Tämä viikonloppu on ollut hyvästien aikaa. Perjantaina jätimme hyvästit Cheekille Lahden upeassa jäähyväiskonsertissa ja eilen vietimme huvilakauden, ja kesän, päättäjäisiä perinteisissä Venetsialaisissa täällä länsirannikolla. Blogissa on tänä viikonloppuna ollut normaalia hiljaisempaa, kun olen keskittynyt näihin elämyksiin. Tänään, sunnuntain suloisessa joutilaisuudessa otin esille ne syksyisimmät tekstiilit, joita kaapista löytyi. Nyt alkaa syksyinen hyggeily.

Omissa koristetyynyjemmoissani on ihanien oljenkeltaisten sävyjen lisäksi muutama oranssinpunainen tehostepäällinen. Syksyn tullen nämä trendisävyt saavat entistäkin enemmän tilaa kodista. Sävyjä tasapainottamaan lisään joukkoon jotain mustavalkoista – tai siis annan lempparipilkkutyynyjeni olla esillä, sillä ne sopivat melkein mihin tahansa tyynykomboon.

Maljakossa on edelleen loppukesän kuivahtaneita palluroita. Täytyy myöntää, että kaipaan ihania, tuoreita kukkakimppuja. Pahimpaan kaipaukseeni kävin nappaisemassa pesasaidasta marja-aronian oksan maljakkoon. Ehkä ensi viikonlopuksi käyn pitkästä aikaa ostamassa jotain ihanaa kukkakaupasta.

Sisustuksessa riittää vielä (aina!) jokin verran säätämistä. Nyt on aika luopua valkoisista sohvanpäällisistä ja vaihtaa ne vaaleanharmaisiin: se on joka vuotinen syksyperinteeni. Taidan vielä myös ripustaa samettiverhot takaisin olohuoneen ikkunoihin. Nostan esille kaapin perukoille unohdetut kynttilät ja tuikkukipot. Täydellinen tunnelma syntyy, kun tuikkaa takkaan tulen.

Vaikka syksy merkitseekin kesän loppua, on se minulle aina myös uuden aikakauden alku – vahvemmin kuin vuodenvaihde. Tänä syksynä haluan kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, että viikonloppuihin jää lepposia hetkiä, jolloin ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Olen jo ehtinyt tuntea väsähdyksen häivähdysksiä, vaikka kesälomasta on vain hetki aikaa. Pari menoja täyteen buukattua viikonloppua vaatii veronsa. Nyt täytyy pyhittää muutama viikonloppu pelkästään oleiluun.

Mökkiprojekti pitää meitä varmasti kiireisenä, mutta usein tuntuu siltä, että en missään muualla haluaisi ollakaan kuin mökkitontilla. Into oman kodin sisutamiseen ei ehkä tänä syksynä ole niin korkealla kuin aiempina vuosina, sillä suurin innostus ei riitä moneen asiaan samaan aikaan. Tällä hetkellä ajatukset ovat hyvin vahvasti rakennusprojektissa. Siitä tulen varmasti postailemaan tiheästi tänä syksynä.

Nyt sujautan pyykkikoneen pyörimään ja otan kahvikupposen.
Leppoisaa sunnuntaipäivää teillekin! Kiitos, että olette siellä. ♥


Translation: Shades of autumn. Summer is now officially over, since we celebrated traditional ”Venetsialaiset” this weekend here on the west coast of Finland. 

 

 

Author

2 Comments

  1. Hei! Tiilenväri kirkastaa vaaleat tekstiilit. Mikä väri sinulla on matosta? Harmaa vai beige???

    • Suvi M Reply

      Maton kuviointi on vaaleanbeige. Tiilenväri on kyllä kiva piriste neutraaliin värimaailmaan. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.