Eletään jo vahvasti joulukuuta, mutta kurkistetaan vielä hitusen taaksepäin ja kerrataan marraskuun sisustusuutiset. Kuukausi on melko vilkas ja sähköpostiin kilahti tietoa monenlaisista inspiroivista sisustusuutuuksista.

Kuva: Tikkurila

Tikkurila julkaisi vuoden värinsä 2022, joka on punertavan ruskea L478 Tuulihaukka. Vuoden väri on osa Color Now 2022 -värikokoelmaa, jonka kaikki värit henkivät Tikkurilan mukaan häivähdyksiä menneestä ja pilkahduksia tulevasta. Kaikki kokoelman värit ovat kauniisti toisiinsa soinnutettuja ja ne tuovat toistensa parhaat puolet esiin. Kokoelmasta löytyy kuulaita vihreän veden ja meren sävyjä, vaaleita sävyjä tuomaan raikkautta ja poltettua keltaista hohtamaan auringon lämpöä.

Kuva: Iittala

Myös Iittala on julkaissut vuosivärinsä. Iittalan ensi vuoden vuosivärit, ultramariininsininen ja kupari, ovat saaneet inspiraationsa luonnosta. Suomen järvien innoittama, hohtavan viileä ultramariininsininen energisoi ja elävöittää kodin sisustusta, kun taas lämmin, pehmeä ja maanläheinen kupari rentouttaa ja rauhoittaa.

Aalto- ja Ruutu-maljakot sekä Kartio-kaadin lanseerataan tulevana vuonna kirkkaana ultramariininsinisenä, ja Aalto- ja Flora-maljakoihin tuodaan rauhoittava kuparin sävy. Vuoden 2022 Birds by Toikka -vuosilinnun, vuosimunan ja vuosikuution väri on kaunis kuparin ja valkoisen yhdistelmä.

Kuva: Iittala

Iittalan Oiva Toikan ihmeellinen maailma -kokoelma laajenee uusilla esineillä ja kuvioilla. Syksyllä 2021 lanseerattu kokoelma perustuu värikkäisiin kuvioihin ja rikkaisiin yksityiskohtiin. Keväällä 2022 Iittala julkaisee kokoelmaan uusia kuvioita, tekstiilejä ja kattaustuotteita. Uudet kuviot ja väritykset elävöittävät monenlaisia tuotteita kahvimukeista pussilakanasetteihin (perkaalipuuvillaa), pyyhkeisiin (luomupuuvillaa) ja tyynynpäällisiin (kestävää pellava-puuvillasekoitetta).

Kuvat: Balmuir

Balmuir julkaisi SS22-malliston, joka on saanut inspiraationsa Toscanan vehreistä maisemista ja kulttuurista. Osana Balmuirin 15-vuotis juhlavuotta Balmuir lanseeraa BB-chain-monogram kuosin. BB-chain esiintyy muodin mallistossa yläosissa ja asusteissa sekä kodin mallistossa torkkupeitoissa, vuodevaatteissa ja pyyhkeissä.

SS22-malliston värimaailma koostuu Balmuirin maanläheisten ja klassisten sävyjen lisäksi oliivin vihreästä, yön sinisestä, puuterisesta vaaleanpunaisesta ja räiskyvän fuksian väreistä. Malliston materiaaleja ovat laadukkaat luonnonmateriaalit, kuten pellava, silkki ja kashmir. Uutena materiaalina Balmuir lanseeraa 100 % silkki-jerseyn.

Kodin mallistoon lanseerataan korkealaatuinen puuvillasatiininen Catia-vuodevaatesarja, joka on ylellistä supimapuuvillaa. Catia-vuodevaatesarjan lankaluku on 400TC.

