Tänään on ollut oikein kiva, puuhakas päivä. Siivosin kaappeja ja Mankku kiinnitti pian vuoden nurkissa lojuneet String-hyllyt makuuhuoneen seinään. Järjestin tuon hyllyn ja vielä sen jälkeen tein eteiseen uuden tauluseinän. Näistä myöhemmin blogissa sitten. Nyt on aika kurkistaa tämän viikon sisustusuutisiin.

marimekko2217_mg_0158p

marimekko_ss17_bts_mg_0189p

Photos: Marimekko

Marimekon kevään ja kesän 2017 vaatemallisto julkistettiin viime sunnuntaina Marimekko-kodissa Pariisin muotiviikolla. Suomen Pariisin suurlähetystöön sisustetussa Marimekko-kodissa esiteltiin brändin sisustusuutuuksia muotinäytöksen lomassa. Marimekko Koti oli sisustettu Artekin klassikoilla sekä Nikarin upeilla kalusteilla.

“Käsitys luksuksesta on muuttumassa ja ihmiset haluavat enenevissä määrin sijoittaa kestävään elämäntapaan ja vaatetukseen, nauttia elämästä sellaisena kuin se on ja kulkea omia polkujaan. Tällä kertaa halusimme inspiroida vieraitamme Pariisissa esittelemällä malliston Marimekko-kodissa ja kertomalla näkemyksemme siitä, mitä hyvä design on. On hyvin inspiroivaa nähdä, että arkistostamme mallistoon löytämämme marimekot tuntuvat edelleen hyvin ajankohtaisilta ja löytävät paikkansa modernin naisen vaatekaapista uusien Marimekko-klassikkojen rinnalla.” sanoo Marimekon luova johtaja Anna Teurnell.

Oranssin sävyissä hehkuvien tekstiilien lisäksi huomasin, että Marimekon ihanista maljakoista, Urnasta ja Flowersista, on tulossa uusia vihreitä sävyjä.

lapuankankurit_autumn

Photo: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankureilta on ilmestynyt syysmallisto ja se on nyt saatavilla brändin omista myymälöistä sekä jälleenmyyjiltä. Syksyn uutuustuotteissa hehkuvat tunnelmalliset värit: sammaleen vihreä, lämmin lakan keltainen, sateen sininen ja kaarnan ruskea. Syksyn mallistossa on villaisia tyynynpäällisiä sisustukseen, pehmoisia ja lämpöisiä villahuopia sekä pehmeää ja imukykyistä pestyä pellavaa kylpy- ja saunahetkiin.

elfa

Photo: Elfa

Etenkin kauniista tapettikuoseistaan tunnettu ruotsalainen Hanna Werning on suunnitellut Elfalle liukuovimalliston. Linear-mallisto lanseerattiin 4. lokakuuta. Linear-mallistossa on neljä kuosia: gravity, flow, zack sekä mimic. Kuosit syntyivät Hanna Werningin kokeillessa, millaisia varjoja valo loi Elfan säilytysjärjestelmän osista. Linear-malliston liukuovet ovat kehyksettömiä, joten kuvio peittää koko liukuoven pinnan.

“Leikittelin kiskoista, lankahyllyistä ja lankakoreista tulevilla varjoilla, kunnes yhtäkkiä tajusin, että näin liukuoviin tulevat kuosit siinä edessäni. Se oli todella inspiroivaa”, Werning kertoo.

Mallistoon kuuluvat lisäksi sekä yksivärinen pinta että retromuotoiltu peiliovi. Mittatilaustyönä valmistettavat liukuovet ovat saatavilla kaupoissa lokakuussa. Linear-malliston liukuovet, kuten muutkin Elfan liukuovet valmistetaan Lahden tehtaalla Suomessa.

aarikka_joulu_1

Photo: Aarikka

Aarikan joulu on perinteikkään punainen. Jouluinen kattaus syntyy Puisto-sarjan salaatinottimilla ja kakkulapiolla, Pilkku-tarjoittimella sekä Pouta-sarjan pannunalusella ja leikkuulaudalla. Kattauksen viimeistelee Helmi-kattausrenkaat, Pouta-tuikut sekä Helmi-köynnös pöytäkoriste. Kaikki hehkuvat perinteikkäässä punaisessa värissä.

Lisäksi Aarikan jouluun kuuluvat valkoisia kuusenkoristeita sekä pöytäkoristeita, perinteisiä puutonttuja unohtamatta.

jotex_joulu

Photos: Jotex

Jotexin joulussa on kolme sisustustrendiä: perinteinen joulu, valkoinen joulu pienellä twistillä sekä tunnelmaa ja tähtien tuiketta. Perineteinen joulutrendi on klassisen lämmin, täynnä perinteitä. Punavalkoiset ja ruudulliset tekstiilit sekä vintagehenkiset painatukset luovat joulutunnelmaa. Valkoisen joulun perustana on lumenvalkoinen sisustus, jota koristetaan kullansävyillä. Tunnelmallinen joulu on elegantti ja saa ripauksen mystisyyttä tummista sävyistä. 

fritz_hansen_taarnet_oppefra3

Photos: Fritz Hansen

Fritz Hansen lanseeraa uuden, pinottavan Pair™tuolin. Tuolin on suunnitellut brittiläinen muotoilija Benjamin Hubert. Tuolia on saatavalla kahdella erilaisella selkänojalla (käsinojilla tai ilman), kahdella jalkavaihtoehdolla, kahdella värivaihtoehdolla (musta tai tammi) sekä erillisellä istuintyynyllä, jota saa neljässä värissä.

td_orgatec_106

Photo: Tom Dixon

Tom Dixon julkaisee ensimmäisen toimistokalustesarjan. Sarjaan kuuluu tyylikkäiden toimistotarvikkeiden lisäksi BOOM-valaisin sekä SLAB-pöytä.


Translation: Interior design news of the week 40/2016. Marimekko held their Paris fashion show in Marimekko Home this year. / Finnish company Lapuan Kankurit have released their autumn collection. / Hanna Werning designed sliding doors for Elfa. / Aarikka’s Christmas collection looks traditionally red. / Jotex has created three different looks for Christmas. / Fritz Hansen releases a new stackable chair called Pair™. / Tom Dixon has released new workspace collection.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.