No niin, oiskos taas aika katsoa mitä raksalla on tapahtunut…?

Vuoden viimeisellä viikolla laatoitettiin ja saumattiin vanhempien kylpyhuoneen seinät. Tässäpä kuvia niistä:

Suihkuseinä laatoitettiin Laattapisteen Cubicalla, joka taittaa valoa kauniisti (kuvanottohetkellä ei vielä saumattu)
Sama seinä eri valossa

 

Muut vanhempien kylpyhuoneen seinät laatoitettiin Marmi Blanco 30×60 laatalla, jättäen vain 2 mm:n saumat

 

Seinä wc:n kotelo

 

 

Laatat saumattu

 

Myös kodinhoitohuoneen yksi laatoitettava seinä on nyt laatoitettu ja osittain saumattu.

Khh:n yksi seinä laatoitettiin valkoisella mosaiikilla

 

Mosaiikki näyttää ihan erilaiselta saumattuna

Pieniä vastoinkäymisiäkin olemme kohdanneet. Tilasimme nimittäin Pukkilasta lasten kylppärin laatat ja saimme väärää lattialaattaa. Olimme katsoneet edellisellä Pukkilan tehtaanmyymäläkäynnillä lattialaataksi sen mustan laatan mosaiikkikoossa, josta mainitsin Lopulliset laattavalinnat -postauksessa. Sanoimme myyjälle kyseisen laatan koodin ja painotimme, että otamme sen mosaiikkikoossa (3×3). Sieltä tuli sitten 10×10 laattaa ja saimme sitten kuulla, että kyseistä laattaa ei edes saa mosaiikkikoossa. Olisi ollut tietenkin kiva kuulla se aiemmin! Jotain melko samanlaista saisi, mutta toki haluaisimme ensin nähdä livenä, miltä se laatta näyttäisi. No mutta, eipä hätiä mitiä. Meillä sattui olemaan yksi näytepala erästä toista Pukkilan mustaa mosaiikkia, jota olimme harkinneet jossain vaiheessa aiemmin. Niinpä otamme nyt sitten sitä. Eli lasten kylppäriin tulee tällaiset laatat:

Valkoinen seinälaatta on sama, jonka olen maininnut ennenkin ja se tulee tiililadonnalla. Lattiaan tulee Pukkilan Arkitekt Color 14411 B lb GL himmeä.

 

”Raksamiehen” käsi <3
Magnus on joka ilta ollut paklaus- ja maalaushommissa ja nyt on työhuoneen lisäksi myös eteinen sekä toinen lastenhuoneista pohjamaalattu.

 

On näköjään pitänyt tehdä muistiinpanoja käteenkin… 😉
Eteinen ennen pohjamaalia…
…ja sen jälkeen
En olekaan vielä näyttänyt millainen siitä teknisen tilan lattiasta tuli…

 

Se laatoitettiin edellisen talon jämä-mosaiikeilla ja putkien väliin Magnus keksi laittaa edellisen talon saunan tehosteseinän pisaramosaiikkia. Näyttää kivalta minusta.
Olohuoneessa ja keittiössä on tällä hetkellä paljon kaikenlaista roinaa: laattoja, ilmanvaihtoputkia, wc-pönttöjä…

 

 

Loppuun vielä muutama kuva saunarakennuksesta, jonne on nyt muurattu kaikki väliseinät.
Tämä kuva on varaston puolelta, jonne sijoitetaan jakotukki ja lämminvesivaraaja

 

 

Sauna vasemmalla ja taustalla näkyy ”vierastupaa”

 

Sauna

 

Seinän perälle tulee suihkut ja tuohon puoliseinämän taakse amme

 

Puoliseinämän toiselle puolle tulee wc-istuin ja lavuaari
Vielä semmoinen kömmähdys on sattunut, että huomasimme ettei meidän seinäwc-istuin mahdu tuohon saunarakennuksen wc-pöntön paikalle. Siihen hommataan siis uusi ”normiwc”, luultavastikin Gustavsbergin Arctic 4300 (tuttu edellisestä kodista). Myöskään suunniteltu Duravitin allas ei mahdu, vaan pitää laittaa sellainen pikkiriikkinen käsienpesuallas. Että näin… Mutta tämähän on oma vikamme, sillä muutimme itse wc-istuimen ja lavuaarin paikkaa verrattuna alkuperäisiin piirustuksiin. Mutta ei tässä ole kuinkaan käynyt.
Ensi viikolla jatketaan taas!
Author

