Kuunvaihde on taas käsillä on aika kurkistaa sisustusuutisiin. Syyskuu onkin sisustajan kannalta aktiivinen kuukausi Habitaren ja Helsinki Design Weekin myötä. Sähköposti täyttyi erilaisista tiedotteista, mutta sisustusuutisiin poimin vain niitä, joissa on oikeasti uutuuksia.

Kuvat: Timberwise

Kotimainen Timberwise juhlisti Habitaressa 20-vuotista taivaltaan ja julkaisi juhlavuoden kunniaksi NexTwise -muotoilukilpailun voittajatyöt sekä juhlavuoden uutuustuotteet.

Timberwise julkisti keväällä NexTwise-muotoilukilpailun, jolla etsittiin uusia ideoita parkettituotannosta ja -asennuksesta ylijäävän materiaalin hyödyntämiseen. Kovatasoiseen kilpailuun tuli kaikkiaan noin 140 ehdotusta, joiden joukosta raati palkitsi kolme: 1) Pieni käyttöesine –sarjan palkinto meni Kalle Järvenpäälle, joka suunnitteli parkettiin sulautuvan Powerwise-jatkojohdon; 2) Lattialla seisovan esine –sarjan voiton nappasi Marika Häkkinen ja Joonas Huhta tyylikkäällä minimalistisella Blokki-tasollaan; 3) Huonekalujen sarjassa palkinnoille ylsi Terhi Tuomisen & Jitan V Patelin monikäyttöinen Vieno & Kingi –pöytäsarja.

Timberwise esitteli myös uuden sisustuskellosarjan, jonka on suunnitellut NexTwise -kilpailun päätuomarina toiminut muotoilija Tapio Anttila. Sarjaan kuuluu kuusi sisustuskelloa, joiden valmistusmateriaalina on käytetty Timberwisen tuotannon ylijäämäparketteja.

Kuva: Adea

Myös kotimainen huonekaluvalmistaja Adea juhlisti Habitaressa merkkivuosiaan. 25-vuotta täyttävä Adea julkaisi juhlavuoden kunniaksi uuden Bonnet Grand -malliston. Mallisto koostuu sohvasta ja nojatuolista, joissa on rentoa mukavuutta: matalampi istumakorkeus sekä suurempi syvyys. Rungon pyöristetty, mutta tukeva muoto tekee istumisesta huoletonta – olo on kuin tyynyillä täytetyssä säiliössä.

Uutuuksia ovat myös muotoilija Alexander Lervikin suunnittelema Harper-sohva sekä Seasons-kokoelman Elina Heleniuksen suunnittelemat käsintuftatut matot.

Kuvat: Artek

Tänä syksynä Artek ottaa uudelleen tuotantoon kaksi valaisinklassikkoa: Aino Aallon suunnitteleman AMA500- ja Alvar Aallon A201-mallin. Kummankin valaisimen valkoiset messinkidetaljoidut versiot pääsevät osaksi Artekin vakiokokoelmaa. Uudelleenlanseerauksen kunniaksi malleja valmistetaan myös rajoitettu värillinen erä. Vihreä ja punainen sävy on valittu Villa Mairean ja Aaltojen oman yksityiskodin valaisimista, ja värillisiä valaisimia saa ostaa niin kauan kuin varastoa riittää. Molemmat valaisimet ovat saatavana marraskuun alusta alkaen.

Kuva: Luhta Home

Luhta Home julkaisee Memories from the North -tuoksumalliston täydentämään kodintekstiilimallistoaan. Memories from the North -mallisto koostuu tuoksukynttilöistä, diffuusereista, kompostoitavista tuikuista, saunatuoksuista ja pyykkietikasta. Tuoksut ovat saaneet inspiraation merkityksellisistä hetkistä sekä Suomen luonnosta.

Kuva: Arabia

Arabia laajentaa Roosa nauha -kampanjan tuotevalikoimaa kahdella uudella mukilla, kun viimevuotisten kampanjatuotteiden rinnalle tuodaan kaksi uutuutta. Uutuusmukeja koristavat vuosikymmenten takaa palaavat Daisy ja Maisema -kuviot.

Arabia lahjoittaa jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta euron Roosa nauha -keräykseen. Kampanjamukit tulivat myyntiin 15.9.2019 ja ne ovat saatavilla Roosa nauha -kampanjan ajan.

Kuva: Plantagen

Plantagen julkaisee Extend Your Space -sisustustuotteet, jotka on suunnitellut Thomas Sandell, yksi Ruotsin palkituimmista ja tunnetuimmista arkkitehdeista. Sarjaan kuuluu seitsemän sisustustuotetta (amppeleita, jalustoja, ikkunatankoja) kasvien esillepanoon. Mallisto on inspiroitunut arkkitehtuurisista muodoista ja järkevistä design-ratkaisuista.

Kuva: Ikea

IKEA julkaisee lokakuussa VÄRMER talvisesongin erikoismalliston. VÄRMER on saanut inspiraationsa malliston suunnittelijoiden omista kodeista ja perheistä. Kauniit, ajattomat ja toimivat huonekalut ja sisustusesineet on suunniteltu juhlasesonkia ja ennen kaikkea yhdessäoloa varten. Mallistoon kuuluu mm. saarniviilusta valmistettu penkki, juuttikankaiset tyynynpäälliset, teräksestä valmistettu kynttiläkruunu ja rahi, jonka päällinen on muovivahvistettua paperia. Kurkkaa tarkemmin täältä.

Lyhyesti:

  • Sisustustoimittaja Piia Kalliomäen ja valokuvaaja Pauliina Salosen toinen yhteinen kirja suomalaisista kodeista ”Nordic Interior Book” on ilmestynyt.
  • Hemtex on lanseerannut Little Roomies -lastenhuonemalliston, joka sisältää kodintekstiilejä sekä koriste-esineitä, valaisimia, lastentarvikkeita, vauvan leluja, huopia, säilytysratkaisuja ja seinäkoristeita.
  • Farrow & Ball on julkaissut uuden väripaletin nimeltään Colour by Nature, joka on suunniteltu yhteistyössä som Lontoon Natural History museon kanssa.
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.