Hyvää ensimmäistä adventtia! Kuunvaihteen myötä on taas aika kurkistaa edellisen kuukauden sisustusuutisiin. Monet brändit ovat esitelleet kevätmallistojaan, mikä tuntuu kuluttajasta tietysti vähän hassulta näin joulun aikaan. Tässä postauksessa luvassa siis vaihtelua jouluhössötyksiin.

Photo: Marimekko

Marimekko lanseerasi tällä viikolla kevät-kesä 2018 kotimalliston Villa Vuosannassa Helsingin Vuosaaressa. Mallistoon kuuluu uusia kodintekstiileitä sekä uusia värivaihtoehtoja Marimekon maljakoista. Rakastetusta Unikko-kuosista tulee uusi beige-sinisävyinen versio.  Sininen väri on muutenkin vahvasti esillä Marimekon ensi vuoden kodinmallistossa. Lue lisää tästä Iltalehden uutisesta.

Marimekko on aloittanut myös puupohjaisten tekstiilien kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen liittyvän yhteistyön suomalaisen kuituteknologiayhtiö Spinnovan kanssa. Spinnova on tällä hetkellä maailmassa ainoa yritys, joka pystyy valmistamaan tekstiilikuitua suoraan sellusta ilman kemiallisia liuottimia.

Photo: Vallila

Kodintekstiileistään tunnettu Vallila lanseerasi myös marraskuussa ensi kevään mallistonsa. Vallilan kevät-kesä 2018 mallisto on nimetty Kukkuruuksi  ja se sekoittaa skandinaaviseen tyyliin värejä ja tunnelmia maailmalta. Mallisto sisältää värikylläisyyden lisäksi hillityn pehmeitä sävyjä lähes sadassa eri kuosissa.  Vallilalta ilmestyy myös uusia tuotekategorioita: selkäreppu, kestokauppakassi, torkkupeitto sekä brodeeratut pussilakanat. Kevät-kesä  2018 uutuudet tulevat myyntiin tammikuussa.

Photo: Arabia

Arabia lanseerasi uuden astiasarjan monen vuoden tauon jälkeen. ”Mainio Sarastus” on pinottava astiasarja, jossa voi niin tarjoilla, valmistaa kuin säilyttää ruokaa. Astiasarjaan kuuluu erikokoisia keraamisia lautasia, kuppeja ja kulhoja. Kaikki osat pinoutuvat keskenään: lautaset sopivat kansiksi ja kulhot sekä kupit säilytysastioiksi. Osat on myös helppo pinota sisäkkäin.

Mainio Sarastus astiasarjan pääsuunnittelija on Arabian muotoilupäällikkö Irina Viippola. ”Mainio” viittaa astiasarjan muotoon, kun taas ”Sarastus” on asioissa näkyvän kuosin nimi. Sarastus-kuvio sai inspiraationsa vanhasta, Raija Uosikkisen vuonna 1965 suunnittelemasta Ivalo-koristeesta.

Mainio Sarastus -astiasarja koostuu neljästä eri kokoisesta lautasesta, mukista ja kupista sekä kolmesta eri kokoisesta kulhosta. Lisäksi sarjaa täydentävät valkoiset Mainio-lautaset ilman koristetta kahdessa koossa. Kauppoihin Mainiot saapuvat tammikuussa 2018.

Photo: Artek Helsinki

Artek Helsinki on julkaissut inspiroivia jouluisia kuvia ja on ottanut tämän vuoden jouluteemaksi aitouden. Teema näkyy Artekin Helsingin myymälän esillepanoissa, joissa on käytetty luonnonläheisiä sävyjä ja aitoja materiaaleja: puuta, nahkaa, villaa, messinkiä ja keramiikkaa.

Lisäksi Artek Helsinki tuo tänä vuonna jouluvalikoimaansa erikoisversion 900-klassikkotarjoiluvaunusta, jonka kaakeleihin on valittu lämmin punatiileen vivahtava sävy. Tuotetta valmistetaan rajoitettu erä ja se on saatavana ainoastaan Artek Helsinki -myymälästä.

Photo: Jotex

Ruotsalainen Jotex on lanseerannut uuden huonekalumalliston, johon kuuluu trendikkäitä samettiraheja mutta myös ajattomia punottuja penkkejä. Värimaailma on sekoitus sekä murrettuja, rauhallisia värejä että syviä pinkin ja sinisen sävyjä.

Lyhyesti:

 • Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö ovat avanneet Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelman EMMA:ssa. Samanaikaisesti aukesi muotoilija Harri Koskisen kuratoima STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, joka on esillä 22.4.2018 asti EMMA:n Aukio-tilassa.
 • Iittalan Teema Tiimi -sarja täydentyy valkoisilla ja harmailla astiamalleilla (lähde: Trendenser)
 • Ruotsalainen Granit on julkaissut kevät-kesä 2018 malliston (lähde: Inredningshjälpen)
 • Tanskalainen Gubi on myös julkaissut kevät-kesä 2018 malliston – katalogia pääsee selaamaan tästä
 • Ruotsalainen Linum on myös julkaissut kuvia ensi kevään mallistosta, joka on nimetty Ingridiksi (lähde: Inredningshjälpen)

Translation: Interior news of November 2017. Marimekko has launched their SS2018 home collection. And so has Finnish textile company Vallila also. Arabia lauched a completely new dish collection called ”Mainio Sarastus”. Artek Helsinki celebrates Christmas according to theme genuineness. Jotex has released a new furniture collection.

Author

2 Comments

 1. Kävin kurkkaamassa tuon Linumin ensi kevään malliston ja vaaleanpunainen samettipeite aiheutti kyllä hämmennystä! En tiedä, pidänkö siitä vai en, pomppasi niin yllättäen ruudulle etten ehtinyt varautua 😀

  • Suvi M Reply

   😀 Se on aika herkullinen. 😀 Tietyssä ympäristössä se näyttää upealta, mutta toisin yhdistettynä voi näyttää aika siirappiseltakin…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.