17 Comments

 1. >Wau, ompa hyvännäköistä! Meillä ei ole vielä mitään laattoja hankittu, joten vielä ehti soutamaan ja huopaamaan valintojen kanssa 🙂

 2. Onnenhippuja Reply

  >Siellä mennään hyvällä vauhdilla eteenpäin, hieno juttu! 🙂

 3. >Hei, kivalta näyttää. Musta mosaiikkilattia kuulostostaa hyvältä!kuinka leveä on tuo tuplasuihkuseinämä? Meille tulossa kapea, mietin onko saman levyinen kuin teillä.Saanko kysyä vielä, tulkitsenko kuvaa oikein, että laattasaumat eivät kohtaa nurkissa? Mistä tämää johtuu? Eri kokoista laattaa seinillä?

 4. >Ihanaa kun alatte saamaan valmiita pintoja, se tunne on niin mahtava.Ja näyttää todella hyvälle.Itsekin olen suunnitellut pojan kylpyhuoneeseen vastaavaa väritystä kuin teillä lasten kylppärissä. Lisänä olen ajatellut tehdä suihkukopista sinisen; tiililadonnalla. Suihku tulee syvennykseen. En tosin ole kauhea sinisen ystävä, mutta olen rohkea 😉 Kodinhoitohuoneen seinän olisin meilläkin laatoittanut kokonaan, mutta mies sanoi että teemme sen myöhemmin ja aikakaan ei ois riittänyt. Kyllä minä sen vielä saan, kuten eteisen seinien laatoituksenkin;)

 5. >Onpas taas isoin harppauksin mennyt eteenpäin! Pohjamaalattu eteinenkin näyttää jo viittä vaille valmiilta 🙂

 6. >Näyttääpä taas paljon edistyneen hommat 🙂 Aivan ihanalta näyttää! Ja onpa siellä ahkera rakentajamies.

 7. >Hanna: Kiitti! 🙂 Meille aiheutui tänään lisäharmia Pukkilan laatoista, kun tuon mosaiikin toimitusaika on liian pitkä. :/ Olisi pitänyt ottaa kaikki Laattapisteestä…tai olla pikkuisen aiemmin liikkeellä. Täytyy nyt siis taas etsiä kolmas vaihtoehto mustasta mosaiikista…Onnenhippuja: Juu, kivasti etenee. Tämä tahti sopii tällaiselle kärsimättömälle luonteelle oikein hyvin. ;)arleena: Kiitos. Kaunis, uusi profiilikuva sinulla. :)Anonyymi: Jep, Cubica on eri kokoista kuin tuo Marmi Blanco, joten siksi saumoja ei saatu kohtaamaan. Se ei erotu enää saumauksen jälkeen yhtä selvästi. :)En muista tuon seinän leveyttä, mutta voin tarkistaa sen jossain vaiheessa…ilmoittelen! RUMBO: Kiitos kiitos. 🙂 Sininenhän on nyt oikein trendikästä sisustuksessa. Tulee varmasti kiva. Me ajattelimme maalata pojan huoneesta yhden seinän kirkkaan sinisellä, sillä se on hänen lempivärinsä (tällä hetkellä). Kyllä sinä varmasti saat vielä ne puuttuvat laatoitukset. :)Hannah: Juu, hyvin edistyy. 🙂 Olisi kiva päästä itsekin useammin raksalle touhuamaan. Olen ollut vain siivoamassa ja paklaamassa. Mies on joka ilta siellä ja minä olen lasten kanssa kotona. Mietin sitten vain näitä sisustussuunnitelmia. 😉

 8. >Hei! Kivalta näyttää talonne! Olen tainnut kysyä jo aiemminkin, mutta en muista enää vastausta… että minkä kokoiset teidän olohuoneen ikkunat ovat? Kiitos vastauksesta etukäteen!

 9. >mutta vain tietynvärinen sininen kelpaa ainakin tänne.pojan huone saa myös yhden sinisen piristeen, mutta ei seinään.

 10. >Olen melko uusi blogisi lukija. Olen vaikuttunut siitä varmuudesta, jolla teet(te) eri ratkaisuja uuden kotinne suhteen. Itse jään jumiin pieniinkin päätöksiin. Olisi kiva kuulla, mistä saat inspiraatiosi ja miten tyylisi on syntynyt. Olen saanut blogistasi hyviä ideoita, vaikka asumismuotomme ovatkin erilaiset (vanha kerrostalo).

