Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila & Babler

Tässä poikkeuksellisessa ajassa ainakin minun mielenrauhaani helpottaa se, että voin välillä keskittyä muihin asioihin kuin uutisten seuraamiseen. Kodista on nyt tullut entistäkin vahvemmin turvasatama, ja nyt kun elämä keskittyy pääasiassa kodin ympärille, voikin suorittaa vaikka jotain pieniä ehostustoimenpiteitä kotona – kuten maalausta. Seinän maalaus sujuu nopeasti ja saa aikaan ison muutoksen. Nyt kurkistetaan miten ruokailutilamme muuttui!

Valitsimme kahden tilan seinäsävyt samaan aikaan, jotta ne sointuisivat mahdollisimman kauniisti yhteen

Samassa yhteydessä, kun uudistimme makuuhuoneen ilmeen hillityn keltaiseksi, päätimme maalata myös ruokailutilan seinänpätkän. Olin jo pitkään ehtinyt haaveilla ruokailutilan seinän maalaamisesta, sillä koin että meillä oli aivan liian valkoista (varsinkin silloin, kun sohvassa on valkoiset päälliset). Valitsimme näiden kahden tilan seinäsävyt samaan aikaan, jotta ne sointuisivat mahdollisimman kauniisti yhteen. Tästä kirjoittelinkin aiemmin postauksessa ”Kauniin sävyn valinta kodin seinäpinnoille”.

Ruokailutilan seinänpätkä jatkuu aina olohuoneen puolelta keittiöön saakka, joten seinäsävyn valinnassa tuli huomioida myös keittiön pintamateriaalien sävyt. Halusin löytää oikein kauniin lämpimän sävyisen harmaan, joka ei olisi kuitenkaan liian tumma. Kiinnitin erityistä huomiota siihen, että sävy sointuisi nätisti yhteen makuuhuoneen keltaisen Tikkurilan  H456 Himmeli sävyn kanssa. Pienen karsimisen jälkeen ruokailutilan uudeksi sävyksi valikoitui Tikkurilan Tunne Väri -kartan kauniin hillitty G487 Batisti.

Halusin löytää oikein kauniin lämpimän sävyisen harmaan

Makuuhuoneessa maalasimme Tikkurilan Harmony-seinämaalilla, mutta tälle seinänpätkälle valitsimme Tikkurilan uudistettua Joker-maalia. Tämä siksi että keittiö-ruokailutilassa seinät likaantuvat herkemmin ja Jokerilla maalattua seinäpintaa on helpompi pyyhkiä. Kuten uudistettu Harmonykin, myös Joker on saanut EU-kukka sekä Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnukset, ja se kuuluu parhaimpaan rakennusmaalien päästöluokkaan M1. Myös Jokerin pakkaus on uudistunut ja siinä on samanlainen pallomainen kuvio kuin uudessa Harmony-maalissa.

Ruokailutilan seinä oli todellakin maalaamisen tarpeessa! Seinänpätkä oli täynnä pieniä naulanreikiä, sillä olen rakentanut seinälle taulukollaaseja. Lisäksi pintaan oli näin lähes kymmenen vuoden asumisen jälkeen tullut jos jonkinlaista kolhua ja naarmua. Eli ihan ensimmäiseksi täytyi paklata reiät umpeen ja pestä seinät Tikkurilan maalipesulla.

Ruokailutilassa seinää ei tarvinut pohjamaalata, sillä valkoinen maalipinta oli jo sinällään hyvä pohja uudelle sävylle. Eli pinnan ehostamisen ja nurkkien teippauksen jälkeen Mankku ryhtyi suoraa maalauspuuhiin. Maalasimme seinän kahteen kertaan Jokerin G487 Batisti sävyllä. Seinän maalaus sujuu helposti, joten eihän siinä kestänyt aikaakaan, kun uusi seinäpinta oli valmis!

Nautin todella paljon lopputuloksesta! Molempien tilojen sävyt ovat juuri sellaiset, mitä lähdimme hakemaan ja mitä pienistä värilastumalleista tiirailimme. Tikkurilan värilastuthan on oikeasti maalattu, eikä painettu värilastun pintaan, joten värilastun sävyyn voi luottaa. Värisävyt ovat minusta sopivan harmoniset ja kuitenkin elävöittävät kodin tunnelmaa valtavasti. Ihastuimme G487 Batisti sävyyn niin paljon, että bonuksena maalasimme sillä myös kodinhoitohuoneen seinäpinnat.

