Hyvää Lucian päivää ja kolmatta adventtia! Minä olen tänään kiertänyt kaupungilla jouluostoksilla ja Vanhankaupungin joulumarkkinoilla. Nyt on kiva istahtaa alas ja kurkistaa tämän viikon sisustusuutisiin.

susanna-vento1Photo: Stockholm Furniture & Light Fair / Susanna Vento

Tällä kertaa aloitetaan rakkaasta naapurimaastamme, mutta kuitenkin sinivalkoisin silmin. Stockholm Furniture & Light Fair -sisustusmessut järjestetään Tukholmassa 9-13.2.2015 ja tänä vuonna yksi trendiasiantuntijoista on meille monelle sisustusintoilijalle tuttu sisustusstailisti Susanna Vento. Susanna Ventoa, muotoilija Emma Olbersia ja sisustustailisti Christine Rudolphia pyydettiin suunnittelemaan messuille omat trendiennustukset vuodelle 2016/17. Teemana on Nature is back for good! Kaikille kolmelle sisustusalan ammattilaiselle annettiin oma miljöönsä, mihin heijastaa trendinäkemyksensä.

Susannan miljö on ”Teatime & Playtime”. ”Teatime” saa kävijän rentoutumaan ja pysähtymään kun taas ”Playtime” puolestaan tarjoaa iloista ja nauravaista meininikiä. Nämä miljööt yhdistyvät Susannan tulkinnassa kauniisti ja tasapainoisesti, kerrotaan Stockholm Furniture & Light Fair -sivustolla. Olisipa kiva päästä paikanpäälle katsomaan!

j-l-hdkjkjd-qlkluykkd-jPhoto: Le Creuset

Ovatko klassiset Le Creuset’in valurautapadat ja keramiikka-astiat teille tuttuja? Minä olen aina ihastellut niiden ajatonta ja kodikasta ilmettä. Ensi vuonna Le Creuset lanseeraa elegantin ja tyylikään harmaan sävyn nimeltään ”Mist Gray”. Samassa yhteydessä klassisen Creme-sävyn tuotevalikoima laajentuu useilla valurauta- ja kivikeramiikkatuotteilla. Tuotteet ovat saatavilla helmikuussa 2016 jälleenmyyjillä.

houseofrym_2016Photos: House of Rym

House of Rymiltä on tulossa on runsaasti kevätuutuuksia. Uusia kuoseja on tulossa kuppeihin ja lautasiin, torkkuihin ja tyynynpäällisiin sekä raheihin. Lisäksi House of Rymiltä ilmestyy uusi keraaminen astiasto. Koristetyynyfriikin makuhermoon iskee ainakin tuo tyynykasa – ihania kuoseja!

bloomingvillePhoto: Bloomingville

Bloomingville on julkaissut kevät-kesä 2016 kataloginsa. Mallisto on jaettu kuuteen erikseen nimettyyn osa-alueeseen: Bright Exotic Touches, A Solid Foundation, Stylish Retro, Nordic Passion, Extraordinary Textures ja Silent Moments. Mallistossa on paljon pastellin sävyjä (etenkin vaaleanpunaista), luonnonläheisiä materiaaleja ja fiilistä, sinistä sekä kultaa ja messinkiä.

Ikea_2016Photos: IKEA

IKEA:lta ilmestyy helmikuussa paljon uutuuksia. Myyntiin tulee erityisesti erilaisia tekstiilejä, joista osaan on saatu inspiraatiota Mulhousen tekstiilimuseon kokoelmista. Kokoelmaan tulee myös uudet rustiikkiset ovet/etusarjat keittiöön ja niihin sopiva seinähylly ja -tanko. Ruoanlaittoa ja kattausta varten lanseerataan uusia päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja, kestäviä välineitä sekä romanttistyylinen keittiötekstiilisarja.

SuunnitellesIkea_tillfallesaan uusia TORHAMN-ovia ja -etusarjoja (kuva yllä) suunnittelija Mikael Axelsson halusi ilmeeseen perinteistä tyyliä. ”Minua inspiroi talonpoikainen shaker-tyyli, jossa yhdistyvät toimivuus, selkeälinjainen design ja käsityön tuntu. Oviin valitsin massiivipuiset kehykset, saarniviilua ja taotut vetimet.”

IKEA tuo markkinoille myös TILLFÄLLE-erikoismalliston, jossa on brasilialaista tunnelmaa. Näyttäviä kuvioita, villejä väriyhdistelmiä ja skandinaavista minimalismia. Mallistossa on niin suuria kalusteita kuin pieniä sisustustavaroita. Tillfälle-sarja on myynnissä vain rajoitetun ajan.

Vahvasti siis katsotaan jo kevääseen sisustusrintamalla! Minä olen saanut joulufiiliksestä kiinni ja taidankin nyt lähteä paketoimaan muutamat paketit. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Translation: Interior decoration news of the week. Finnish Susanna Vento has been asked to design a trend area for Stockholm Furniture & Light Fair, which is held 9-13.2.2015. The theme is ”Nature is back for good!” and Susanna’s area focuses on ”Teatime & Playtime”. / Le Creuset releases products in new colour ”Mist Grey”. / House of Rym releases lot’s of new products for Spring: new patterns and a new ceramic collection. / Bloomingville has released their Spring-Summer 2016 catalogue. / IKEA lauches a lot of new products for sping 2016. The special collection is called Tillfälle and it mixes scandinavian design with Brazilian touches. Sounds exciting!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.