Meidän ruokailutila on kokenut pienoisen muutoksen, sillä seinällä on uusi maalaus – sellainen, josta haaveilin pitkään… Pöytää koristaa kauden ensimmäinen amaryllis eucalypytyksen lehtien kera.

Aiemmista postauksista on saattanut huomata, että ruokailutilassamme on uusi taulu. Isäni, Juhani Melender, maalasi sen meille toiveeni mukaan. Tämän taulun innoittajana on isäni 1000. teos, joka koristi ruokailutilaamme vuosia sitten, mutta tuo taulu myytiin toiseen kotiin (kurkkaa kuva tästä ikivanhasta postauksesta). Olen usein haikaillut sen taulun perään ja nyt isi maalasi minulle uuden, hyvin paljon saman tyylisen, mutta silti vähän erilaisen. Ja se on täydellinen!

Pidän kovasti maalauksen värimaailmasta ja onhan siinä lempimuotojanikin, eli ympyröitä. Ruokailutila jää minusta aivan liian tyhjäksi ilman taulua ja suuri tila täydentyy parhaiten kookkaalla maalauksella. Olohuonehan on meillä samaa tilaa ruokailutilan kanssa ja olohuoneen toisessa päätyseinällä on taulukollaasi. Yksittäinen suuri taulu ruokailutilan puolella tuo siis tasapainoa – jos molemmilla seinillä olisi taulukollaasit, olisi lopputulos minusta liian rauhaton.

Kotiin on hiipinyt pikku hiljaa myös jouluisempia juttuja. Näihin kuviin on taltioitunut tämän kauden ensimmäinen amaryllikseni eucalyptysoksien kera. Tämä kimppu on tosin jo joutanut bioroskikseen, sillä näiden kuvien ottamisesta on jo jonkin aikaa. Viime viikonloppuna lisäilin kotiin enemmänkin joulujuttuja ja voisinkin kirjoitella niistä viikonloppuna tarkemmin.

Flosin kattokruunusta on taas palanut muutama polttimo. Pitäisi ostaa uusia; nämähän ovat oikeasti jääkaapin polttimoita. Katseltiin Prismassa myös led-vaihtoehtoja, mutta niissä ei toimi himmennys, joten siksi eivät tule kyseeseen. Tämä valaisin on nimittäin aivan liian kirkas ilman himmennystä.

Valaistuksesta tuli mieleen, että vielä pitäisi laittaa kausivaloja pihapiiriin. Mikä siinä onkin, että valonauhat tuntuvat joka vuosi olevan hukassa?! Sitten kun ne löytyvät, niin ne ovat aivan tuhannen solmulla ja saa jännätä toimivatko valot ollenkaan. Ehkä siksi tuo urakka on nyt tänä vuonna vähän jäänyt – ei ole ollut energiaa tarttua moiseen hommaan. Mutta kyllä valot pihapuissa toisivat niin kivaa tunnelmaa tähän pimeään aikaan. Ehkä huomeniltana innostun etsimään ne ja kiinnittämään valot paikoilleen…

Author

8 Comments

 1. henna ohtonen Reply

  Meillä ainakin toimii Led kruunu himmentimellä. Pitää vain olla himmentimen takana seinärasia, josta valoja säädetään

  • Suvi M Reply

   Juu, meillä on seinärasia. En ole selvittänyt tarkemmin tuota led-juttua. Prismassa vaan ohimennen katsottiin noita led-polttimoita ja niiden paketissa luki etteivät toimi himmennettäessä…

 2. Voi, miten kaunis taulu! Sopii hienosti teille! Tunnelmallista joulun odotusta!

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! <3 Tunnelmallista joulun aikaa sinnekin! 🙂

 3. Kaunis koti. Tuo johtohässäkkä ei ole kovin kiva, kaikilla meillä omat sokeat pisteemme.

  • Suvi M Reply

   Hassua, että tuo johtorykelmä haittaa joitakin tyyppejä. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.