Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Nythän on eletty kesäkuuta jo monta päivää, joten on korkea aika summata toukokuun sisustusuutiset! Olemme olleet mökillä ja lisäksi olen kärsinyt migreenistä, joten en pystynyt heti kuun vaihteessa julkaista koostetta – mutta nyt! Luvassa uutta mm. Iittalalta ja Adealta sekä vinkkiä myös kotimaan matkailuun sisustuskulmalla.

Kuva: Adea

Kotimaiset laatubrändit kokoavat voimansa ja käärivät hihansa: huonekaluvalmistaja Adea ja kangaskutomo Annala lanseeraavat nimittäin erityisen yhteistyömallin. Annala valmistaa korkealaatuisia, koteihin ja julkisiin tiloihin sopivia verhoilu- ja sisustuskankaita. Annalan kankaat tulevat yhteistyön myötä olemaan osa Adean huonekaluja.

Kuvat: Iittala

Iittala tiedottaa monenlaisista uutuuksista. Taika-mallistoon tulee lisäyksiä, valaisin valikoima täydentyy ja Teema saa uuden värin.

Tänä vuonna Taika-sarja täydentyy uusilla kodintekstiileillä. Mallistoon kuuluvat puuvillasta valmistetut vuodevaatteet ja luomupuuvillaiset kylpypyyhkeet. Mallistossa on kolme värivaihtoehtoa: sininen, harmaa ja purppura. Voimakas Taika-kuvio toistuu tekstiileissä keramiikkaa rauhallisemmin, eikä ota haltuun huoneen koko tilaa. Taika-tekstiilit tulevat aluksi myyntiin vain Suomeen ja Ruotsiin 1.7.2020 lähtien ja ne ovat saatavilla ensi vuoden loppuun asti.

Matti Klenell suunnitteli Putki-valaisimen alun perin Ruotsin kansallismuseolle Tukholmaan ja nyt se on osa Iittalan mallistoa. Putki-valaisimen suupuhallettua lasikupua on saatavilla kolmessa eri värissä: kupari, tummanharmaa ja kirkas. Puuterimaalattu, terrakotan värinen metallijalusta korostaa lasikuvun muotoa.

Tänä syksynä Iittalan klassikko, Teema-sarja, saa ylleen uuden keltaisen hunajan sävyn. Eläväinen mutta lempeä hunajan sävy toimii vaivattomasti valkoisten ja puuterinväristen astioiden kanssa ja piristää kattauksen kuin kattauksen. Väri lanseerattiin alun perin Teema-mukin sävynä. Nyt sarja täydentyy hunajan sävyisillä lautasilla (26 cm, 21 cm ja 17 cm), kulholla (15 cm) ja syvällä lautasella (21 cm). Uuden väriset Teema-astiat saapuvat myymälöihin elokuussa.

Kuva: Woodio

Kylpyhuoneen kalusteita massiivipuukomposiitista valmistava kotimainen Woodio lanseerasi mallistoonsa uuden ekologisen puuraaka-aineen. Uuden materiaalin nimi Woodion valikoimassa on “Natural Birch”. Raaka-aineen innovatiivinen käyttö antaa uuden elämän Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin Joutsenon tehtaan sivuvirtana syntyvälle koivuhakkeelle.

Uuden Woodio Natural Birch -materiaalin väri on maanläheisen vaaleanruskea ja rakenne orgaaninen ja yllätyksellinen, sillä hake on kulkeutunut tehtaan eri vaiheiden läpi. Woodio-materiaalin ominaisuudet ovat arkikäytössä samat kuin perinteisellä keramiikalla. Merkittävänä erona on Woodio-materiaalin lähes hiilineutraali tuotantomenetelmä, joka ympäristöystävällisenä vaihtoehtona vähentää merkittävästi ilmansaasteita ja CO2-päästöjä keramiikkateollisuuteen verrattuna. Materiaali on täysin vedenkestävä, iskunkestävä ja ympäristöystävällinen, ja se myös toimii hiilinieluna käyttöaikansa. Woodio-altaan voi hyödyntää energiajätteenä.

Kuva: Alvar Aalto säätiö

Alvar Aalto -säätiö on avannut Visit Alvar Aalto -verkkosivuilleen yhden osoitteen alle kaikki matkailijoille avoinna olevat Aalto-kohteet ja saatavilla olevat palvelut. Matkailureitti on suunniteltu yhdessä yli kahdenkymmenen Alvar Aalto -kaupungin matkailuasiantuntijan kanssa.

Alvar Aalto -matkailureitin verkkopalvelussa on tällä hetkellä 28 kiertomatkaa kahteenkymmeneen viiteen eri Alvar Aalto -kaupunkiin Suomessa. Matkaohjelmien lisäksi visit.alvaraalto.fi -palvelu esittelee 59 Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemaa kohdetta. Matkailureitillä on mukana yli sata palveluntarjoajaa, joista suurin osa on matkailualan pienyrittäjiä.

Lyhyesti:

  • Fiskarsin design-tiimi on palkittu muotoilualan kansainvälisesti arvostetuimmalla Red Dot: “Design Team of the Year 2020” -tunnustuksella. Palkinto myönnetään kerran vuodessa yhdelle kestävää ja innovatiivista muotoilua pitkällä aikavälillä edistäneelle tiimille.
  • Digitaalisiin asumisen ratkaisuihin erikoistunut kotimainen startup-yritys Linear kehitti Iskulle sisustuspalvelun, jossa asiakkaat saavat realistisen käsityksen siitä, miltä heidän harkitsemansa huonekalut näyttäisivät omissa kodeissaan.
  • Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun Tove Jansson julkaisi ensimmäisen Muumi-teoksensa vuonna 1945. Juhlan kunniaksi Arabian Muumi-klassikkomukien pohjaan painetaan kullanvärinen erikoisleima.

 

Sisustusuutiset-sarja jää nyt kesätauolle ja palaa taas elokuussa!

Artikkelikuva: Maija Holma / Alvar Aalto säätiö

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.