Kuunvaihde on taas käsillä ja on aika summata viime kuun sisustusuutiset. Syksy on monen sisustajan mielestä erityisen inspiroivaa aikaa; vietetäänhän taas enemmän aikaa sisätiloissa ja illat alkavat pimentyä. Monelta brändiltä onkin tullut nyt syksyksi aivan ihania uutuuksia.

Kuvat: Marimekko

Marimekon syysmallistoon kuuluu mm. kauniita kynttilänjalkoja ja tuikkukuppeja. Uutuudet on suunnitellut ruotsalainen muotoilija Carina Seth Andersson. Kynttiläjalat täydentävät Seth Anderssonin ajattomia maljakoita, jotka ovat lyhyessä ajassa muodostuneet Marimekko-klassikoiksi.

”Minulle oli erittäin tärkeää, että uudet kynttiläjalat sopivat yhteen Urna-, Ming- ja Flower-maljakoiden kanssa. Visionani oli, että yhteen aseteltuina tuotteet voisivat jopa muodostaa ikään kuin yhtenäisen kuvion tai kuosin. Yksinkertaisuus kiehtoo minua, ja uudet kynttilänjalat ovatkin saaneet inspiraationsa hyvin arkisesta asiasta: viiinpullosta kynttilänjalkana”, Seth Andersson sanoo.

Talven 2020 kodinmallisto sisältää kolme uutta kynttilänjalkaa: Putelin, Butticulan ja Fyrin. Puteli- ja Butticula-kynttilänjalat sisältävät irrotettavan metallisen kiinnikkeen.

Kuva: Anno Collection

Kotimainen Anno Collection lanseerasi Helsinki Design Weekin aikana yhteistyömalliston ruotsalaisen tekstiilisuunnittelija Åsa Pärsonin kanssa. Värjäämättömästä lampaanvillasta koostuvan, käsinsolmittujen, mattojen mallisto pohjautuu Åsan mielenkiintoon japanilaista estetiikkaa kohtaan, erityisesti käynteihin Kiotossa sijaitsevassa Tofuku-ji -puutarhassa.

Kuva: Artek

Artek Helsinki -myymälään on avattu Johanna Gullichsen -tuotteille omistettu alue ”Alkovi”.  Artekin valikoimaan on jo vuosikymmeniä kuulunut monet Johanna Gullichsen tuotteet. Nyt valikoima laajenee mm. mattoihin sekä muutamiin juuri Artekin huonekaluihin suunniteltuihin tuotteisiin, kuten Ritiläpenkin pehmusteisiin. Esillä on myös Artek-huonekaluja Johanna Gullichsenin verhoilukankailla. Suosituimmat kuosit tulevat myyntiin nyt myös metritavarana kangaspakoissa.

Kuva: Himmee

Kotimainen valaisinvalmistaja Himmee on yhtenä maailman ensimmäisistä huonekalualan toimijoista kehittänyt lnstagram-filtterin, jonka avulla käyttäjät voivat sovittaa yrityksen designvalaisimia haluamiinsa sisustuksiin. Filtteri antaa mahdollisuuden kokea ja kokeilla, miltä Himmeen valaisin näyttäisi esimerkiksi omassa olo- tai makuuhuoneessa.

”Haluamme filtterillä auttaa asiakkaitamme valitsemaan täydellisen valaisimen. Kokeilematta voi olla vaikeaa kuvitella, miten valaisin sopii sisustukseen, joten haluamme helpottaa valinnan tekemistä”, sanoo Himmeen perustaja ja suunnittelija Timo Niskanen.

Filtterin avulla asiakkaat voivat testata valaisimia ennen ostopäätöstä, joten oikea valinta on helpompi tehdä kerralla. Näin voidaan välttää mahdolliset hutiostokset sekä vähentää edestakaista postittelua.

