Nyt sateisena päivänä onkin sopiva hetki kurkistaa taas Villa Fregatin makuuhuoneeseen. Siellä on tapahtunut pieniä hienovaraisia muutoksia, joilla on minusta kuitenkin merkittävä vaikutus koko huoneen sisustukseen. Aiemmin jokin ei ihan natsannut kohdilleen, mutta nyt tuo puuttuva palanen on löytynyt.

Ja se puuttuva palanen on moderni peili! Meillähän oli aiemminkin peili täällä makuuhuoneessa, mutta se rikkoutui hyvin nopeasti, koska olin jättänyt peilin nojaamaan lattialle seinää vasten. Olisihan se pitänyt arvata, että se kaatuu! Rikki mennyt peili oli puukehyksinen (tai kehyksissä oli puukuvioinen pinta, mutta oikeaa puuta se ei ollut) ja yhdessä kasviaiheisten ja puukehyksisten taulujen kanssa makuuhuoneeseen syntyi ehkä liiankin huvilamainen tunnelma.

Mustat kehykset tuovat sopivasti kontrastia

Tänne avattiin alkukesästä Rusta-liike ja kun kävimme siellä ensimmäistä kertaa, bongasin sieltä tämän trendikkään peilin. Koska tarvitsimme uuden peilin ja olin haaveillut ovaalin muotoisesta versiosta, niin päätimme ostaa tämän. Hintakin oli hyvin edullinen (peilit ovat yleensä aika kalliita!).

Mustakehyksinen moderni peili tuo sopivasti kontrastia ja potkua makuuhuoneen sisustukseen. Ripauksen trendikkyyttäkin. Peilistä heijastuu eteisen naulakko, joka on arkiseen tapaansa ihan täynnä. En alkanut sitä siistimään, kun nappailin näitä kuvia.

En yleensä käytä mustaa suurissa pinnoissa sisustuksessa

Peilin mustat kehykset löytävät parin sängynpäädyn päällä olevasta taulusta. Tuo grafiikanlehti on muisto viime vuotisesta Vaasan reissusta ja taideteoksen kissahan on ihan kuin meidän Pörrö!

En yleensä käytä mustaa sisutuksessa kovin suurissa pinnoissa, mutta jonkin verran sitä tarvitaan nimenomaan raamittamaan ja tuomaan kontrastia. Jos kaikki natsaa liian harmonisesti tai hyvin yhteen, niin koen, että jokin on pielessä.

Ehkä huomasitte myös, että makuuhuoneeseen on ilmestynyt lukuvalot sängyn molemmin puolin. Ne eivät itse asiassa ole uusi hankinta ollenkaan, vaan meillä on ollut nämä valaisimet kotona eteisen vaatehuoneessa. Ne on ostettu vuosia sitten Ikeasta ja ovat olleet turhan vähällä käytöllä. Tänne mökin makuuhuoneeseen ne sopivat täydellisesti!

Sängyn petauksen viimeistelevät tekstiilit* (saatu) ovat kotimaiselta Bondenilta, josta kirjoittelin aiemmin tarkemmin ”Luonnonmukaista kauneutta sisustukseen kotimaisesta villasta” postauksessa (tuosta postauksesta näet myös miltä makuuhuone näytti ennen peilihankintaa).

Tämmöisillä pienillä jutuilla sisustus tulee viimeisteltyä ja mökki alkaa näyttää siltä miltä pitääkin. Vielä on sisustuksen hienosäätöä kyllä jäljellä mm. olohuoneessa, mutta luotan siihen, että lopputulos hioutuu paremmaksi ajan kanssa. Ja milloinkahan sisutus olisikaan täysin valmis? Tuskin koskaan.

Author

1 Comment

  1. I am very happy with the article that you created, you gave me another new idea. a brilliant thought stated here. maybe I will visit this site later if there is a new update again.. tämä on informatiivinen artikkeli, kiitos

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.