Marraskuun sisutusuutiset pitävät sisällään monta mielenkiitoista juttua: esim. Tikkurilan vuoden väri 2021, Adean huonekalu-uutuudet sekä Arabia uudet kuosit sekä monia monia muita uutuuksia.

Kuva: Adea

Suomalainen huonekaluvalmistaja Adea lanseeraasi uuden Adea Smartwork -malliston, jonka ergonomiset ”Kabinett” ja ”Fokus” -kalusteet ovat tyylikäs valinta kotona työskentelyyn. Alaexander Lervikin suunnittelema Kabinett muuntautuu kaapista ergonomiseksi toimistokalusteeksi, kun taas Mikko Laakkosen Fokus tarjoaa mukavasti tilaa jopa kahdelle näytölle, jotka saa työpäivän lopussa kätevästi piiloon.

Kuva: Tikkurila

Tikkurilan vuoden väri 2021 on Y354 Cumulus, joka on rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä vaaleansinisen sävy. Värin ja sen ympärille kootun värikokoelmaelma tavoitteena on herättää toivoa ja kutsua ihmiset rakentamaan parempaa huomista.

“Sininen kuvastaa kollektiivista tunnetta toivosta. Ja nyt enemmän kuin koskaan, toivo on se, mistä meidän on pidettävä kiinni, kun rakennamme tulevaisuutta. Sininen on rauhoittava ja luottamusta herättävä väri – sateen jälkeen tulee auringonpaiste ja kirkkaan sininen taivas”, Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalo kuvailee.

Tikkurila on koonnut Vuoden värin ympärille värikokoelman, joka tarjoaa inspiraatiota ja suunnittelumahdollisuuksia sekä helpottaa yhteensopivien väriyhdistämien löytämisessä.

Kuvat: Arabia

Vuonna 2021 Arabian suosittu, professori Heikki Orvolan muotoilema 24h-sarja täyttää 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Orvola on suunnitellut sarjaan uuden Piennar-kuvion, joka on ensimmäinen Orvolan itsensä suunnittelema kuvio 24h-sarjassa. Kuvio on väritykseltään syvän sininen, ja erottuu kauniisti keramiikan valkoista pohjaväriä vasten. Uusi kuvio on yhdisteltävissä esimerkiksi valkoisten 24h-astioiden tai sini-valkoisten 24h Tuokio -astioiden kanssa. Piennar-tuotteet ovat saatavilla 2.1.2021 alkaen.

Arabian ”Rakastetut kuviot” -sarja karttuu keväällä 2021 seitsemällä Arabian arkistoista löytyneellä, Esteri Tomulan suunnittelemalla kuviolla, joita ei ole ennen nähty tuotannossa. Vuonna 2021 ensiesittelynsä saavat Lehvästö, Marketta, Mustakukka, Palmikko, Pyörre, Sinimarja ja Syyssato kuviot. Uudet kuviot tuodaan mukeihin. Arabian Rakastetut kuviot -sarja sai alkunsa vuonna 2017, kun Arabia julkaisi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kymmenen mukin sarjan, yhden kuvion kultakin itsenäisyyden vuosikymmeneltä.

Kuva: Woodio

Suomalainen design kylpyhuonekalusteiden valmistaja Woodio on tehnyt suuren muutoksen tuotevalikoimaansa. Uusi Woodio-tuotevalikoima muodostuu kahdesta mallistosta – Core ja Northern Elements. Valikoimauudistuksen ohella, yhtiö lanseeraasi myös kaksi täysin uutta tuotetta sekä uuden värin.

Unit80 on allaskaapin päälle asennettava pesuallas, joka on yhteensopiva useimpien kalustevalmistajien (mm. Topi-keittiöt ja IKEA) allaskaappien kanssa. Hook on Woodio® materiaalista valmistettu pyyhekoukku, joka toimii myös vetimenä. Uusi väri Polar on valkoinen vaihtoehto klassiselle kylpyhuoneen valkoiselle altaalle. Lämpimän valkoinen Polar on Woodion vuoden väri 2021, ja se on osa uutta Woodio Core -väripalettia.

Kuva: Balmuir

Balmuir on julistanut jo ensi kesän SS21 malliston. Kodinmallistoon lanseerataan uusi Caspian-vuodevaatesarja, joka on egyptiläistä puuvillaa. Cassia-päiväpeitossa ja -koristetyynyssä on hieman hohtava samettinen pinta. Balmuirin kylpyhuonevalikoima täydentyy Lugano-kylpyhuonetarvikkeilla, jotka sopivat yhteen Lugano-pyyhesarjan ja uusien Lugano-kylpyhuonemattojen kanssa. Sarjaa kuuluu saippuapumppupullo, saippua-alusta sekä hammasharjamuki. Pääsiäispöytää koristamaan on suunniteltu uutuutena munan muotoiset pöytäkynttilät.

Lyhyesti:

  • Vallila on julkaissut yhteistyömalliston artisti Ellinooran kanssa. Vallila x Ellinoora -kokoelman tuotteet saatavilla myymälöistä ja verkkokaupasta tammikuusta 2021 eteenpäin. Selaa mallistoesitettä tästä linkistä.
  • Muotoilijakaksikko Tapio Anttilan ja Jonas Hakaniemen suunnittelema kansainvälinen lifestyle-brändi ”Oloilu” lanseerattiin Kiinassa. Mallistossa on leikkisiä, hauskoja ja turvallisia, kaiken ikäisille soveltuvia tuotteita, joiden ytimessä on suomalainen muotoilu.
  • Pentik on julkaissut uuden, Lasse Kovasen suunnitteleman Valkea-astiasarjan.
  • Cozy Publishing on julkaissut Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen uuden Happy Homes Merry Christmas sisustuskirjan.
  • Uusi yhteistyömallisto: Bookbinders Design x Johanna Gullichsen. Ruotsalainen Bookbinders Design valmistaa kauniita ja laadukkaita muistikirjoja ja rasioita, ja nyt niitä saa Johanna Gullichenin kauniissa kuoseissa Bookbinders Designin verkkokaupasta.

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.