Kuva: Marimekko

Marimekko päättää 70-vuotisjuhlavuotensa avaamalla kattavan designarkistonsa yleisölle uudella interaktiivisella kuviokirjastolla nimeltä Maripedia. Maripedia esittelee Marimekon kuviosuunnittelua 1950-luvulta tähän päivään, ja ensimmäiset noin 200 kuosia kiehtovine tarinoineen on julkaistu verkkopalvelussa. Virtuaalinen kuviokirjasto päivittyy jatkuvasti.

Maripedian kuviokirjastossa voi etsiä ja selata kuvioita, tutustua niiden suunnittelijoihin ja inspiroitua tarinoista kuosien takana. Maripedia mahdollistaa myös kuvioiden etsimisen tekoälypohjaisen kuvahaun avulla: käyttäjät voivat ottaa mobiililaitteillaan valokuvan fyysisestä Marimekko-kuosista ja etsiä kyseistä kuviota arkistosta. Lisäksi Maripedia kertoo, mitkä kyseisillä kuviolla varustetut tuotteet ovat sillä hetkellä saatavilla Marimekon verkkokaupasta.

Kuvat: Finnish Design Shop

Finnish Design Shopin ensimmäinen showroom on avattu verkkokaupan uuden logistiikkakeskuksen yhteyteen Turussa. Tila on suunniteltu palvelemaan kaikkia laadukkaasta skandinaavisesta muotoilusta kiinnostuneita. Verkkokaupan valikoimaan kuuluvien huonekalujen ja valaisimien lisäksi showroomissa on esillä pientavaraa, kuten kodintekstiilejä, kirjoja ja ajankohtaisia sisustustuotteita. Osa pientuotteista on myynnissä, huonekalut ja valaisimet sen sijaan ovat esittelykappaleita ja ostettavissa tuttuun tapaan verkkokaupan kautta.

”Asiantunteva showroom-tiimimme auttaa mielellään asiakasta valitsemaan omaan kotiin sopivat tuotteet. Jatkossa palveluvalikoimaamme kuuluu myös sisustussuunnittelu, ja voimme palvella asiakkaitamme myös etänä”, Finnish Design Shopin Showroom Manager Maija Rasila vinkkaa.

Logistiikkakeskuksessa toimii showroomin, verkkokaupan varaston ja toimiston lisäksi myös lounasravintola, jota pyörittää Sami Tallberg tiiminsä kanssa. Ravintola aukeaa tammikuussa 2022 kaikille asiakkaille, jolloin showroom-käynnin voi yhdistää herkulliseen lounaaseen.

Kuva: Artek Helsinki

Artek Helsingin pientuotevalikoimaan kuuluvat tänä talvena pienet tuotesarjat nuorilta, nousevilta muotoilijoilta. Valikoimassa on keramiikkaa ja taide-esineitä muun muassa Olena Horetskalta, Annette Kinnuselta, Pia Jalkaselta, Pilvi Martikaiselta, Saana Niiraselta ja Netta Kandelinilta. Lisäksi Artek 2nd Cycle -myymälässä on avautunut näyttely, jossa on esillä Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoiden ja jo valmistuneiden muotoilijoiden töitä.

Artek Helsinki -myymälän talven esillepanossa nähdään myös vuoden 2021 uutuudet Vitralta. Artek Helsinki -myymälän talven tunnelmat on painettu myös yksiin kansiin: Yhdessä-niminen katalogiin.

Lyhyesti:

  • Arabian KoKo-sarja täydentyy kahdella uudella värillä: vaalea indigo iiris ja sinivihreä laguuni. KoKon uudet värit tulevat myyntiin 3.1.2022 alkaen.
  • Iittalan kylän liikenneympyrään on rakentunut muotoilija Tuomas Markunpojan suunnittelema installaatio, joka juhlistaa Iittalan lasitehtaan ja brändin 140-vuotisjuhlavuotta ja tiivistä suhdetta lasitehtaan ja kyläyhteisön välillä.
  • Time-lehden vuoden 2021 parhaiden keksintöjen listalle nousi suomalainen design-innovaatio Tablebed.

 

Artikkelikuva: Balmuir

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.