Jihuu, minulla alkoi kesäloma! Luulenpa, että loman myötä tulen hidastamaan tahtia myös täällä blogissa, mutta ennen kuin suuntaan kokonaan kesälaitumille, niin kerrataan kesäkuun sisustusuutiset.

Kuva: Marimekko

Marimekko juhlistaa tänä vuonna 10-vuotiasta Oiva-sarjaa, kuten olen aiemmin kertonutkin. Talven 2019 kodinmalliston myötä Oiva-astiamallisto kasvaa kahdella uudella, uuninkestävillä Oiva/Siirtolapuutarha tarjoiluastioilla. Uusissa Oiva-tarjoiluastioissa on Maija Louekarin suunnittelema mustavalkoinen Siirtolapuutarha-kuosi. Tarjoiluastiat saapuvat myymälöihin ja Marimekon verkkokauppaan syyskuussa 2019.

Kuvat: A.S. Helsingö

IKEA:n runkoihin keittiön ja vaatekaappien ovia valmistava A.S.Helsingö laajentaa tuotevalikoimaansa senkeillä. Uuteen tuotesarjaan kuuluu kolme senkkimallia: ajaton INGARÖ, klassinen ENSIÖ ja minimalistinen SAMSÖ. Senkkejä on saatavilla 12 maalatussa sävyssä, tammisena kolmessa sävyssä ja pähkinästä valmistettuna. Senkkien ilmettä on helppo muunnella erilaisilla yksityiskohdilla kuten vetimillä ja välipuilla.

”Asiakkaamme voivat luoda uniikkeja kokonaisuuksia yhdistämällä modulaarisiin senkkiratkaisuihimme pohjoismaisten huippusuunnittelijoiden suunnittelemat ja suomalaisten artesaanien käsintehdyt vetimet. Senkkien rakentuessa IKEA-runkojen päälle, pystymme tarjoamaan kauniita ja laadukkaita tuotteita kilpailukykyiseen hintaan”, toteaa Anssi Jokinen, toinen A.S.Helsingön perustajista.

Kuvat: Tapio Anttila Collection

Tapio Anttila Collectionin uutuustuotteet on koottu AW19 Lookbookiin, joka kuvattiin ”Sadan vuoden talossa” Porissa. Puurakenteinen talo on Juha-Pekka Ristmerin projekti, jossa hän kyseenalaisti tämän hetken rakentamisen teesit ja testasi käytännössä, miten toteutetaan talo, joka kestää seuraavat sata vuotta. Myös Tapio Anttila Collectionin kantavana ajatuksena on tehdä huonekaluja, jotka ovat arjessa mukana pitkään.

Tapio Anttila Collectionin uutuustuotteita ovat mm. FRENDI-vuodesohva, joka on on moderni versio perinteisestä laverisohvasta, sekä PUNNUS-pöytävalaisin ja VIIVA-tuolit.

Kuva: Lundia

Lundian Moments-kokoelma täydentyy syksyllä kahdella mattamustalla Lundia Fuuga -lipastolla. Neljä pientä ja yksi suuri ovi heijastavat valoa himmeästi ja ovet on erikoiskäsitelty siten, että sormenjäljet eivät näy pinnoilla. Mattamustat Lundia Fuugat lanseerataan Habitare-messuilla syyskuussa.

Kuva: Granit

Toukokuun sisustusuutisissa mainitsin jo, että Granit tuo myrkyttömät maalit myymälävalikoimaansa ja julkaisee ensimmäisen premium-mallistonsa. Sittemmin sähköpostiini kolahti tiedote, jossa kerrottiin uutuuksista lisää.

Erityisesti oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin suunniteltu Muted Tones -niminen premium-mallisto on ekologinen tekstiilimallisto, joka sisältää materiaaleiltaan pehmeitä ja sävymaailmaltaan hillittyjä tuotteita. Tuotteet on valmistettu laadukkaista materiaaleista, kuten 100% luomupuuvillasta, Öko-tex-standardin mukaan värjätyistä kankaista ja 100% European Flax -sertifioidusta pellavasta, joka on viljelty Ranskassa. Mallistoon kuuluu lakanasettejä, sametti- ja pellavaverhot, päiväpeitto, vohvelipuuvillaviltti ja mohairviltti.

Granit lanseeraa premium-malliston yhteydessä myös sisämaalivalikoiman yhdessä ruotsalaisen Byggfrabikenin kanssa. Auro-maalia myydään eksklusiivisesti vain Tukholman, Göteborgin ja Malmön Byggfrabriken liikkeissä.

Lyhyesti:

  • Syyskuussa pidettävillä Habitare-messuilla nähdään italialaisen muotoilutalo Alessin osastolla pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita. Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on myös Habitaren Kansainvälinen Ystävä.
  • Tanskalainen Fritz Hansen on julkaissut uusia piensisustustuotteita: The Planner™ pöytäpeilin ja lehtitelineen on suunnittellut Paul McCobb. Mia Lagerman on puolestaan suunnitellut brändille setin toimistokäyttöön soveltuvia BUCKETS-säilytyskippoja. Kuvia täällä.
  • H&M Home laajentaa syksyllä jälleen huonekalu- ja valaisinkokoelmaansa. Kurkkaa kuva Trendenser-blogista.
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.