Kaupallinen yhteistyö: Kestopuu

Askel askeleelta se mökki vaan valmistuu. Nyt olemme pihapiirin kimpussa ja terassit alkavat olla valmiina. Niin mahtavaa! Nyt ajattelin viedä teidät pienelle terassikierrokselle ja näyttää, miltä pihapiirissä nyt näyttääkään. Terassipolkuja johtaa sinne tänne, mutta mihin ne oikein vievätkään? Pergolakin on pihapiiriin ilmestynyt!

Valitsimme siis materiaaliksi kotimaisen Kestopuun siksi, että mökillä terassit joutuvat rankalle säänvaihtelulle ja halusimme kestävän sekä ekologisen materiaalin. Toki myös materiaalin ulkonäkö ratkaisee: valitsimme Kestopuu-kansilaudat upean leveinä (koossa 45 x 198 mm) sekä kauniissa ”vihreässä” sävyssä, joka itse asiassa ei minusta viherrä kovinkaan paljon, vaan on kauniin vaalean puun sävyistä. Sävy toki muuttuu ajan kanssa tyylikkään harmaaksi ellei terasseja käsittele. Aiemmin kirjoittelin terassimateriaalin valinnasta ja terassien rakentamisesta tarkemmin, joten suosittelen lukaisemaan tuon postauksen jos missasit sen.

Kestopuu kestää hyvin säävaihteluita ja leveät kansilaudat näyttävät upeilta!

Villa Fregatissa terassit kiertävät talon koko toisen puolen. Terassi lähtee etuovelta ja kaartaa nurkan taakse sivuterassiksi, jossa on tilaa isolle ruokapöydälle. Sivuterassi kääntyy talon toiseen päätyyn, joka on pääoleskelualue muhkeine säkkituoleineen. Rakensimme terassiin talon sivuun portaat koko matkan varrelta, sillä ne toimivat ikäänkuin suurina penkkeinä talon ympärillä. Ajattelin laittaa portaille vielä muutaman istuinpehmusteen.

Terassi kiertää talon koko toisen puolen ja polut johtavat piharakennuksiin

Oleskelu- ja ruokailuterassilta lähtee molemmilta kapea terassipolku kohti kota-saunaa. Väliin jää aukko, johon päätimme sijoittaa viljelylaatikot. Viljelylaatikoita vastapäätä on valmistumassa kesäkeittiö-pergola, joten on kiva, että viljelykset ovat siinä lähellä. Ja toki ne näyttävät kivoilta sitten, kunhan laatikoissa kasvaakin jotain.

Kesäkeittiö-pergola on viimeisin lisäys terasseihin

Viljelylaatikoiden luota terassipolusta lähtee yksi haara poispäin. Se johtaa ulkohuussille kauniissa kaaressa. Ihailen miten Mankku on sahannut laudat niin, että ne muodostavat tuollaisen kauniin kaaren. Aiemmin kerroinkin, että Mankku kiinnitti valtaosan kansilaudoista piilokiinnityksellä niin, että ruuvien kannat jäivät piiloon. Sittemmin olemme joutuneet muutaman ruuvin ruuvata sinne tänne, kun laudat ovat nousseet talven jäljiltä, mutta pääosin piilokiinnitys on toiminut.

Kaunis viimeistely kruunaa lopputuloksen

Kota-saunan eteen jää myös pieni oleskelualue. Siitä on mukava hypätä paljuun tai istahtaa aurinkotuolille saunan jälkeen. Painekyllästetty Kestopuu tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alta, eikä siitä ole lähtenyt vielä yhtäkään tikkua kenenkään jalkaan (toisin kuin kotona lehtikuusiterassistamme).

Kestopuu tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alla

Olemme valtavan tyytyväisiä valmiiseen terassiin! Terassit ovat koko mökin pihapiirin sydän, sillä valtaosa oleskelusta keskittyy terasseille – mitä nyt välillä pujahdetaan uimaan ja saunaan. Kansilaudat ovat alkaneet hiljalleen harmaantua ja olemme päättäneet antaakin muuttua luonnostaan sellaisiksi. Tarkoituksena on öljytä terassit ensi vuonna värittömällä terassiöljyllä. Suositus on, että Kestopuu-terassit käsiteltäisiin vasta vuosi asennuksen jälkeen. Mehän nikkaroimme terassit viime syksynä, mutta olemme tänä keväänä tehneet pieniä laajennuksia vielä…

Terassit ovat koko mökin pihapiirin sydän

Yksi tänä kesänä tehdyistä laajennuksista on aiemmin mainitsemani kesäkeittiö-pergola. Esittelen sen tarkemmin myöhemmin, kunhan pergola on valmis. Ohjetta pergolan rakentamiseen katsoimme muuten Kestopuun verkkosivustolta, josta löytyykin kattavasti tietoa terassien ja muiden pihajuttujen rakentamiseen – suosittelen tutustumaan!

Katso myös video terassiprojektista:

Lue myös: Terassimateriaalin valinta ja terassien rakentaminen

Author

10 Comments

 1. Kyllä näyttää upealta! Mikä muuten on noiden kapeampien polkujen 8leveys? Suunnitteilla on myös terassihommat omalla mökillä….
  – Elma –

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Hitsit, kun ei minulle jää mitkään mitat mieleen ja olen juuri nyt kotona, joten en pääse mittailemaankaan…

 2. Näyttää todella upealta ja ihanaa kun on voi auringon mukaan siirtyä oleskelemaan eri terassialueille. Pergola-kesäkeittiö on kyllä ihana.
  Pia

  • Suvi M Reply

   Kiitos, tosi mukava kuulla! 🙂 Tykätään näistä terasseista kyllä tosi paljon.

 3. Ihanan näköistä???? mistä löysitte / miten saitte piilokiinnityksen lautoihin? Mulle myös tulossa 198leveää lankkua, ja mistään en ole onnistunut löytämään noin levälle sopivaa ruuvausohjainta/jigiä. Camonkin loppuu 15sentin leveyteen, kuten kaikki muutkin.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Siis ne ruuvit porattiin kiinni sillä tavalla sivuttain. Erillistä ohjuria ei ollut. Osa laudoista ei kiinnittinyt sillä tavalla kylläkään tarpeeksi hyvin, joten laitettiin jälkeen päin päältä muutama ruuvi sinne tänne, mistä lauta alkoi nousta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.