äkkiseltään niistä tulee ehkä mieleen aika kirkkaat sävyt ja sellaisena vierastaisinkin yhdistelmää. Mutta näin murrettuina sävyinä pidän yhdistelmästä yllättävän paljon! Jälleen voidaan todeta kuinka suuri merkitys värin sävyllä on!

Midnattin lakanoissa on minusta parasta juurikin hienostuneet värisävyt. Materiaaliltaan niissä on kyllä sellainen ärsyttävä piirre, että kankaan pintaan jää todella helposti pöly ja esim. kissan karvat kiinni. En huomannut tätä ominaisuutta ennen niin selvästi, mutta kun meille muutti musta, pitkäkarvainen Pörrö-kissa, huomaan kuinka mustia karvapalleroita on siellä täällä lakanoissa kiinni. Joudun ihan tarrarullalla poistamaan kissankarvat lakanan pinnalta. Muissa lakanoissa meillä ei ole samaa ongelmaa. Siksi en aiokaan enää hankkia Middnattin lakanoita, vaikka ne ovatkin todella ihania – ne eivät vaan meidän kissatalouteen sovi.

Molemmat Midnattin lakanasetit sopivat kivasti yhteen myös Villa Fregatin makuuhuoneen seinien kanssa, joten sisustelen näillä lakanoilla varmasti sielläkin jossain vaiheessa. En siis suinkaan aio olla käyttämättä Middnattin lakanoitani, vaikka saankin sitten rullailla enemmän karvoja pois petauksen pinnalta.

Petauksen muuttaminen on yksi lempitapojani tuoda sisustukseen vaihtelua

Minulle on kertynyt vuosien varrella melko kattavakin kokoelma erilaisia pussilakanasettejä, ja petauksen muuttaminen onkin yksi lempitapojani tuoda sisustukseen vaihtelua  – varsinkin, kun emme koskaan petaa sänkyä päiväpeitolla. Kokemusta eri tyyppisistä lakanamateriaaleista on myös kertynyt ja ehkä tartunkin siihen aiheeseen jossain vaiheessa vielä tarkemmin…

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.