Kuinkahan pitkään olenkaan jo haaveillut uudesta nojatuolista? Ainakin olen siitä usein blogissa maininnut ja pari postaustakin aiheesta kirjoittanut. Olen pyöritellyt mielessäni upeita designklassikoita ja välillä ollut jo aivan varma valinnastani. Päädyin kuitenkin tilaamaan aivan eri tuolin kuin mistä olin alunperin haaveillut.

“A lounge chair should be inviting to look at. In a way, it should be almost irresistible. Meaning you can’t help but sit back, get comfortable and have a chat. That’s what I wanted to achieve. With the added element of the two arms, like a friend, happy to welcome you.” – Jaime Hayon

Tilaukseen lähti tanskalaisen &traditionin Catch JH14, jonka on suunnitellut Jaime Hayon. Catch-nojatuoli on hinnaltaan huomattavasti halvempi kuin haaveissani siintänyt Knollin Womb tai Artekin Karuselli-tuoli. Aloin järkeillä, että tässä tilanteessa kun rakennamme kesämökkiä ei olisi mitään järkeä tuhlata monta tuhatta euroa designklassikkonojatuoliin. Sijoitan ne rahat mielummin vapaa-ajan paikkaamme. Halusin kuitenkin vihdoin tänä vuonna toteuttaa nojatuolihaaveeni muistoksi 40-vuotissynttäreistäni. Catch JH14 tuntuu oikealta valinnalta niin muotoilultaan, istuinmukavuudeltaan kuin hinnaltaankin (n. 1500 euroa).

Mikään uusi ihastus Catch ei suinkaan ole, vaan olen ihaillut sitä viime kesästä saakka, kun näin nojatuolin ensimmäistä kertaa livenä Sisustuksen Koodissa ja myöhemmin asuntomessuilla. Catchissa on oikein hyvä istua ja pidän sen ajattomasta muotokielestä todella paljon. Plussaa tulee myös siitä, että tämä tuoli on (ainakin vielä) anonyymimpi kuin monet tunnetut designklassikot. Jotenkin tässä vuosien varrella on alkanut kaivata enemmän ei-niin-tunnistettavaa muotoilua. Toki sydämeni sykkii edelleen monille designklassikoille ja Womb tai Karuselli olisi ollut aivan huippuvalinta – mutta ei minusta kuitenkaan järkevä valinta nyt meidän elämäntilanteessa.

Catchia on saatavilla usealla eri värisellä verhoilulla ja kahdella eri jalkavaihtoehdolla. Meille valitsin yksinkertaisemman jalkamallin, joka näkyy yllä olevassa kuvassa, jossa on harmaa verhoilu. Verhoiluksi valitsin kauniin lämpimän toffeen sävyn (kuva yllä), sillä se sopii hyvin yhteen niin valkoisten kuin harmaiden sohvanpäällistemme kanssa.

Nyt odottelen innolla milloin uusi nojatuoli saapuu!


Translation: I have been dreaming of a new lounge chair for many years. Now I have finally made up my mind: it is Catch JH14 from Danish &Tradition.

Photos: &tradition

Author

12 Comments

  • Suvi M Reply

   En usko, että tulen tätä katumaan. Muotokielessä on hyvin paljon samaa kuin monissa designklassikoissa. Ehkäpä tästä kasvaa vielä vuosien varrella uusi klassikko…? 🙂

 1. Kaunis nojatuoli ja hyvä värivalintakin, sopii varmasti teille tosi hyvin. Tummat jalat tuovat kivaa särmää tuolille. Täällä kans odotetaan kovasti uutta nojatuolia, kun vain saan ensiksi ison auton että pääsen sen hakemaan…eiköhän se ensi kuussa kotiudu tuoli meille olohuoneeseen.

  • Suvi M Reply

   Kiitos, mukava kuulla että olet sitä mieltä Päivi. 🙂 Oi että, mikähän ihanuus teille on tulossa…?

 2. Nojatuoli on tosi upea, mutta muotokieli ei ole kyllä missään määrin ajaton 🙂 Katsotaan miten käy!

  • Suvi M Reply

   Ok. Minun silmääni muotokieli on vähän 50-luvun henkinen ja miellän sen ajattomaksi. Mutta eipä tällaisista mielipiteistä voi kiistellä. 🙂

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla ja saada vahvistuksia omalle valinnalle. 🙂

 3. Onnea uudesta perheenjäsenestä! 😀 Tosi kiva valinta, juuri sellainen tuoli joka ei ole niin nähty 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiitos Sannasein! <3 Minustakin on kiva, että tämä tuoli ei (ainakaan vielä) ole liian nähty. Kummasti some-maailman myötä nämä huonekaluihastukset muuttuvat ja sitä hakeekin enemmän yksilöllisempiä vaihtoehtoja kuin sellaisia itsestäänselviä designhaaveita...ainakin välillä. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.