Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet & Babler

Lapset kasvavat hurjaa vauhtia ja meidän perheessä kolkutellaan jo teini-ikää. Samalla toiveet ja tarpeet oman huoneen suhteen muuttuvat. Olemme päivittäneet tyttären huoneen sisustusta pikkuhiljaa, mutta huone on ollut useamman vuoden kokonaan ilman mattoa. Kunnes nyt kun löysimme juuri sellaisen maton, jota olimme etsineet.

Lastenhuoneet näkyvät harvemmin blogissa. Olen kirjoitellut niistä oikeastaan aina silloin, kun huoneisiin on ollut tarpeen tehdä isompia muutoksia lasten kasvaessa. Viimeisin suurempi päivitys koski huoneiden säilytysratkaisua, kun Mankku nikkaroi molemmille parvisängyt, joiden alaosa kätkee sisälleen kaapiston. Tuolloin molemmat lastenhuoneet jäivät vielä odottamaan oikeaa mattovalintaa.

Poika ilmoitti ettei halua mattoa ollenkaan, mutta 11-vuotias tyttömme on toivonut huoneeseen mattoa ja ehti jo useamman kerran kysäistä, että milloin hommaamme hänelle maton. Yhteistyössä VM Carpetin kanssa tutustuimme tarkemmin tämän kotimaisen perheyrityksen uutuusmalleihin ja sieltähän se oikea matto löytyi tyttären huoneeseen!

Valinnassa korostuivat ajattomuus, laatu, kotimaisuus ja luonnonmateriaalit

Minulle oli tärkeää valita mahdollisimman ajaton matto, joka voisi olla kenties sellainen, jonka tyttö kelpuuttaisi joskus myös omaan kotiinsa. Tärkeää oli panostaa paitsi ajattomaan ulkonäköön myös laatuun, luonnonmateriaaleihin ja kestävyyteen. Painava kriteeri sisustusvalinnoissa on myös kotimaisuudella: VM Carpetin matot valmistetaan alusta loppuun heidän omalla tehtaallaan Lappajärvellä. Näillä perusteilla valitsimme VM Carpetin kalanruotokuvioisen Elsa maton valkoisessa sävyssä.

Valkoinen on monen mielestä varmasti riskaabeli valinta, mutta meidän perheessä valkoiset tekstiilit ovat toimineet hyvin käytännössä. Valkoisen kanssa ei tarvitse pelätä haalistumista ja tahroihin voi usein käyttää valkaisevia puhdistusaineita, mikäli muut konstit eivät auta.

Elsa-matto on materiaaliltaan villaa ja paperinarua. Maton puhdistukseen suositellaan vain viileää vettä. Puhdistuksen kannalta merkitykselliseksi seikaksi nousee tietysti maton materiaali: villa hylkii luonnostaan likaa, joten valkoinenkin matto pysyy puhtaana pidempään. Tästä meillä on paljon kokemusta ennestään, sillä meidän kotona on pääosin vain villamattoja.

Puhtaana pysymistä edesauttaa myös se, että Elsa-maton pinta on käsitelty likaahylkiväksi. Mahdollisia tahroja voi puhdistaa kostealla liinalla, mutta muuten matto puhdistuu kätevästi imuroiden. Maton pohjassa on EVAPOLYTEX® pinnoite, joka tehokkaasti estää mattoa liukumasta lattian päällä.

Mittailimme maton kokoa etukäteen mittanauhan kanssa ja sopivan kokoinen (133×200 cm) malli löytyikin valmiina VM Carpetilta. Tarpeen mukaan Elsa-mattoa saa myös omien mittojen mukaan. Me olemme esimerkiksi aiemmin tilanneet eteiseen VM Carpetilta maton mittojen mukaan – näin saa täydellisesti mitoitetun maton tilaan kuin tilaan elleivät standardikoot sovellu.

Täydellinen match ajattomien klassikoiden kanssa

Elsa-matto on minusta täydellinen match huoneen muiden ajattomien klassikoiden (Muuramen lipastot, Artekin jakkara, Tolomeo-valaisin) kanssa. Se on kooltaan juuri sopiva tähän tilaan, mutta uskon että tämä on näppärä koko myös tulevaisuudessa esimerkiksi opiskelija-asuntoon. Neutraali valkoinen väritys takaa sen, että matto sopii yhteen jos jonkinlaiseen tyyliin mitä tyttö tulevaisuudessa keksiikään toteuttaa.

Elsa-matto on sopisi kauniisti myös meidän työhuoneeseen ja luulenpa, että testailen sitä vielä jossain vaiheessa myös sinne. Mutta tokihan se on neidin oma matto ja äiti saa vain lainata sitä omiin sisustushömpötyksiin.

Psst…Mikäli sinun kotiisi on maton hankinta ajankohtaista, kannattaa pitää silmällä Stockmannin lähestyviä Hullujen Päiviä, sillä VM Carpetin Elsa-matosta on tulossa sinne hyvä tarjous!

 


Author

2 Comments

  1. Ihanan näköinen matto! Miten teidän kisut ovat siihen reagoineet? Lähteekö purkautumaan jos raapii?

  2. Kaunis lastenhuone, ja ihanaa että sinne on löytynyt täydellinen matto!
    Tuo parvi/säilytysratkaisu on aivan huikea, jokaisen lapsiperheen unelma 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.