Mihin maaliskuu hurahti? Tuntuu, että tammikuu kesti ikuisuuden ja maaliskuu sujahti ohi ihan huomaamatta. On siis aika taas summata kuluneen kuukauden sisustusuutiset.

Kuvat: Marimekko

Marimekko julkaisi tällä viikolla syksy-talvi 2019 kodinmallistonsa. Mallistoon on ammennettu inspiraatiota Suomen ja Japanin välisestä suhteesta sekä yhteisestä arvostuksesta luontoon. Mallistossa hehkuvat kauniit, paahteisen oranssin sekä ruskean ja viininpunaisen sävyt, joita raikastaa heleän sininen unikko-kuosi sekä ajattomat mustavalkoiset klassikot. Uusia kuoseja ovat mm. Maija Louekarin suunnittelemat Alku ja Eläköön elämä. Tutut sisustusesineet saavat uusia värejä: esimerkiksi Ming-maljakosta tulee uusi tummanruskea sävy. Mallistosta löytyy myös  mm. Unikko-syömäpuikot. Syksyn Marimekko-uutuudet tulevat myyntiin kesäkuussa ja talvi-uutuudet syyskuussa.

Kuva: Timberwise

Kotimainen parkettivalmistaja Timberwise on parin viime vuoden ajan kehitellyt uusia tapoja, joilla hyödynnetään parkettiasennuksesta sekä sen tuotannosta yli jäävää materiaalia. Vuonna 2017 muotoilijat Harri Koskinen ja Ville Kokkonen ideoivat ensimmäiset Twise-tuotteet. Heidän käsissään Timberwisen parkettipalat muuntuivat design-tuoleiksi, tyylikkäiksi penkeiksi ja jakkaroiksi.

Nyt Twise-tuoteperhe on laajenemassa ja uusia ideoita tuotesarjaan haetaan maaliskuussa starttaavalla avoimella NexTwise-muotoilukilpailulla. Kilpailuaikaa NexTwise-muotoilukilpailussa on toukokuun loppuun saakka, jonka jälkeen ehdotuksia puntaroi nelihenkinen tuomaristo, jonka jäseniä ovat muotoilija Tapio Anttila, stylisti Susanna Vento ja Timberwiselta brändijohtaja Laura Lankinen ja hallituksen jäsen Jaakko Mäkitalo.

Kuva: Halpa-Halli

Halpa-Halli on julkaissut 50-juhlavuotensa kunniaksi Tarina by Arabia -astiaston, johon kuuluvat muki, kulho ja lautanen. Tarina-astiat on valmistanut Arabia ja kuvittanut kokkolalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija Elina Warsta.

– Kaikissa kolmessa astiassa tarinallisuus syntyy luontoelementeistä. Tarina-sarjan kupista voi löytää keväisen puutarhan, jonne linnut saapuvat etsimään paikkaansa. Lautanen kuvaa kesäistä merellisyyttä ja merenrantaa, ja kulhossa taivas pilvineen sekä sade viittaavat syksyyn ja lintujen muuttoon etelään, Elina Warsta avaa astioiden kuvamaailmaa.

Kuva: K-Rauta

K-Raudan uusi Van Gogh –tapettimallisto esittelee taiteilija Vincent van Goghin suosittuja teoksia. Kuoseissa nousevat esille esimerkiksi japanilainen taide ja kukat. Taiteilija Vincent van Goghin tuotantoon perustuva BN Walls, Van Gogh -tapettimallisto koostuu tarkoin valituista otoksista mestarin pidetyimmistä ja suurella intohimolla maalaamista teoksista. Taiteilijan töitä kunnioittava mallisto on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu Amsterdamin Van Gogh -museon kanssa. Tapettimallisto tulee myyntiin huhtikuussa.

Kuva: Jysk

JYSK lanseerasi puutarhakalusteiden kesävalikoiman, joka koostuu skandinaavisen selkeistä linjoista, joita täydennetään ripauksella kullanhohtoa ja trendikästä bambua. JYSKin uusissa puutarhakalusteissa näkyy ilmentymiä useista erilaisista tyylisuunnista, jotka yhdistyvät saumattomasti skandinaaviseen minimalismiin raikkaan valkoisena, luonnon väreissä tai ajattomana mustana.

JYSKin kesävalikoima sisältää kalusteita, joissa ilmavaa ulkonäköä on tuotu esiin keveillä, mutta kestävillä narupunoksilla. Oleskeluryhmät saavat rinnalleen pöytiä, joiden korkeus on säädeltävissä. Näin sohvaryhmän ääressä on entistä helpompaa myös ruokailla ja kestitä illallisvieraita.

Lyhyesti:

  • Kevätmessut 4.–7.4.2019 Messukeskuksessa Helsingissä esittelee uutuuksia kevätpuutarhan, mökkeilyn, asumisen & remontoinnin, sisustamisen sekä lähiruoan ja luomun teemoista
  • Huhtikuussa Arabian Muumi-sarja täydentyy sarjakuvaan ”Yksinäinen saari” pohjautuvalla astiasarjalla
  • Artek esittelee Milanon huonekalumessuilla FIN-JPN-ystävyyskokoelman, joka tutkii Suomen ja Japanin ainutlaatuista sielunkumppanuutta.
  • Pentik on julkaissut uutuusmallistot ”Pouta” ja ”Ilta”, jotka koostuvat 100% pellavaisista keittiö- ja sisustustekstiileistä.

 

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.