Kuvat: Pentik

Pentik on julkaissut uuden Jäkälä-malliston. Minna Niskakankaan suunnittelema graafinen Jäkälä-kuosi tuo uudenlaisen selkeälinjaisen vaihtoehdon Pentikin perinteisten kukkakuosien rinnalle. Ajaton Jäkälä luo tyyliä ja pehmeyttä, joka kestää aikaa ja katseita. Jäkälä-mallistoon kuuluu niin tekstiileitä, astioita kuin sisustuksen pienesineitäkin.

Kuva: IKEA

IKEA on lanseerannut joulukauteen keskittyvän VINTER 2020 -malliston. Mallisto sekä muut IKEA:n uutuustuotteet keskittyvät kattaukseen, koristeluun, tekstiileihin sekä valaistukseen. Kodinsisustuksen lisäksi IKEA-mallistosta löytyy runsaasti paketointi- ja lahjavinkkejä sekä herkkuja.

Lokakuussa myynti tuleva tunnelmallinen VINTER 2020 -mallisto tuo juhlapyhien viettoon ajatonta värimaailmaa ja tunnelmaa. Syvän tummanpunaisen, tummanvihreän, kullan ja valkoisen sävyt toistuvat joulukoristeissa, astioissa, lahjatarvikkeissa ja tekstiileissä. Paperiset STRÅLA-tähtivarjostimet, joiden suunnittelijana on toiminut mm. suomalainen suunnittelija Iina Vuorivirta, tuovat valoa pimeisiin iltoihin ja heijastavat kauniita varjoja ympärilleen. Lisää kuvia täällä.

 

Lyhyesti:

  • Uusi Iittala Omotesando store & café -myymälä avautuu Tokioon alkuvuodesta 2021. Myymälä vahvistaa Iittalan jalansijaa Japanissa, missä pohjoismainen muotoilu ja Iittala-brändi ovat suosittuja. Maailmankuulun arkkitehdin Kengo Kuman suunnittelemaan myymäläkonseptiin kuuluu Iittalan ensimmäinen kahvila sekä pohjoismaista elämäntyyliä esitteleviä elämyksiä.
  • Finlaysonin Mittava-astiamallisto täydentyy uusilla väreillä: joulunpunaisella ja vedensinisellä.
  • Bo LKV kiinteistönvälitysyhtiön kohteisiin keskittyvä This Is Where the Story Begins uusi sisustuskirja on ilmestynyt. Jokainen koti on kuvattu esittelyä varten ja kauniiden otosten parhaimmiston Bo:n luova johtaja Peeta Peltola on koonnut uutuusteokseen.
  • Arabia osallistuu Roosa nauha -kampanjaan neljällä tuotteella: vuodelta 2019 tutut Daisy- sekä Maisema-mukit saavat rinnalleen Esteri-kuvioidut mukit kahdessa uudessa värivaihtoehdossa, vadelmanpunainen ja purppura. Jokaisesta myydystä mukista lahjoitetaan yksi euro Roosa nauha -keräykseen.
  • Arabian Muumi-talviastiasto koostuu mukista, kulhosta, minimukeista sekä lusikoista, joita koristaa kuva Muumipeikosta ja kuva Ötökkä Salomesta. Asioita koristaa harvinainen raapetekniikalla toteutettu kuva.
  • Kolme suomalaista suunnittelijaa – Kreetta Järvenpää, Kaisa Kartela ja Heidi Valkola – on suunnitellut uuden kuvatapettimalliston K-Raudalle. Kuvatapeteilla on Suomalaisen Työn Liiton ”Design from Finland” -merkki muistuttamassa suomalaisen työn merkityksestä ja siitä, että tuotteet on suunniteltu Suomessa. Kuvatapettimallisto on suunniteltu yksioikeudella K-Raudan omalle Cello-tuotemerkille ja se on tullut myyntiin 1.9. alkaen.
  • Kotimainen Lovia on alkanut valmistaa laukkuja huonekalubrändi Hakolan ylijäämäkankaasta.
  • IKEA poistaa ei-ladattavat alkaliparistot globaalista kodinsisustusvalikoimastaan lokakuuhun 2021 mennessä. Päätöksellään IKEA haluaa innostaa paljon paristoja käyttäviä kuluttajia siirtymään ladattavien akkuparistojen käyttöön.
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.