On ollut hauska huomata mitä sitä tuleekaan tehtyä, kun viettää pääosan syyslomasta kotona ilman mitään erityisiä suunnitelmia. Jostain kumman syystä olen siivoillut loman aikana aika paljon. Ostin jonkin aikaa sitten muutaman siivoustuotteen, joista ajattelin vinkata teillekin. Ihanat siivousvälineet ja puhdistusaineet tekevät siivouksesta piirun verran hauskempaa.

siivoustuotteet-8057

siivoustuotteet-8067

Imuroitava huonetuoksu. Kaikki eivät pidä tuoksuista, mutta minusta tarpeeksi miedot ja raikkaat tuoksut ovat miellyttäviä. Joskus olen imuroidessani ripotellut lattialle vaniljasokeria ja imuroinut sen, jolloin hyvä tuoksu leviää ympäri kotia. Silloin tällöin olen ostanut myös puuterimaisia huonetuoksuja, jotka on nimenomaan tarkoitettu imuroitaviksi. Tämä Le Pere Pelletierin raikkaan puuvillainen tuoksu on oikein miellyttävä ja pienestäkin ripauksesta riittää tuoksua pitkään – sitä ei siis välttämättä tarvitse lisätä jokaisella imurointikerralla.

siivoustuotteet-8052-2

siivoustuotteet-8056

Pyykkietikka. Olen myös innostunut kokeilemaan pyykkietikkaa. Oletteko te jo kokeilleet sitä? Tämäkin on miedosti puuvillan tuoksuista ja tuote on itse asiassa samaa Le Pere Pelletier sarjaa tuoksupuuterin kanssa. Olen ehtinyt lorauttaa pyykkietikkaa jo aika moneen koneelliseen, mutta merkittäviä eroja en ole vielä havainnut. Pyykkietikanhan korvaa huuhteluaineen ja sen luvataan poistavan hajuja ja pesuainejäämiä sekä kirkastaa värejä ja pitää valkoiset tekstiilit kirkkaina. Pyykkietikkaa voi käyttää myös yleispesuaineena – pitääpäs kokeilla sitä seuraavaksi siihen tarkoitukseen.

Täytyy vielä mainita kuvassa näkyvä pyykkikori. Se on tanskalaisen HAY:n mallistosta ja ostin sen jonkin aikaa sitten itselleni motivoimaan minua lajittelemaan puhtaat pyykit useammin. Arkikiireessä meillä jää usein puhtaiden pyykkien vuoret kodinhoitohuoneen tasolle ja vuoren kasvaessa onkin lajittelu-urakka entistä suurempi.

Tänään olikin erityinen syy siivota, sillä lapsuudenystäväni perheineen on tulossa meille kyläilemään viikonlopuksi. Nyt vielä jääkaappiin täytettä, niin voidaan rauhoittua viikonlopun viettoon!


Translation: Small things to make cleaning more fun: scented powder to be vaccuumed in order to spread a lovely scent all over the home and the other one is vinegar for linen from the same brand, Le Pere Pelletier. I also love my laundry basket from HAY.

Author

2 Comments

 1. Täällä täsmälleen samat tuotteet käytössä ja tykkään kovasti! Pyykille on myös Verbena etikkaa ja sekin on hyvä tuoksu, joskin hiukan voimakkaampi kuin tuo Cotton. Pyykki tuoksuu ihanan raikkaalta etikalla pestynä ja itse en ole kaivannut enää paluuta huuhteluaineiden pariin.

  Ihanaa viikonloppua!

  • suvi m Reply

   Aa, pitääkin seuraavaksi testata tuota Verbenaa. Kiitos vinkistä! 🙂

   Pyykkietikka puhdistaa myös pesukonetta, joten siinäkin mielessä oiva tuote.

   Kivaa viikonloppua sinnekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.