Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Kesäkuussa mökkiraksa eteni silminnähden, kun yläkerran lankkuparkettilattia valmistui ja keittiömme saapui! Välillä otettiin rennosti ja vietettiin ensimmäistä juhannusta mökillä. Tämän vuoden ensimmäiset uintihetketkin omassa rannassa on vietetty ja soutuvene saatettu vesille ensimmäistä kertaa.

Yläkertaan valitsimme Timberwisen öljytyn lehtikuusilankkuparketin* sävyssä ”Cotton”. Leveän lankkuparketin asennus sujui melkoisen vaivattomasti parina iltana. Kirjoittelen lattiasta tarkemmin myöhemmin sisustuskuvien kera.

Yläkerran lattian valmistumisen jälkeen Mankku ahersi ilmanvaihtoputkien kanssa. Nekin ovat nyt paikoillaan ja eristetty. Tuo homma on kuulemma kaikista tympeintä raksaprojektissa, mutta onneksi se on nyt ohi.

Kesäkuun puolessa välissä raksalla alkoi yhtäkkiä tapahtua monta asiaa tosi nopeasti, kun maanrakennusfirman koneet saapuivatkin yllättäen tontille. Odotimme pihatöiden jatkumista vasta heinäkuun puolella, mutta joskus voi sattua tällaisia mukaviakin yllätyksiä. Päivän varoitusajalla koneet tulivat raksalle ja meidän piti päättää miten pihaa muovataan. Onneksi suunnitelmat olivat muhineet mielessä jo jonkin aikaa. Tarkoitus on säilyttää tontti mahdollisimman pitkälle luonnontilassa, mutta toki ne kohdat, joissa on möyritty rakennusaikana täytyy siistiä.

Saunatuvan paikalle tehtiin sorapeti, johon kotasaunamme saa tulla. Rannassa syksystä asti ollut kasa merenpohjaa levitettiin ylös tontille täytemaaksi. Oli ihanaa päästä vihdoin eroon siitä kasasta (joka muuten näkyy vielä tuossa ensimmäisessä kuvassa yläkerran ikkunoista)!

Samalla viikolla, kun maanrakennusfirman kaivinkone pörräsi tontilla, saapui myös meidän Puustellin Miinus -keittiö*! Se asentui yhden päivän aikana ja myöhemmin laitoimme vielä itse keittiöntason ja vetimet paikoilleen. Keittiö ansaitsee tarkemman oman postauksensa, joten kirjoittelen siitäkin myöhemmin, kun kaikki on valmiimpaa.

Keittiön asennuksen jälkeen olemme laittaneet lattialistoja paikoilleen. Seinän ja betonilattian välinen sauma oli paikoin erittäin siisti ja viimeistely olisi voitu tehdä myös ilman listoja, mutta koska emme tavoittele täysin modernia lopputulosta, päätimme laittaa listat. Tämä oli myös Mankun toive. Listat viimeistelevät tilan kauniisti, eivätkä listat näytä kellertäviltä seiniin valitun Tikkurilan valkoisen Kalla-sävyn* rinnalla.

Viime viikonloppuna laatoitimme keittiön seinän sekä aamiaiskaapin takaosan. Idea tästä laatoituksesta oli ollut mielessäni jo pidemmän aikaa ja nyt pääsin toteuttamaan visioni! Ajattelin ensin, että minun täytyy metsästää erilaisia valkoisia peruslaattoja eri laattamallistoista, mutta päätinpä kysäistä ABL-laatoilta löytyisikö heiltä laattoja tällaiseen toteutukseen. Sieltähän löytyi sopiva WOW-merkin Gradient-laattasarja*, jonka ideana ovat juurikin eri sävyiset valkoiset laatat. Pidän kovasti 30-50-luvun arkkitehtuurista, jossa näkyy usein pystylaattaa, joten sitä ajatonta tunnelmaa halusin luoda meidän mökille. Tykkään kovasti tästä lopputuloksesta!

Testailimme myös Lapetekin hanaa* paikoilleen, mutta vettä ei ole vielä vedetty mökkiin. Ylemmästä kuvasta puuttuu vielä silikonit, mutta nekin laitettiin viikonloppuna paikoilleen. Laatoituksen InstaStory-pätkät löytyvät Villa Fregatin IG-profiilista.

Nyt parhaillaan mökillä asennetaan portaita*, jotka hankimme räätälöitynä tästä läheltä Westwoodilta. Niistä tulee ihanat! Portaiden asennuksen jälkeen täytyy vielä tehdä muutama tuuletusräppänä sekä viimeistellä sähkötöitä. Sitten saisi siivota ja alkaa sisustelemaan! Mahtavaa!

Saunatupamme saapuu luultavasti vielä heinäkuun aikana samoin kuin kylpytynnyri. Olemme myös tilanneet ihanat terassilankut, joten niiden asennuskin on tiedossa vielä jossain vaiheessa. Ennen sitä täytyisi maalata mökki. Mutta asia kerrallaan. Aiomme kyllä ihan vain nauttia mökkeilystäkin! Meillä ei ole aikataulua.

 

Raksaprojektin aikaisemmat kuulumiset näet kätevästi blogin Mökki-kategoriasta tai valikosta “Villa Fregatti”.

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

*tähdellä merkityistä tuotteista on saatu alennusta osana kaupallista yhteistyötä

Author

11 Comments

 1. Nii-iin kaunista ????
  Minua kiinnostaa tuo keittoon taso, onko se komposiittia ja kuinka paksua?

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Taso on keraaminen – siitä on tulossa tarkempaa juttua kesälomailun jälkeen. 🙂

 2. Tästä teidän mökistä tulee super kaunis ja kodikas.????Hienosti ootte osanneet yhdistää eri puulajeja keskenään, ihailen lopputulosta. Ei yhtään liian moderni mökiksi.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, tosi mukava kuulla! 🙂 Puulajeja on tosiaan aika monta ja tavoitteena on tehdä kotoisa ja raikas mökki, joka ei olisi kuitenkaan liian moderni.

 3. Hei! Minäkin aloin kyselemään keittiön tasosta. Päivikki ehtikin jo aiemmin 🙂
  Kauniilta näyttää niin keittiö kuin yläkerran lattia ja kiitos, kun jaat raksaprojektin etenemistä kanssamme.
  Tiina

  • Suvi M Reply

   Kiitos sinulle ihanasta palautteesta! 🙂 Tasosta on tosiaan tulossa tarkempaa juttua myöhemmin blogiin…

 4. Kiitos kun jaksat kirjoitella raksakuulumisia – näitä on super kiva lueskella 🙂 Ja wau miten pitkällä jo olette urakassa! ???????? Näyttää todella hyvältä! Oma mökkikuume kyllä nousee uusiin asteisiin tämän myötä ????

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos ihanasta kommentista! 🙂 Tämä on kyllä ollut ihana projekti! Toisaalta haikeaakin, kun kaikki alkaa valmistua… 😀 Mutta on tässä vielä tekemistä…

 5. Onpa hienon näköinen mökki. Meidän mökillä pitäisi hieman remontoida ja ainakin uusi laituri laittaa. Vanha on niin kulunut ja en tiedä kauanko se kestää enää. Tuo kylpytynnyri kuulostaa ihanalta.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Kylpytynnyristä on ollut paljon iloa – nyt odotetaan kuumeisesti ensi kesää…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.