Kaupallinen yhteistyö: Weber

*grilli saatu

Kesällä myös kokkailu ja syöminen painottuu vahvasti ulos terassille. Nyt olemme ryhtyneet nikkaroimaan kesäkeittiötä Villa Fregatin pihapiiriin, mutta grillikauden olemme toki jo korkanneet heti ilmojen salliessa. Olemme testailleet nimittäin uutta Weberin SmokeFire -puupellettigrilliä, jolla voi sekä savustaa, paistaa ja grillata – tietysti on pitänyt kokeilla noita kaikkia heti! Nyt voinkin raportoida teille kokemuksia puupellettigrillistä.

Muistan, kun hankimme ensimmäisen Weberin kaasugrillimme vuosia sitten. Asuimme silloin Vaasassa ja olimme juuri rakentaneet ensimmäisen talomme. Mankku haaveili laadukkaasta grillistä ja niinpä valintamme kohdistui Weberiin. Tästä on aikaa lähes 15 vuotta ja tuo grilli on meillä edelleen! Olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä. Weberin grilleissä on se hyvä puoli, että niihin saa paljon varaosia ja lisäosia, joten vanhaakin grilliä voi päivittää helposti. Sittemmin olemme täydentäneet ”Weber-perhettämme” parilla brikettipallogrillillä (kotiin ja mökille) sekä ihanalla ulkotulella, josta monet ovat Instagramin puolella kyselleetkin.

Kun bongasimme Weberin uutuuden SmokeFire -puupellettigrillin, innostuimme siitä tietysti heti! Grilli, joka savustaisi, paistaisi ja grillaisi sekä vielä ilmoittaisi puhelimeen, milloin pihvi on kypsä kuulosti aivan mahtavalta! Innoissani lähdimme yhteistyön merkeissä testaamaan grilliä tarkemmin.

Saimme grillin jo alkukesästä ja aloitimme testailun heti, kun olimme vieneet sen mökille. Arvaattekos mitä piti tehdä ensimmäiseksi? Ladata grillin sovellus puhelimeen sekä päivittää grillin ohjelmisto! Se onnistui lopulta ihan helposti. Grilliin on integroitu Weber Connect -teknologia, joka auttaa ruokien grillaamisessa. Se kytkeytyy kännykkäsovellukseen, jonka avulla grillin toimintoja voi säädellä. Grillin mukana tulee anturi, joka tökätään esim. pihviin ja näin kännykkäsovellus osaa ilmoittaa sinulle milloin pihviä pitäisi kääntää ja milloin se on kypsä. Aika huikeaa!

Ensimmäiseksi testailimme lohen savustamista. Sitten paistoimme paistin. Viime viikonloppuna grillasimme grillissä pizzaa. Pizzat ovat nyt nousseet erittäin suosituiksi ja mekin olemme paistaneet niitä useamman kerran. Hankimme myös pizzakiven. Kaikki Weberin SmokeFire -pellettigrillissä valmistamamme ruuat ovat onnistuneet erinomaisesti ja ennen kaikkea helposti!

Mikä onkaan siis puupellettigrilli? Siinä ruoka lämmitetään puupellettien avulla, jotka syötetään suureen 10 kilon säiliöön grillin takaosaan, mistä pelletit siirtyvät työntöruuvin avulla säiliöstä suoraan lämmityselementin päälle tasaisella jakelulla. Ruoka paistuu tasaisesti ja se saa pelleteistä lisäaromia.

Grilliin tarkoitetut SmokeFire-puupelletit on suunniteltu vahvistamaan ruokien makua. Valikoimassa on saatavilla omena-, hikkori- ja Grill Academy -sekoitukset. Puupelletit eivät sisällä täyteaineita. Puupellettipakkauksen kyljessä on symbolit, jotka kertovat millaiselle ruualle pelletti sopii parhaiten. Olemme jo käyttäneet ison pussillisen Grill Academy -sekoitusta ja seuraavaksi taidammekin testata omena-puupelletit.

Varsinkin mökkiurakan keskellä on ollut ihanan helppoa napsaista vain grilli päälle ja sujauttaa sinne herkut paistumaan. Nämäkin pizzat paistuivat pihatöiden lomassa ja jokainen perheenjäsen sai luoda oman maun mukaisen pizzan. Minun pizzassani oli mozzarella-juustoa, tomaattia sekä punaista ja vihreää pestoa. Se oli niiiiin hyvää! Grillissä pizzaan tuli ihanan rapea kuori ja täytyy rehellisesti sanoa, että se oli parasta kotitekoista pizzaa, jota olen koskaan maistanut.

Vielä saamme tovin häärätä kesäkeittö-pergolan kimpussa, mutta kunhan se on valmis, pääsee Weber-perheemme sinne nököttämään rinta-rinnan. Näette lopputuloksen kyllä vielä varmasti blogissa myöhemmin!

Author

4 Comments

 1. Hei Suvi,
  Olen uusimassa terassin sisustusta ja olen miettinyt miten siellä toimisi säkkituolit. Minkälaisia kokemuksia sinulla niistä on, onko helppo pitää puhtaana. Mistä olet omasi hankkinut, ne on todella kivan ja kutsuvan näköiset. Ihana kun kesä vihdoin tuli, mukavaa mökki kesää!

  • Suvi M Reply

   Olen kirjoittamassa tarkempaa postausta säkkituoleista lähiaikoina. Meidän omat ovat Woodnotesin My Outdoorit. Aivan mahtavat! Niistä kilpaillaan, kuka saa istua. Vielä ei ole tullut sellaista likaa, mitä ei saisi pois.

 2. Weber merkkiin voi aina luottaa, meillä itsellä on se kaikkien suurin Weberin kaasugrilli, ollut käytössä jo vuosia eikä ole mennyt miksikään.

  • Suvi M Reply

   Olen kyllä samaa mieltä. Eipä se meidän vanha Weberkään ole miksikään mennyt. Ne ritilät voisi uusia, mutta menee vielä noinkin…:)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.