Valkoisen Harmajan sisustusuutiset ovat olleet pienellä kesätauolla, mutta nyt elokuun lähestyessä ajattelin, että olisi aika taas pikkuhiljaa palata raportoimaan ajankohtaisista sisustusasioista. Kesän aikana sähköpostiin kolahti monta mielenkiintoista pressitiedotetta ja odotankin jo innolla aktiivista sisustussyksyä. Monet brändit ovat jo julkaisseet kuvia syyskauden uutuuksistaan.

Photos: Iittala

Iittala X Issey Miyake “Pause for Harmony” kokoelma laajenee syksyllä 2018 uusilla, pliseeraustekniikalla valmistetuilla tekstiileillä. Kokoelmaan kuuluu laukkuja, pussukoita ja kattamisen sekä sisustamisen tuotteita. Lasia, keramiikkaa ja tekstiilejä sisältävä kokoelmahan lanseerattiin vuonna 2016.

Iittala X Issey Miyake laukkukokoelmaan tuodaan uusia malleja ja värejä. Uusissa mustissa olkalaukuissa on hyödynnetty Issey Miyaken ainutlaatuista pliseeraustekniikkaa uudenlaisiin laskoksiin, jotka muodostavat laukun pintaan raidallisen kuvion. Tumman beigen värisessä laukussa on puolestaan klassinen kalanruotokuvio.

Kokoelmaan tuodaan myös täysin uusi tuote: pussukka, joissa toistuu laukkujen raidallinen laskoskuviointi ja ne on helppo taittaa kasaan säilytystä varten. Pussukoiden koot ovat 15 x 20 cm ja 21 x 29 cm.

“Pause for Harmony” sarjan tyynynpäälliset saavat syksyllä seuraa uudesta, kauniisti laskostetusta viljanvärisestä päällisestä. Myös tabletit saavat saman hienostuneen, maanläheisen sävyn.

Uutuustuotteet saapuvat jälleenmyyjille elokuussa 2018.

Photo: Woodnotes

Kotimainen Woodnotes lanseerasi kesän alussa malliston ulkokäyttöön soveltuvia mattoja. Lake, Pond, Rain ja River matot kestävät niin kesäisen vesisateen kuin auringopaisteenkin.

Mattouutuudet ovat neutraaleja niin väreiltään kuin kuoseiltaankin, joten ne sopivat yhteen monenlaisten ulkokalusteiden kanssa. Materiaali kestää auringonsäteitä haalistumatta ja on lisäksi meri- ja uima-allasveden kestävää. Matot ovat materiaaliltaan 100% polypropeenikuitua. Lisää kuvia löydät täältä.

Photo: IKEA

IKEA tiedottaa elokuun uutuuksistaan. Syksyn IKEA-uutuudet ovat tyyliltään pohjoismaisen minimalistisia. Tuotteiden väreistä löytyy monenlaisia vaihtoehtoja pehmeistä pastellisävyistä graafiseen mustavalkoisuuteen. Syksyn isoja teemoja ovat kodin säilytysratkaisut ja järjestely.

IKEA-valikoimaan saapuu elokuussa uusia säilytyskalusteita, jotka jaksavat kannatella painaviakin kuormia. Uusi keittiösäilytyssarja taas tuo kotikeittiöön tyylikästä ilmettä. Säilytystarvikkeiden lisäksi IKEA lanseeraa keittiöön uuden, vettä säästävän hanan.

Tekstiiliuutuuksista mainittakoon HANNALENA-uutuusverhot, jotka on valmistettu kierrätetyistä PET-muovipulloista, jotka muutoin päätyisivät jätteeksi. Verhot on värjätty tekniikalla, joka vaatii normaalia vähemmän vettä ja kemikaaleja.  IKEA pyrkii tuotesuunnittelussaan yhdistämään uusia innovaatioita ja kestävää kehitystä.

Tarkempaa tietoa elokuun IKEA-uutuuksista löydät brändin verkkosivuilta, press-osiosta.

Photo: Anno Collecion

Kotimainen Anno Collection julkaisi paketin AW2018-malliston kuvia. Tiedotteen mukaan Annon syksyn mallisto pitää sisällään “käsintehtyä keramiikkaa, värjäämätöntä lampaanvillaa, luonnonmateriaaleja, vohvelipyyhkeen keveyttä, pellavan raikkautta, villahuovan lämpöä”. Luvassa on uusia pörröisiä mattoja, pouffeja, koreja, astioita, torkkupeittoja ja koristetyynyjä, pyykeitä ja maljakoita sekä lakanasettejä.

Habitare-messuilla julkaistaan Annon ja Iiro A. Ahokkaan yhteistyönä luotu Arboretum-kokoelma. Kokoelma käsittää pestyä pellavaa olevia tuotteita sekä Holvi-kuosin, jossa piirtyy herkkä kaarimuoto.

Photo: Lapuan Kankurit

Myös Lapuan Kankurit on julkaissut tietoa syksyn uutuuksistaan. Mallisto sisältää merinovillaisia uutuuskuoseja syksyyn sopivissa väreissä. Uutuustekstiileitä esitellään tarkemmin mm. Habitaressa, mutta luvassa on uusia tuotteita etenkin keittiöön ja kylpyhuoneeseen, mutta mallisto sisältää myös huiveja ja torkkupeittoja.

Lyhyesti:

  • Artek on lanseerannut suosituimpia kalusteklassikoitaan uusissa väriyhdistelmissä. Uutuushuonekaluissa pähkinäpetsatut koivujalat yhdistyvät siniseen, tinanharmaaseen ja oliivinvihreään linoleumiin sekä punaoranssiksi ja vihreäksi maalattuun koivuun.
  • Republic of Fritz Hansen on julkaissut uutuustuolin nimeltään N01™. The chair can be seen in the title photo of this post.
  • H&M HOME laajentaa valikoimaansa muodikkailla huonekaluilla. Lue aiheesta tarkemmin aiemmin julkaisemastani postauksesta.
  • Professori Heljä Liukko-Sundström viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa ja juhlavuoden kunniaksi Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa nähdään taiteilijan kesänäyttely ja Arabian rakastettuun “Heljän lahjat” -kokoelmaan tuodaan uusia tuotteita.
  • IKEA julkisti Ruotsin Älmhultissa järjestetyssä Democratic Design Days 2018 -tapahtumassa yhteistyöt sekä Lego Groupin että adidaksen kanssa.

Translation: Interior news of the summer (June & July). Iittala X Issey Miyake collection grows with new textiles (bags, cushion cover and table runner) in August. / Woodnotes has released new collection of rugs suitable for outdoors. / IKEA releases novelties in August – more on that on brand’s homepage. / Anno Collection and Lapuan Kankurit have both released pictures of their AW18 collections.

Photos: from the manufactures as stated above, article picture Republic of Fritz Hansen.

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.