Elämäni kodit -sarjassa olen kertonut ensimmäisestä opiskelija-asunnostani sekä viehättävästä ullakkoasunnosta, jossa asuimme lähes kaikki opiskeluvuodet. Opiskelujen lähestyessä loppuaan etsimme molemmat töitä pääkaupunkiseudulta. Mutta sitten me molemmat saimmekin vakituiset työpaikat Vaasasta, joten päätimme jäädä sinne. Ja heti päätimme myös ostaa oman (siis pankin ;)) asunnon, jotta vuokrarahat eivät menisi hukkaan. Kovin kauaa emme asuntoja ehtineet katsella, kunnes löysimme juuri remontoidun 90-neliöisen kolmion funkistyylisestä kerrostalosta.

olohuoneOlohuone sisustettiin pääosin samoilla huonekaluilla kuin ullakkokodissa, mutta kyllä jotain uuttakin hankittiin. Uutta olivat Ikean kirjahylly (jonka osat ovat meillä nykyisin lastenhuoneissa) sekä laadukas sisalmatto ja puusepiltä tilattu suuri sohvapöytä. Halkaisimme tuon sohvapöydän aikoinaan kahtia ja nyt sen osat löytyvät nykyisestä olohuoneesta sekä saunatuvasta. Yksi lempijutuistani tässä olohuoneessa oli Artekin nojatuolien takana oleva tauluseinä. Harmi ettei siitä löytynyt parempaa kuvaa.

keittio

Olohuone oli yhtenäistä tilaa keittiön kanssa, sillä joskus aiemmin paikoillaan ollut väliseinä oli purettu. Keittiölle emme tehneet mitään, vaikka en yhtään pitänytkään tummasta graniittitasosta tai keittiökaappien sivulla olevasta avohyllyköstä. Ai niin, taisimme kyllä poistaa yläkaapien päältä peitelistan, jolloin leisituulettimen putki tuli näkyviin, mutta ilme tuli ilmavammaksi, kun tökerö kotelo otettiin pois.

Täällä asuessa vietimme myös häitämme ja häälahjaksi saamamme Arne Jacobsenin suunnittelemat seiskatuolit muuttivat meille. Muuten keittiö/ruokailutila kalustettiin jo olemassa olevilla kalusteilla. Uudet pellavalaskosverhot teetimme tämän suuren tilan ikkunoihin.

Keittiöstä lähti käytävä eteiseen ja työhuoneeseen. Oviaukkojen päällä oli alkuperäiset lasitiilet, jotka olivat minusta tosi viehättävät. Lisäksi pidin todella paljon Ikean alumiinisista kattovalaisimista, joissa oli pienet reiät, mistä valo pääsi kimmeltämään.

eteinenEteisessä oli tilava liukuovikaapisto, jonka sivuun oli asennettu kaareva avohyllykkö. Sen poistimme, jotta saimme avaruutta pieneen eteiseen. Ihastuin Ikean Vippa-koukkuihin, joita kiinnitimme eteisen lyhyelle seinänpätkälle laukkujen ja avaimien säilytykseen. Kissanhiekkalaatikon piilotin Ikean jakkaran alle ja tuo sama viritelmä meillä on edelleen.

WC ja kylpyhuone olivat erilliset, todella pienet tilat. Kylpyhuoneessa oli vain suihku ja lavuaari, pyykinpesukone mahtui sinne juuri ja juuri. Se oli ihan perusvalkoinen, joten en lisännyt kuvaa tähän. Mutta tuon pikkuvessan kuvan halusin laittaa, sillä minusta se oli niin söpö. Siellä oli alunperin peilikaappi, mutta otimme sen pois, sillä viereisessä kylpyhuoneessa oli myös sellainen. Niinpä halusin laittaa vessaan persoonallisemman peilin sekä roikkuvan paperivalaisimen.

tyohuoneEteisestä oli kulku pieneen työhuoneeseen, jossa oli runsaasti kaappitilaa. Sijoitimme sinne Ikeasta jo edelliseen kotiin hankkimamme työpöydät. Seinälle kiinnitettiin vanerihyllykkö, johon sai kaikki paperit ja levyt organisoitua. Ihan ensimmäiseen kotiin hankittu puusälekaihdin sopi hyvin työhuoneen ikkunaan. Tänne hankimme uuden sisalmaton sekä hopeansävyisen säkkituolin Sisustuksen Koodista. Katossa roikkui maitolasinen valaisin, jonka sain siskoltani ylioppilaslahjaksi.

makuuhuoneTyöhuoneen vieressä oli makuuhuone, mutta sinne oli käynti olohuoneen puolelta. Makuuhuone oli melko suuri ja välillä olohuoneen toinen sohva olikin makuuhuoneen puolella. Täällä teimme pientä pintaremonttia, kun maalasimme yhden seinän silloin niin trendikkäällä maitokahvin sävyllä. Kuka muistaa vielä tuon villityksen?

Tänne hankimme myös minusta silloin niin ihanat Designer’s Guildin kuviolliset pitkät verhot ja riitti kankaasta muutama koristetyynykin. Nuo ovat vielä talleessa jossai kaapin perällä. Katossa roikkui Ikeasta hankittu kattokruunu, jota olin ihaillut jo pitkään. Se oli minusta aivan ihana! Ehkä ei enää…

Kuvissa näkyvä valkoinen nojatuoli on se sama lila tuoli, joka näkyi ullakkokodin kuvissa. Minä ompelin siihen vain uuden päällisen. En vieläkään tajua miten olen saanut sellaisen aikaiseksi, sillä en todellakaan ole mikään ompelija. Mutta kyllä päällinen näyttikin aika itsetehdyltä… 😉

Tämä oli oikein viehättävä koti, mutta asuimme täällä vain kaksi vuotta. Aloimme nimittäin haaveilla omakotitalosta tässä kodissa asuessa ja kun kaksi vuotta tuli täyteen, saimme asunnon myytyä ensimmäisellä näytöllä. Sitten muutimme taas vuokralle ja aloimme rakentaa ensimmäistä omaa taloa. Mutta siitä seuraavassa postauksessa sitten tarkemmin…

Translation: This is the third part of the blog post series, where I show you my previous homes. We lived in this apartment in 2003-2005. This was a 90 m2 apartment in an old building and it was just renovated we we bought it. We lived here only for two years, because we started to dream about building our own house. So after this we moved back to a rented flat and started to build our first house. But I’ll tell you more about it the next time…

Author

2 Comments

    • Kiitos kivasta palautteesta! 🙂 Ajatonta sisustusta pyrin tekemään, mutta kuitenkin oman näköistä.

      Jep, huomasin että tartuit samaan aiheeseen. Teilläkin on ollut trendikästä maitokahvin sävyä. 😉 Ihanaa, että tartuit tähän haasteeseen! Näitä on kiva lukea. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.