Värisävyt elävöittävät kodin tunnelmaa valtavasti

Lempinäkymäni on tämä, joka avautuu olohuoneen sohvan edestä ruokailutilaan ja pariovien kautta makuuhuoneeseen. Minä rentoudun, kun saan katsella jotain kaunista (ja varsinkin tässä ajassa se on tärkeää), joten saatan vain jäädä nojatuoliin istumaan ja tuijottelemaan kodin erilaisia näkymiä. Silloin ne sisustusideatkin syntyvät. Nyt tämä sisustusidea on toteutettu ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Kyllä kauniin väriset seinäpinnat tuovat paljon eloa kodin sisustukseen ja viimeistelevät sen! Seuraavaksi taidamme antaa maalisudin laulaa mökillä…

Lue myös:

Makuuhuoneen uusi valoisa ilme

Kauniin sävyn valinta kodin seinäpinnoille

Author

10 Comments

 1. Näinä aikoina tekee hyvää lukea muustakin kuin koronasta. Toki se vaikuttaa ihan jokaisen elämään, mutta on hyvä saada siitä ajatuksensa pois.

  Tuo seinän sävy on kaunis! Ehkä itsekin saamme tartuttua toimeen. Meillä seinät ovat valkoiset (Tikkurilan Lumi muistaakseni on sävy). Väriä on sisustuksessa muutoin niin paljon, mm. punainen sohva, joten meille valkoiset seinät sopivat.. Toki voisi ajatella jotain muuta väriä yhdelle seinälle. Miten muuten työnjohto selvisi ”kuivin tassuin”? Meilläkin on kaksi hyvin uteliasta ja osallistuvaa nelijalkaista työnjohtajaa…

  Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua! Ja tsemppiä taas päivätöihisi viikonlopun jälkeen. ❤️

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! <3 Kyllä minäkin edelleen pidän tosi paljon myös valkoisista seinistä ja onhan meillä mökillä valkoiset seinät. Mutta kotiin olen kaivannut pehmeämpiä sävyjä.

   Kisut tottuivat maalauspuuhiin, joten kiinnostus lopahti aika nopeasti alkuinnostuksen jälkeen. 😀

   Kiitokset tsempeistä ja oikein ihanaa kevättä sinne! 🙂

 2. Ai että, mä oon niin odottanut tätä postausta ???? mielettömän kaunis lopputulos, tuo älyttömästi lämpöä, vaikka melko vaalea sävy onkin!
  Miten teitte rajaukset katonrajaan ja nurkkiin? Kuinka leveällä teipillä? Ts. kuinka monta cm seinästä jäi maalaamatta ylhäältä ja sivuista?

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Rajattiin nurkat teipillä. Olisiko ollut n. 5 cm. Maalasimme ihan rajaan saakka, eli emme jättäneet sellaista vaaleaa soiroa yläosaan.

 3. Hei!
  Olen myös harkinnut olohuoneen maalausta ja valitsemasi Batista näyttää todella kauniilta!
  Olisiko mitenkään mahdollista nähdä maalin väriä pimeällä, lampun valaisemana? Valitettavasti kodissani ei ole noin suuret ikkunat kuin teidän kodissa ja siksi kotonani ei olisi niin paljoa valoa tarjolla.
  Kiittäisin tuhannesti❤️

  • Suvi M Reply

   Kiitos toiveesta! 🙂 Kannattaa seurata mun Stooreja Instagramissa; siellä koti näkyy useammin arkitouhuissa ja pimeämpäänkin aikaan.

 4. Ihanan lämmin tunnelma. Makuuhuone on nyt ihan lemppari, uuden maalin myötä, ai ,että tykkään!

  • Suvi M Reply

   Tosi kiva kuulla! 🙂 Tuo maalaus toi kyllä ihanasti uutta valoisuutta ja tunnelmaa.

 5. Todella kaunista! Kiitos, että kirjoitat tavalliseen tapaan sisustusasioista. Koronaa tulee jo ihan liikaa joka tuutista, joten on ihana paeta sitä mukaviin teksteihin ja kauniisiin kuviin.

  • Suvi M Reply

   Tosi kiva kuulla! <3 Elämä jatkuu, vaikka maailma onkin myllerryksessä. Kaikki tavalliset puuhat tuovat lohtua ja auttavat hetkeksi unohtamaan ikävät uutiset.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.