Pitkänä pääsiäisviikonloppuna ehdin päivitellä sisustusta kotona: kiinnitin tauluja seinille ja karsin vähän olohuoneen sisustusta tekstiilien ja asetelmien osalta. Olohuoneen seinälle sommittelin uuden tauluasetelman ja ruokailutilan vasta maalattu seinäkin tuli nyt viimeisteltyä isäni maalauksella. Nyt tekee mieli lisätä värejä sisustukseen!

Minulla oli jo pitkään ollut suunnitelmissa päivittää olohuoneen tauluasetelma. Edellinen asetelma oli syntynyt vähän sattumalta ja nyt halusin koota seinälle harkitumman kokoelman meidän isän, Juhani Melenderin, maalauksia. Aiemmin asetelmassa oli aika maanläheisiä sävyjä, mutta nyt kaipaan värejä!

Sommittelin tauluasetelmaa ensin olohuoneen lattialle ja sitten kiinnitin jokaisen taulun yksitellen paikoilleen. Ennen kiinnittämistä hioin vielä taulun sijaintia seinällä. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä asetelmasta vielä muutaman taulun verran suurempi, mutta kun pääsin tähän pisteeseen, totesin, että asetelma näyttääkin jo ihan hyvältä ja tasapainoiselta. Yksi mustakehyksinen taulu jäi sekaan, koska alunperin asetelmaan piti tulla toinenkin mustakehyksinen taulu. Ensin se vähän pisti silmään, mutta nyt olen jo tottunut. Voin toki vielä vaihtaa tilalle valko- tai puukehyksisen jos siltä tuntuu…

Sommittelin tauluasetelmaa ensin olohuoneen lattialle ja sitten kiinnitin jokaisen taulun yksitellen paikoilleen

Olohuoneen toiseen nurkkaukseen, hiljattain maalatulle seinänpätkälle, Muuton Compile-hyllyn ylle halusin myös laittaa nyt maalauksen. Aiemminhan siinä oli pyöreä peili – sehän oli paikoillaan monta vuotta ja olikin jo aika pienelle muutokselle! Tähän valitsin yhden lempimaalauksistani. Tämä taulu on kulkenut meidän kodeissa monta vuotta. Isäni on maalannut sen vuonna 2007. Ympyräsommitelma on minusta aivan täydellinen ja värit ovat superkauniit! Tälle paikalle taulu sopii kuin nakutettu: se nappaa taaempana olevasta makuuhuoneesta parikseen vähän keltaisen sävyä.

Tämä taulu on kulkenut meidän kodeissa monta vuotta ja se on minusta aivan täydellinen

Pidän todella paljon kotimme uusista seinäsävyistä. Liian harmoninen sävymaailma kyllästyttää minua nyt aivan valtavasti! Pidän kyllä harmoniasta, mutta siten, että siinä on eri sävyjä ja sopivasti kontrasteja. Onneksi maalasimme makuuhuoneen keltaiseksi! Kaipaan vielä lisää värejä sisutuksen yksityiskohtiin, mutta en räikeyttä kuitenkaan. Oikea sävy, tarpeeksi murrettu eikä liian pastellinen, tuo sopivalla tavalla väriä sisustukseen. Ajattelin, että voisin hankkia jonkin värikkään torkkupeiton. Tuo HAY:n Crickle viltti on ollut lempparini useamman vuoden, mutta voisihan sitä välillä vaihtaa. Saman sarjan korallinen torkkupeitto olisi tosi ihana!

Ja voisin lisätä sohvalle myös jonkin värikkäämmän koristetyynyn. Siskoni vinkkasi hyvin InstaStroryissaan, että koristetyynysettiin kannattaa aina valita yksi sellainen tyyny, joka ei yhtään sovi joukkoon. Näin lopputuloksesta tulee paljon mielenkiintoisempi. Näin minun pitää tehdä seuraavaksi…

Kaipaan vieläkin lisää värejä, mutta en räikeyttä kuitenkaan

Itse juttelin hiljattain InstaStoryissani siitä, että haaveilen meidän sohviin uusista päällisistä. Meillä on ollut tämä Adean Band-sohva kohta kymmenen vuotta ja meillä on siihen nämä harmaat sekä valkoiset päälliset. Mutta olisipa kiva uudistaa sohvaa! Mietin jotain beigeä tai tummaa sävyä. 68% InstaStory-kyselyyn vastanneista kannatti beigeä sävyä. Mutta itse pelkään sitten taas, että lopputulos on liian harmoninen. Värikkäät päälliset olisivat taas ehkä kuitenkin liian hallitsevat, koska meillä on kaksi isoa sohvamodulia; jos olisi vain yksi sohva, niin voisin valitakin värilliset päälliset. Pitää siis vielä miettiä…

Author

8 Comments

 1. Hei!
  Kaunista ja harmoonista.
  Mistä olet hankkinut tuon olohuoneen sohvan takana olevan avohyllyn, jossa näyttäisi olevan lehtiä tai kirjoja päällekkäin?
  Meillä tarvittais myös tuollaista.

 2. Pidän kovasti tauluryhmän isoimmasta taulusta. Mielikuvissani näkisin jopa sinisen sohvan, sellaisen hieman savunsinisen jos yhtään osaat kuvitella. Minä olen myös perinjuurin kyllästynyt persoonattoman valkoiseen ja harmaaseen. Olen lisännyt pikkuhiljaa värejä mm. eri puunsävyjä kotiini. Ja vihreää, aluksi viherkasveina, mutta haaveissa on vihreä samettituoli.

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! Suurin taulu on itse asiassa TV, jossa näkyy Rojasin maalaus.
   Minä tykkään pitää kodin isot linjat (pinnat ja suuret huonekalut) melko neutraaleina, sillä siten on helppo lisätä vaikka kuinka paljon värillisiä yksityiskohtia. Puunsävyt lämmittävät lopputulosta myös. Vihreä samettituoli olisi varmasti upea. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.