 11. >Heippa!Upean näköiseltä näyttää:). Olemme itse hankkimassa kanssa keittiöön tulevia materiaaleja ja minua olisi kiinnostanut, että mistä hankitte okite tason tai mistäköhän sitä saisi tilattua? Kestääkö taso kuumuutta? Ja minkä värin otitte omaan tasoonne?Olisimme halunneet saman välitilalaatankin, joten olisiko sinulla tarkempia koodeja ja saumavärin-koodia? Teillä näyttää niin upealta, että olisi ihanaa saada hitusen samaa tunnelmaa omaan kotiin! Jollet pahoita mieltäsi tästä fanitamisesta:)!Kiitos!

 12. >Elviira: Olohuoneen ikkunoiden koko on: 180×230 cm. :)RUMBO: Jep, sinisen sävy pitää valita juuri oikein. ;)Astrantia: Kiitos! Ihana kommentti! :)Tuohon kysymykseen on aika vaikea vastata. Olen yleensäkin sellainen ihminen, että minun on helppo tehdä päätöksiä. Sisustus yms. esteettisissä asioissa tiedän vain heti mistä tykkään. En osaa selittää sitä. Tietysti seuraan paljon sisustuslehtiä ja siskolta (joka on alan ammattilainen) olen oppinut paljon. Hän auttaa myös aina jos mietin jotain kiperää pulmaa ja yleensä olemme samaa mieltä. 😀 Sisustuksessa pyrin ajattomuuteen ja välttämään liiallisia efektejä tai yksityiskohtia. Vaihtelevuutta tuon sitten tekstiileillä ja muilla pienillä jutuilla. En myöskään ole sellainen ihminen, joka kyllästyy helposti, sillä pyrin hankkimaan asioita, joita arvostan (muotoilu, design, luonnonmateriaalit). Toisaalta ihailen myös hyvin erilaisia sisustuksia (esim. runsaampaa, romanttista tyyliä) jos ne on toteutettu kauniisti ja hyvällä maulla. Omaan kotiin valikoituu kuitenkin modernimman tyylisuuntauksen edustajia. Toivoisin, että ihmiset yleisestikin arvostaisivat eri tyylisuuntauksia eivätkä liikaa arvostelisi sellaisia, jotka eivät ole omaan makuun. Kauneutta ilmenee eri muodoissa…Anonyymi: Hankimme Okite-tason Topi-keittiöltä. Taso kestää hyvin kuumuutta. Täältä voi lukea siitä lisää:www.loimaankivi.fi/dm/file.phtml?id=367En enää muista tarkkaa värikoodia, joka meille tulee. Olen muistaakseni sen joskus kertonut täällä. Löytyisiköhän "keittiö" tagin avulla tuosta blogin sivureunasta…?Välitilan laatta on Laattapisteen "Trento Nacar" ja sauma-aine on Kerapoxyn harmaa sävy (taaskaan en muista sitä tarkkaa koodia ja aineet ovat raksalla). Myyjä osaa varmasti opastaa teitä. :)Ei meitä haittaa jos joku "matkii". Ei kukaan kuitenkaan voisi tehdä täysin samanlaista kotia kuin meillä. Minusta on vain kiva jos joku saa täältä vinkkejä. 🙂

 13. >Kiitos vastauksesrasi. Hauskaa, että saat kommentoida niin sauman värikoodia kuin tällaisia vähän filosofisempiakin pohdiskeluja samaan syssyyn :-)Minuun kolahti tuo, että vaistomaisesti tiedät, mikä sopii teidän tyyliinne, ja tavallaan tyydyt ihailemaan muita juttuja muiden kodeissa. Mun ongelma juuri tuon ihailun ja oman tyylin erottaminen. Vaikka siis ihailen täysin valkoista tai boheemia kirppissisustusta, se ei ole omaa tyyliäni kuitenkaan.

 14. >Kiitos tuhannesti vastauksestanne kivitasojen ja saumavärien suhteen:)! Teidän talostanne tulee UPEA!

 15. >Tuo cubica on niin kivan näköistä. Meille kanssa tulossa tuota samaa ja nyt en malta odottaa että nään sen myös omassa seinässä 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.