Ihanaa, nyt eletään jo maaliskuuta ja kevät on ihan nurkan takana! Me olemme viettäneet hiihtolomaa tällä viikolla, joten blogissakin on ollut normaalia hiljaisempaa, mutta nyt kurkistetaan helmikuun sisustusuutisiin.

Kuvat: Vieser X Durat

Helmikuussa järjestettiin Tukholman huonekalumessut, Stockholm Furniture Fair, ja ne kiinnittivät monen sisustusintoilijan mielenkiinnon. Yksi messujen näyttävimmistä suomalaisosastoista oli suunnittelija Linda Bergrothin suunnittelema Vieserin ja Duratin yhteisosasto. Brändit esittelivät osastollaan kylpyhuoneen uusia, kestävää kehitystä tukevia, ylellisiä materiaaleja ja modernia lattiakaivodesignia.

“Osaston tavoitteena on vapautua totutusta ja avata ihmisten silmät näkemään kylpyhuone uudella tavalla.Vieser ja Durat tarjoavat mahdollisuuden rakentaa taiteellisesti ja teknisesti korkeatasoisia kylpyhuoneita, jotka ovat samaan aikaan sekä persoonallisia että pohjoismaisten rakennusvaatimusten mukaisia”, osaston ilmeen luonut suunnittelija Linda Bergroth kertoo.

Värikylläisen osaston vetonauloja olivat Duratin keväällä lanseerattu, luonnon väripigmenttejä  sisältävä DURAT Palace -komposiittimateriaalimallisto ja Vieserin näyttävät, uudet lattiakaivot. Kaivojen linjakkaat kannet on valmistettu Duratista.

Linda Berghrothin suunnittelema suunnittelema Zero Waste Bistro voitti sittemmin maailman merkittävimmän design-lehti Framen Sustainability palkinnon. Bistron sydän, yhdeksänmetrinen ravintolapöytä ja Linda Bergrohtin suunnittelemat tarjoiluastiat valmistettiin Durat Palacesta. Durat on komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on  uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää. Durat on suomalainen innovaatio ja se valmistetaan Suomessa.

Kuvat: Woodnotes

Toinen suomalainen brändi, joka oli näyttävästi esillä Tukholman huonekalumessuilla on Woodnotes. Brändi esitteli messuilla uuden villamattokokoelmansa. Matot on käsin valmistettu 90% villasta ja 10% puuvillasta. Kokoelmaan kuuluu kaksi erilaista kuosia nimeltään ”Uni” ja ”Grid”. Matot on suunnitellut Woodnotesin designtiimi yhdessä Ritva Puotilan kanssa.

Kuva: Ferm Living

Tanskalainen Ferm Living julkisti yhteistyön suomalaisen designduo Studio Finnan kanssa. Studio Finnan Anni Pitkäjärvi ja Hanna-Kaarina Heikkilä ovat suunnitelleet Ferm Livingille veistoksellisen Pujo-naulakon. Suunnittelija Anni Pitkäjärvi kertoo, että heidän tavoitteena oli suunnitella yksikertainen ja kiehtova naulakko, jonka siluetti tasapainoilisi käytännöllisyyden ja taiteellisen huonekalun välillä.

Kuva: Artek

Artekin valmistamat Alvar Aallon 611 tuolin satulavyöt uudistuivat. Yhteistyössä alankomaalaisen väri- ja tekstiiliasiantuntija Hella Jongeriuksen kanssa Artek on kehittänyt uuden herkän väripaletin ja jalostanut klassisen pellavaisen satulavyön ominaisuuksia. Uuden punoksen myötä 611 tuoli on saatavana erilaisina rungon ja satulavyön yhdistelminä. Lakattuun luonnonväriseen koivurunkoon on saatavana satulavyö väreissä: luonnonvärinen/valkoinen, luonnonvärinen/musta, luonnonvärinen/punainen, musta/musta, musta/sininen tai musta/ruskea. Mustaksi maalattuun runkoon puolestaan on saatavana satulavyö väreissä: musta/musta, musta/sininen tai musta/ruskea.

Kuvat: Pentik

Pentik on julkaissut uuden, keväisen Hiirenvirna-kuosin. Kuosiin on ikuistettu luonnon omat kesäkukat: hiirenvirna, siankärsämö, pietaryrtti ja lemmikki. Kuosi on syntynyt Liina Harjun siveltimestä. Hiirenvirnaa on saatavilla sekä harmaa- että sinipohjaisena kankaana, koristetyynyinä, pussilakanasetteinä, keittiöpyyhkeenä, kangaskassina jne.

Kuva: IKEA

IKEA julkaisee huhtikuussa TÄNKVÄRD-erikoismalliston, jossa pohjoismainen raikkaus kohtaa japanilaisen estetiikan. Malliston sydän on tarkkaan harkituissa materiaalivalinnoissa: pehmeä ja kova sekä viimeistelty ja viimeistelemätön käyvät keskenään jatkuvaa dialogia, tiedotteessa kerrotaan. Rottinkikalusteiden luonnonläheiset ja vähäeleiset tekstuurit sekä tekstiileiden raikkaat sinisen sävyt täydentävät toisiaan.

Suomalainen Iina Vuorivirta ja ruotsalainen Nike Karlsson suunnittelivat malliston korit ja rottingista valmistetut kalusteet. Rajoitetun ajan myynnissä olevaan mallistoon kuuluu muun muassa tikapuita muistuttava vaateteline, penkki, jakkara sekä tilanjakaja. Huolettoman elegantit tuotteet ratkaisevat myös puolipitoisten vaatteiden säilytyksen.

Kalusteet luotiin vastapareiksi malliston tekstiileille. Myös tekstiileihin valittiin luonnonmateriaaleja, jotka kutsuvat koskettamaan ja luovat rauhallista tunnelmaa. Indigonsininen ja kirkas valkoinen vievät ajatukset meren äärelle ja tuovat piristystä sisustukseen.

IKEA tuo markkinoille myös sisäilmaa puhdistavan GUNRID-verhon. Verhossa on käytetty ainutlaatuista teknologiaa, jonka IKEA on viime vuosien aikana kehittänyt yhteistyössä Euroopan ja Aasian yliopistojen sekä IKEA-tavarantoimittajien ja -innovaattorien kanssa. Se toimii samaan tapaan kuin luonnossa esiintyvä fotosynteesi. Prosessi aktivoituu sekä luonnonvalossa että keinovalossa. Sisäilmaa puhdistava GUNRID-verho tulee myyntiin IKEA-tavarataloihin ensi vuonna.

Lyhyesti:

  • K-Citymarketteihin saapuu Hemtex 24h:n kevätmallisto, jossa kukkivat hempeät kukkakuosit keittiötekstiileissä, olohuoneen sisustustuotteissa, kylpyhuoneessa ja makuuhuonetekstiileissä.
  • JYSK on julkaissut keväiset uutuusmallistot nimeltään Nordic Light, Harmony ja Sunbaked
  • H&M Home julkaisee uusia huonekaluja – näistä kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa

 

Artikkelikuva: Hemtex

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.