Voitaisiinko nyt painaa hidastusnappulaa, sillä juuri nyt on käsillä vuoden paras aika: kesä on vielä edessä ja luonto on kauneimmillaan. Tuntuu, että tämä kevät on mennyt hurjaa vauhtia! Nyt on jo kesäkuu…ja aika summata toukokuun sisustusuutiset.

Kuvat: Lundia

Lundian Moments -kokoelma saa kesäistä jatkoa: Lundia Classic -senkistä julkaistaan valkoinen versio ja saataville tulee myös vaatetangollinen Lundia Classic hylly.

Kuva: Vallila

Vallila julkaisi kuvia ensi syksyn ja talven kodintekstiilimallistostaan. Vallilan AW19 Tarinoita Suomesta -syyskokoelmassa näkyy suomalainen luonto, kulttuurimaisemat sekä ihmisen rakentama historia. Malliston värimaailmaa hallitsevat okra, havunvihreä, musteensininen, kuulaat pastellit sekä syvät tummanpunaiset.

Metsä on inspiroinut Vallilan suunnittelijoita luomaan kuoseja, joista välittyy metsäretkitunnelmaa. Metsäretki-aiheiseen kuosikokonaisuuten kuuluu useampi uutuuskuosi esim. Illankoi, Peippo, Niitty ja Apila.

Toinen kuosikokoelma rakentuu suomalaisen sadonkorjuujuhlan, kekrin, ympärille. Tämä näkyy kuosien tulisina okran sävyinä, jotka on poimittu sadonkorjuusta, viljalyhteistä ja oljista.

Mallistossa on lisäksi myös joulukuoseja sekä tuttua Kotiseutu-kuosisarjaa, joka täydentyy uutuuksilla: Jokilaakso-kuosi on näkymä Lapualta, Kraaterinjärvi on Lappajärveltä, Houtskari-kuosi Turunmaan saaristosta, Raatihuone on katukuva Vanhasta Raumasta ja Lappeenranta kuosi nimensä mukaan Lappeenrannasta.

AW19-kokoelma sisältää 80 uutuuskuosia, eri väritykset mukaan lukien. Uutuudet tulevat myyntiin heinäkuussa.

Kuva: Arabia

Paratiisi-sarjan juhlavuoden kunniaksi Arabia tuo uudelleen myyntiin Sunnuntai-astiasarjan, joka Paratiisin tapaan on Birger Kaipiaisen käsialaa. 1970-luvulla suunnitellun Sunnuntai-sarjan osat ovat muodoiltaan samat kuin Paratiisin. Sunnuntai-sarjassa on seitsemän eri osaa: kahvikuppi ja lautanen, iso kuppi, kaksi pyöreää lautasta, ovaali lautanen sekä kulho. Kaikki astiat ovat uunin, konepesun ja pakastuksen kestäviä. Sarja tulee myyntiin elokuussa.

Kuva: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit uudisti ja laajensi Helsingin lippulaivamyymälänsä (Torikorttelit Katariinankatu 2). Uusitun myymälän sisustuksessa perinteiset suomalaiset elementit kohtaavat japanilaissuunnittelijoiden minimalismin. Myymälän ovat suunnitelleet japanilaisen suunnittelutoimiston IMA Designin Mana ja Takashi Kobayashi.

”Investoimme Torikortteleiden myymäläämme, koska uskomme, että Helsingissä on hyvä olla Vanha kaupunki, joka tarjoaa modernilla otteella elämyksiä niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille”, Lapuan Kankurien markkinointijohtaja Jaana Hjelt sanoo.

Helsingin myymälän sisustuksessa korostuvat rauhallisuus, koivun sävyt ja päre uudella, modernilla tavalla käytettynä. Myymäläkalusteet- ja materiaalit ovat suomalaista lähituotantoa; päre- ja koivuhuonekalut on valmistanut käsityönä nurmolainen Puusepänliike Hirvelä sekä messinki- ja metalliosat lapualainen Laitisen metalli.

Kuva: Granit

Granit ja ruotsalainen Byggfabriken lanseeraavat yhteisen maalikokokoelma, jota tullaan myymään Granitin myymälöissä. Maalit ovat muovittomia ja myrkyttömiä. Granit lanseeraa myös ensimmäisen premium-mallistonsa, joka pitää sisällään ylellisiä ekotekstiileitä.

Lyhyesti:

  • Iittala julkaisi 100 % kierrätyslasista valmistetun Raami-kattaussarjan juomalasin. Juomalasi on valmistettu tehtaalla syntyneestä hukkalasista ja sitä on saatavilla vain rajoitettu erä.
  • HAY julkaisee uusia valaisinmalleja tänä vuonna: esimakua voi kurkata Trendenser-blogista
  • Fiskars ja suomalainen muoti- ja tekstiilisuunnittelija Maria Korkeila lanseeraavat yhteistyömalliston, joka sisältää puutarhanhoitoon suunniteltuja, nykyaikaisia työvaatteita ja asusteita. Fiskars by Maria Korkeila -mallisto esitellään tammikuussa 2020 Italian Firenzessä järjestettävässä Pitti Uomossa, ja mallisto saapuu valittuihin kauppoihin keväällä 2020.
  • Familon laajentaa valikoimaansa bundle-tuotteilla, joiden myynnistä lahjoitetaan 10 euroa ikimetsien suojeluun. Bundle, eli setteinä myytävät tuotteet, on kansainvälisen verkkokaupan trendi, joka rantautuu nyt myös Familonin verkkokauppaan.

 

Postauksen artikkelikuva: Vallila

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.