Nythän on eletty kesäkuuta jo monta päivää, joten on korkea aika summata toukokuun sisustusuutiset! Olemme olleet mökillä ja lisäksi olen kärsinyt migreenistä, joten en pystynyt heti kuun vaihteessa julkaista koostetta – mutta nyt! Luvassa uutta mm. Iittalalta ja Adealta sekä vinkkiä myös kotimaan matkailuun sisustuskulmalla.

Kuva: Adea

Kotimaiset laatubrändit kokoavat voimansa ja käärivät hihansa: huonekaluvalmistaja Adea ja kangaskutomo Annala lanseeraavat nimittäin erityisen yhteistyömallin. Annala valmistaa korkealaatuisia, koteihin ja julkisiin tiloihin sopivia verhoilu- ja sisustuskankaita. Annalan kankaat tulevat yhteistyön myötä olemaan osa Adean huonekaluja.

Kuvat: Iittala

Iittala tiedottaa monenlaisista uutuuksista. Taika-mallistoon tulee lisäyksiä, valaisin valikoima täydentyy ja Teema saa uuden värin.

Tänä vuonna Taika-sarja täydentyy uusilla kodintekstiileillä. Mallistoon kuuluvat puuvillasta valmistetut vuodevaatteet ja luomupuuvillaiset kylpypyyhkeet. Mallistossa on kolme värivaihtoehtoa: sininen, harmaa ja purppura. Voimakas Taika-kuvio toistuu tekstiileissä keramiikkaa rauhallisemmin, eikä ota haltuun huoneen koko tilaa. Taika-tekstiilit tulevat aluksi myyntiin vain Suomeen ja Ruotsiin 1.7.2020 lähtien ja ne ovat saatavilla ensi vuoden loppuun asti.

Matti Klenell suunnitteli Putki-valaisimen alun perin Ruotsin kansallismuseolle Tukholmaan ja nyt se on osa Iittalan mallistoa. Putki-valaisimen suupuhallettua lasikupua on saatavilla kolmessa eri värissä: kupari, tummanharmaa ja kirkas. Puuterimaalattu, terrakotan värinen metallijalusta korostaa lasikuvun muotoa.

Tänä syksynä Iittalan klassikko, Teema-sarja, saa ylleen uuden keltaisen hunajan sävyn. Eläväinen mutta lempeä hunajan sävy toimii vaivattomasti valkoisten ja puuterinväristen astioiden kanssa ja piristää kattauksen kuin kattauksen. Väri lanseerattiin alun perin Teema-mukin sävynä. Nyt sarja täydentyy hunajan sävyisillä lautasilla (26 cm, 21 cm ja 17 cm), kulholla (15 cm) ja syvällä lautasella (21 cm). Uuden väriset Teema-astiat saapuvat myymälöihin elokuussa.

Kuva: Woodio

Kylpyhuoneen kalusteita massiivipuukomposiitista valmistava kotimainen Woodio lanseerasi mallistoonsa uuden ekologisen puuraaka-aineen. Uuden materiaalin nimi Woodion valikoimassa on ”Natural Birch”. Raaka-aineen innovatiivinen käyttö antaa uuden elämän Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin Joutsenon tehtaan sivuvirtana syntyvälle koivuhakkeelle.

Uuden Woodio Natural Birch -materiaalin väri on maanläheisen vaaleanruskea ja rakenne orgaaninen ja yllätyksellinen, sillä hake on kulkeutunut tehtaan eri vaiheiden läpi. Woodio-materiaalin ominaisuudet ovat arkikäytössä samat kuin perinteisellä keramiikalla. Merkittävänä erona on Woodio-materiaalin lähes hiilineutraali tuotantomenetelmä, joka ympäristöystävällisenä vaihtoehtona vähentää merkittävästi ilmansaasteita ja CO2-päästöjä keramiikkateollisuuteen verrattuna. Materiaali on täysin vedenkestävä, iskunkestävä ja ympäristöystävällinen, ja se myös toimii hiilinieluna käyttöaikansa. Woodio-altaan voi hyödyntää energiajätteenä.

Kuva: Alvar Aalto säätiö

Alvar Aalto -säätiö on avannut Visit Alvar Aalto -verkkosivuilleen yhden osoitteen alle kaikki matkailijoille avoinna olevat Aalto-kohteet ja saatavilla olevat palvelut. Matkailureitti on suunniteltu yhdessä yli kahdenkymmenen Alvar Aalto -kaupungin matkailuasiantuntijan kanssa.

Alvar Aalto -matkailureitin verkkopalvelussa on tällä hetkellä 28 kiertomatkaa kahteenkymmeneen viiteen eri Alvar Aalto -kaupunkiin Suomessa. Matkaohjelmien lisäksi visit.alvaraalto.fi -palvelu esittelee 59 Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemaa kohdetta. Matkailureitillä on mukana yli sata palveluntarjoajaa, joista suurin osa on matkailualan pienyrittäjiä.

Lyhyesti:

 • Fiskarsin design-tiimi on palkittu muotoilualan kansainvälisesti arvostetuimmalla Red Dot: ”Design Team of the Year 2020” -tunnustuksella. Palkinto myönnetään kerran vuodessa yhdelle kestävää ja innovatiivista muotoilua pitkällä aikavälillä edistäneelle tiimille.
 • Digitaalisiin asumisen ratkaisuihin erikoistunut kotimainen startup-yritys Linear kehitti Iskulle sisustuspalvelun, jossa asiakkaat saavat realistisen käsityksen siitä, miltä heidän harkitsemansa huonekalut näyttäisivät omissa kodeissaan.
 • Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun Tove Jansson julkaisi ensimmäisen Muumi-teoksensa vuonna 1945. Juhlan kunniaksi Arabian Muumi-klassikkomukien pohjaan painetaan kullanvärinen erikoisleima.

 

Sisustusuutiset-sarja jää nyt kesätauolle ja palaa taas elokuussa!

Artikkelikuva: Maija Holma / Alvar Aalto säätiö

Author

1 Comment

 1. Hei Suvi,

  bongasin sivustosi uutuustuoteosion. Käy kurkkaamassa yrityksemme uusi ja uniikki tuoteperhe Aicci T1 valaisevat pöydät. Tuotteet ovat kotimaisia ja ne valmistetaan toimipisteessämme Muuramessa, Keski-Suomessa.

  Aicci valaisevan pöydän taustalla on ollut ajatus yhdistää pöytään pehmeä tunnelmanluova valo, jonka ääressä voi helposti piristyä, rentouta ja ottaa aikaa nautiskeluun. Pöydät sopivat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, tiloihin ja tarpeisiin. Niitä voi käyttää niin olohuoneen sohvapöytinä, jotka valollaan viimeistelevät sisustuksen luoden arjen keskelle keitaan virittäytymiseen ja rauhoittumiseen, kuin yöpöytinä ja makuuhuoneen monipuolisesti säädettävinä valaisimina. Pöydät voidaan asettaa sängyn viereen heräämisvaloksi, sekä auringon laskua simuloivaksi tunnelmavalaisimiksi. Pöytien Bluetooth Low Energy Casambi -valonohjaus toimii manuaalisesti ja ajastetusti iOs ja Android puhelimilla, tableteilla ja kelloilla, sekä perinteisemmin seinäkatkaisimin yksittäin ja ryhminä. Valonohjaukseen voi yhdistää myös liiketunnistimen ja päivänvaloanturin, sekä muita valaisimia.

  Parhain terveisin,
  Päivi Charpentier, Aicci Oy

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.