Sisustusuutiset ovat taas täällä kesätauon jälkeen! Nyt summataankin uutuusjuttuja koko kesäkaudelta. Mukana on ihanaa sisustusinspiraatiota syksyyn!

Kuva: Lundia

Kotimainen Lundia lanseeraa uuden Hetki-nimisen sohvan. Sohvassa on massiivipuinen runko ja muhkeat pehmusteet. Ideana on yhdistää sohva, daybed ja vuodesohva samaan tuotteeseen.

”Kun sain tehtäväksi suunnitella vuodesohvan Lundialle, palasin hetkeksi lapsuuteni mummolaan, jossa yövyimme aina levitettävissä laverivuoteissa. Minulle Lundia edustaa kotimaisuutta, kauneutta ja sukupolvien yli kestävää laatua. Halusin luoda sohvan, joka kestää sekä aikaa että käyttöä. Näin syntyi Lundia Hetki”, sanoo sohvan suunnitellut muotoilija Petteri Häkkinen.

Kuva: Iittala

Iittala laajentaa suosittujen Nappula-ruukkujen valikoimaansa, kun muotoilija Matti Klenellin suunnittelema ruukku saa uuden muodon ja värejä. Nappula-ruukun uusi muoto on klassinen, mutta silti pelkistetyn moderni. Jalattoman ruukun ja lautasen ajaton muotoilu täydentää rakastettua sarjaa ja tuo kasvit ja kukat kauniisti esiin. Ruukku on saatavilla valkoisena, beigenä sekä uudessa ruskean sävyssä, joka huokuu lämpöä kodin sisustukseen.

Iittala lanseeraa myös korkeamman version jo aikaisemmin esitellystä jalallisesta ruukusta: puhtaanvalkoinen ruukku sointuu saumattomasti yhteen sarjan muiden ruukkujen ja erityisesti matalien huonekalujen kanssa.

Kuva: Marimekko

Tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Marimekko järjestää yhteistyössä Pohjoismaiden johtavan huutokauppatalon Bukowskin kanssa erikoishuutokaupan kunnianosoituksena luovuudelle ja designtalon tarinaan vaikuttaneille taiteilijoille.

The Artists Who Shaped Us -nimeä kantava erikoishuutokauppa tuo tarjolle tekstiilejä, taidetta ja huonekaluja Marimekon merkittävimmiltä suunnittelijoita yrityksen koko 70-vuotisen historian ajalta. Huolellisesti kuratoitu kokonaisuus sisältää myös valikoiman upeita käytettyjä marimekkoja eri vuosikymmeniltä.

Online-huutokauppa järjestetään 10.–19.9.2021 osoitteessa www.bukowskis.com

Kuvat: Arabia

Arabian Mainio Sarastus -tuoteperhe kasvaa, kun pinottavan sarjan uutuuksina julkaistaan kaksi erikokoista ja monikäyttöistä uuniastiaa sekä tarjoilulautasta. Lisäksi Mainio-sarja täydentyy Arabian oman designtiimin suunnittelemilla pellavatekstiileillä.

Myös Birger Kaipiaisen vuonna 1969 Arabialle suunnittelema Paratiisi-astiasarja täydentyy syksyllä 2021 kolmella toivotulla uudella osalla, kun sarjaan tuodaan maljakko, kaadin ja kulho.

Moomin by Arabian talven 2021 sesonkiastioiden kuvituksena nähdään tunnelmallinen lumikuutamo, jonka äärellä Muumipeikko ystävineen katsoo taivaanrantaan katoavaa Lumihevosta. Vuoden 2021 talviastiastoon kuuluvat muki, kulho, minimukit ja kahvilusikat.

Kuva: Tapio Anttila Collection

Tapio Anttila Collectionin JAT-KO sarjan ruokailuryhmä täydentyy tänä syksynä käytännöllisillä jatko-osilla ja lisätuotteilla. Pöytää voi jatkaa sijoittamalla sen päätyyn saarekkeeksi Jat-ko työpöydän tai tarjoilutasoksi Jat-ko senkin – sellaisenaan tai lisäosineen.

Jat-ko työpöytä muistuttaa toiminnallisesti perinteistä piironkia, mutta tarjoaakin modernin työpisteen kotitoimistoon. Työpisteeseen saa lisää säilytystilaa päätyyn kannellisen laatikon tai ovikaapin avulla.

Lisäksi TA-mallistoon ovat tulossa mm. hyggeilevä lepotuolisarja Filtti, monien käyttömahdollisuuksien pikkutuolit Olka ja Piena, sekä Aski-sarjan modernit LED-valaisimet.

