Sisustusuutiset on täällä taas! Joulukuussa uutiset ovat perinteisesti tauolla ja nyt on aika summata tammikuun kuulumiset sisustusrintamalta. Brändien kevät-kesä-mallistot alkavat saapua myymälöihin ja on ihana inspiroitua kesäisistä sisustuskuvista.

Skanno on luonut Skanno Home -konseptin, joka sisältää kaksi pop-up-kotia Espoon Kurttilassa. Sisustusarkkitehtuurista ja -suunnittelusta vastaavat vierailevat suunnittelijat, LS Design Agencyn perustaja ja suunnittelija Laura Seppänen sekä Asun-lehden päätoimittaja ja suunnittelija Ulla Koskinen.

“Halusimme luoda pop up –konseptin ja ympäristön, jossa annamme vapaat kädet suunnittelijoille tulkita Skannoa ja edustamaamme designia. Talojen pohjaratkaisut ovat samat, mutta molemmat suunnittelijat ovat luoneet seinien sisälle omat uniikit maailmansa”, kertoo Skannon toimitusjohtaja Pirkko Tahkola.

Kummankin kohteen kalusteet on valittu Skannon edustamien merkkien mallistoista ja räätälöidysti toteutettu jokaiseen tilaan. Ylellisissä sisustuksissa yhdistyvät niin rohkeus, väri-ilottelu, persoonallisuus kuin yllätyksellisyys. Laura Seppäsen kohde on ristiretki keskieurooppalaiseen designiin ja muotoiluun, kun taas Ulla Koskinen haastaa itsensä luoden modernin ja värikkään sisustuksen toisessa kohteessa.

Skanno Home –taloissa järjestetään erilaisia tapahtumia kuluttajille ja ammattilaisille Skannon sekä yhteistyökumppaneiden toimesta. Talot ovat avoinna yleisölle rajoitetusti ja sopimuksen mukaan keväästä 2022 alkaen. Tutustu kohteisiin tarkemmin Skanno Home -verkkosivuilla.

Kuva: Marimekko

Marimekon kesä 2022 esittelee toisen malliston, jonka suunnittelua brändin uusi luova johtaja Rebekka Bay on luotsannut. Mallisto ammentaa kauden ajankohtaisista kasvi- ja luontoaiheista sekä muodissa että kotona.

Kodinmalliston kuviomaailmassa nähdään vanhaa sekä uutta. Kesän veikein kuvio on Maija Isolan vuonna 1970 suunnittelema Pepe: siinä kaksi papukaijaa on istunut juttusille viidakon keskelle. Pepe nähdään niin Oiva-astiasarjassa kuin lomahetkiin suunnitelluissa rantapyyhkeessä ja kylpytakissa. Mallisto sisältää myös Tiiliskivi-kuosisen piknikpeiton sekä yhteensopivan pikniklaukun. Annika Rimalan klassinen Keidas nähdään tänä kesänä paahteisen oranssina useissa kodintekstiileissä. Minimalistinen Papajo kuosi koristaa uusia hammam-pyyhkeitä.

Marimekko pyrkii vähentämään kemikaalien käyttöä ja löytämään ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja tekstiiliteollisuudessa tyypillisesti käytettyjen menetelmien sijaan. Tämän vuoksi Marimekon kesän kodinmalliston kankaissa nähdään valkaisemattomia puuvilla- ja pellavalaatuja, joiden valmistaminen vähentää kemikaalien käyttöä tuotantoprosessissa.

Kuva: Lapuan Kankurit

Myös Lapuan Kankurit on julkaissut kuvia kesän mallistostaan. Nuori suunnittelija Helmi Liikanen on suunnitellut useita pyyhkeitä kesän 2022 mallistoon: SOINTU, KIPOT ja FRIIDA. Uuden, Reeta Ekin suunnitteleman AALLOKKO-pellavasarjan avulla kerätään varoja Itämeren suojeluun. Kesämallistoon on tuotu värejä kauniin harmoonisella tavalla. Mallistoon voi tutustua tarkemmin brädin Way of Living -kuvastosta.

Kuvat: Ellos

Ellos julkaiseen kevään aikana useamman kevätmalliston. Kevään ensimmäistä Ellos Home -mallistoa leimaavat skandinaavinen muotoilu, värikkäät paletit ja aaltoilevat muodot. Vaaleat akvarellit ja pehmeät pastellit näkyvät nyt kaikissa sisustusyksityiskohdissa. Kodinvalikoiman ensimmäisen sesongin uutuudet on kuvattu monelle ehkä Instagramista tutun Karin Boo Wiklanderin kotona. Mallisto on yleisilmeeltään pelkistetty.

Kevään toinen Ellos Home -mallisto on sekoitus kuvioita, värejä ja materiaaleja. Vanhan ja uuden yhdistelystä syntyy elävä koti, missä mikään ei ole eikä tarvitsekaan olla täydellistä. Vanhan ja uuden, abstraktien muotojen, persoonallisten käsitöiden, omaperäisten kuvioiden ja kauniiden väriyhdistelmien sekoituksesta syntyy elävä koti.

Lyhyesti:

  • Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022. Habitaren teema on Reimagine – Mielikuvituksen aika, joka kutsuu kuvittelemaan tulevaisuuden uudelleen. Habitaren näyttelyarkkitehtina jatkaa muotoilija ja suunnittelija Ilkka Suppanen.
  • Tove Janssonin luoma rakastettu hahmo, Pikku Myy sekä Muumilaakson roisto, Haisuli saavat uudet hahmoastiat Arabian Muumi-klassikkoastioiden sarjaan. Pikku Myy ja Haisuli-astiat ilmestyvät kauppoihin 8.2.2022 ja niihin kuuluvat muki (0,3 L), kulho (15 cm) ja lautanen (19 cm).

 

Artikkelikuva: Skanno Home / sisustussuunnittelija Laura Seppänen, kuvaaja Mikael Pettersson

Author

2 Comments

  1. Hei! Onko nuo pöytä ja tuolit myöskin Elloksesta ostettuja? Näyttävät tosi upeilta!

  2. Suvi M Reply

    Tämä postaus sisältää tuotekuvia eri brändeiltä. Kuvien lähteet on merkitty kuvan alapuolelle.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.