Olemme nauttineet aurinkoisista päivistä ja käyneet lähes jokaisena viikonloppuna mökkitontilla grillaamassa ja fiilistelemässä. Emme malttaisi odottaa, että projekti nytkähtäisi kunnolla käyntiin! Nyt mökkiprojektissa on kuitenkin hitaalta tuntuva odotteluvaihe menossa.

Odottelemme tontin lohkomista, sillä tonttimme koostuu kahdesta palasesta, jotka pitää yhdistää yhdeksi tontiksi. Aiomme myös lunastaa rantaviivan vesijättömaan, mutta papereiden täyttämisen jälkeen siitä ei ole kuulunut mitään. Pääsiäisviikonloppuna kävimme itse GPS-koordinaattien avulla merkitsemässä tontin reunat aurauskepeillä, jotta voimme itse paremmin hahmottaa missä tontin rajat menevät.

Odottelemme kovasti myös lumen sulamista, jotta pääsisimme aloittamaan tien rakentamista. Onneksi tietä ei pidä rakentaa kovin pitkästi. Puita pitäisi kaataa vaikka kuinka paljon ja suurimpiin puihin tarvitsemme metsurin apua. Jonkin verran Mankku on isänsä kanssa käynyt jo harventamassa rannan lepikkoa.

Odottelemme myös mökin seuraavaa luonnosta. Kyllä, ensimmäinen luonnos on jo tehty, mutta haluan kertoa mökistä teille tarkemmin vasta, kun suunnitelmat ovat valmiimpia. Mökki on siirtynyt rakennesuunnittelijoiden pöydältä arkkitehdille edestakaisin, kun viilauksia tehdään. Kunhan viimeiset muutokset pohjaan ja julkisivuun saadaan tehtyä, voin vihdoin kirjoittaa tarkemmin millainen mökki meille on tulossa. Ja sitten voimme laskea tarkemman kustannusarvion ja hakea rakennuslupaa.

Rakennusprojektiin liittyy paljon odottamista, mutta kahden talon rakentaneena olemme osanneet varautua tähän. Onneksi voimme kuitenkin hurauttaa autolla mökkimaisemiin fiilistelemään ja nauttimaan hiljaisuudesta. Siellä on niin hyvä olla! On ihanaa haaveilla kesästä, omasta laiturista, juhannuksesta ja muista juhlista mökillä. Haaveilen hiirenkorvista ja jäiden sulamisesta. Haaveilen siitä miten sisustan olohuoneen ja millaiset terassirakennelmat voitaisiin väsätä.  Odottaminen ja haaveilu on osa tätä matkaa, tärkeä osa koko projektia. Nautin varmasti lopputuloksesta, mutta nautin kyllä myös tästä matkasta.


Translation: We are building a summer house, but right now the project is standing still. We are waiting for the snow to melt but also for the house drawings and some other paperwork to be finished. The journey to the final result is itself an enjoyable part of the project if you take it like that. I love to dream and plan the final result.

Author

2 Comments

  1. Jotenkin todella siistiä, että teillä on tällainen projekti alkamassa! Seuraan ehdottomasti mukana!
    Olette kyllä jotenkin todella hauska ja elämänmakuinen perhe! Ja tänä aikana, kun harva perhe tuntuu koossa pysyvän, toivon vilpittömästi teille kaikkea hyvää – rakkautta ja iloa tuleviinkin vuosiin!

    • Suvi M Reply

      Voi kiitos Annastina! <3 Mahtavaa, että seuraat mukana. Ihanaa jos meidän hullunkurinen tunnelma välittyy myös sinne puolelle. Luottavaisin mielin otetaan tulevaisuus vastaan. 🙂 Onnea ja iloa sinullekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.