Kuvat: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit on julkaissut syksy/talvi 2021 -malliston. Uutuuksia ovat mm. Elina Heleniuksen suunnittelemat uutuudet, ARKI ja DUO tekstiilit, Teemu Järven uutuuskuosit HAVU ja PAJU, Matti Pikkujämsän VILLIYRTIT kuosi sekä Studio Kaksikon LINNEA kuosi. Syksyn mallistossa on uusia värejä, muotoja ja kokoja brändin klassikkotuotteissa, kuten PAUSSI, TANHU ja MERI.

Kuva: Anno Collection

Myös Anno Collection on julkaissut uuden syysmalliston. Mallisto henkii vanhvasti 1970-luvun Suomea mm. vakosametin ja paimentolaismattojen muodossa. Pääse tutustumaan mallistoon tarkemmin Annon Kaiho-kuvastosta.

Kuva: IKEA

IKEA juhlistaa parhaillaan 25-vuotistaivaltaan Suomessa. Elokuun IKEA HÖSTKVÄLL-uutuusmallisto koostuu tekstiileistä, tarjoiluastioista ja sesongin kattaustuotteista. Malliston tuotteissa toistuvat yhtenäiset kasviaiheiset kuvioinnit sekä lämpimät ja tummat syksyn värit oranssin, punaisen, mustan ja ruskean sävyissä.

IKEA-tuotevalikoima täydentyy syksyllä myös STARKVIND-ilmanpuhdistimella, joka on osa IKEA Home smart -tuotekategoriaa. STARKVIND-ilmanpuhdistimet ovat saatavilla lokakuussa 2021.

Syksyllä saataville tuleva IKEA EFTERTRÄDA -erikoismallisto on saanut inspiraationsa Tokiolaisilta IKEA-faneilta ja ympäri maailmaa. IKEA Japanin ja IKEA of Swedenin yhdessä suunnitteleman malliston keskiössä ovat IKEA-logo ja BILLY-kirjahyllyn viivakoodi.

IKEA:n lokakuun uutuustuotteiden värimaailma on puolestaan saanut vaikutteita luonnosta – hillityt harmaan sävyt yhdistyvät sammaleenvihreään ja lämpimiin värisävyihin. Valikoima täydentyy mm. ääntä vaimentavalla verholla, tyylikkäällä sohvasarjalla, käsinkudotuilla villamatoilla sekä Ilse Crawfordin suunnittelemilla tuoksukynttilöillä. IKEA tekee jo toista kertaa yhteistyötä suunnittelija Ilse Crawfordin kanssa. Tällä kertaa yhteistyö on pitkäaikainen ja tuotteita on odotettavissa valikoimaan parin seuraavan vuoden aikana.

Kuvat: Ellos

Elloksen uusin kodinmallisto, Seasonal Recreations, henkii vahvasti syksyä. Syvät sävyt ja tummat puulajit pukevat kodin syksyn täyteläisiin sävyihin. Sesongin mukanaan tuoma rauha ja rutiinit näkyvät sinisissä, vihreissä ja ruskeissa sävyissä luoden kaipaamaamme kodikasta tunnelmaa. Pehmeät yksityiskohdat yhdistetään graafisiin palkkikuvioihin, ja mallisto pohjautuu aitouteen ja pysyvyyteen.

Mallistossa yhdistetään pehmeitä muotoja, tummia puulajeja ja graafisia palkkikuvioita – se on leikkisä yhdistelmä jotakin uutta ja jotakin tuttua. Värit ovat sävyiltään syviä ja kylmiä, ja niihin yhdistetään punaruskeaa ja hillittyä roosaa.

Lyhyesti:

  • Tanskalainen Ferm Living on myös julkaissut syysmalliston ja pääset selaamaan inspiroivaa kuvastoa tästä linkistä
  • Jotexin syyskampanja ”Get Autumn Ready – Room By Room” inspiroi olohuoneen, makuuhuoneen ja ruokailutilan sisustamisessa syksyn kolmea sisustustrendiä mukaillen. Selaa tyylejä täältä.
  • Iittala ja Designmuseo tuottavat Helsinki Design Weekin aikaan yhdessä viiden online-tapahtuman sarjan. Sarjassa tavataan kansainvälisiä muotoilumaailman tähtiä, joiden kanssa keskustellaan luovuudesta ja leikistä sekä suomalaisesta lasimuotoilusta. Tapahtumasarjan jaksot julkaistaan Designmuseon ja Iittalan Instagram-tileillä live-lähetyksinä päivittäin 10.9.–14.9. kello 18.

 

Artikkelikuva: Ferm Living

Author

2 Comments

  1. Kiitos sisustus inspiraatiosta. Huomioni kiinnitti arabian ihanien astioiden lisäksi kauniit puiset huonekalut. Olemme ihastuneet puuhun sisustusmateriaalina ja myös keittiötarvikkeissa, kuten leikkuulaudoissa, kauhoissa ym. Ne ovat meillä myös harkinnassa tämän vuoden joululahjajoiksi.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.