Vaikka joulufiilistely onkin ihanaa, tekee mieli välillä kirjoittaa muistakin kuin jouluisista aiheista. Ajattelin, että olisi kiva pihistää-panostaa välillä. Kun taannoin valitsin tuotteita Kodin Ykkösen joulustailaukseeni, huomasin Annon valikoimassa tutun näköisen koristetyynynpäällisen. Nämähän ovat kuin kaksi marjaa:

pihista-panosta-zigzag

livingroom_adea

Ostin meille Afroartin Zig Zag tyynynpäällisen muutama vuosi sitten ja silloin tällöin minulta kysellään tuosta päällisestä. Tässäpä siis vinkki, että Annon mallistosta löytyy hyvin samanlaista kuosia (jos se on ainoa ostokriteeri). Tyynynpäällisten koossa on kuitenkin eroa: Afroartin päällinen on kokoa 50×50 cm, kun taas Annon versio on pienempi 40×40 cm.

Afroartin kuosit ovat käsin maalattuja Afrikassa. Väri on tehty mudasta ja kangas on tehty perinteisin menetelmin, jolloin lopputuloksena on ekologinen tuote. Afroartin tyyny on lisäksi myös Reilun kaupan tuote.

Translation: Look-a-likes: cushion covers from Afroart and Finnish Anno. I have the Afroart cushion cover, which is made of handmade cotton fabric traditionally painted with mud from the river Niger in Mali. The Afroart cushion cover is totally eco-friendly.

Author

8 Comments

 1. Alkuperäinen on mielestäni aina alkuperäinen. Anteeksi tylsyyteni, mutta Anno vaikuttaa kopiotuotteelta.

  • Niinhän se usein on. Tuosta kuviosta on kuitenkin aika vaikea tietää mikä on se ensimmäinen versio…

 2. Olen samaa mieltä:on vältettävä kopiotuotteita! Reilu kauppa on hyvä asia , aina silloin tällöin tulee ostettua Reilun kaupan alla myytäviä tuotteita.Afroart jee!

  • Noin minäkin ajattelen. 🙂 Jos kahdesta saman näköisestä / samanlaisesta tuotteesta pitäisi valita, ottaisin kyllä sen Reilun kaupan version.

 3. Huh, ompas kova hinta ero. Miksi ostaa kalliimpi kun halvemmallakin saa?
  Itse en näe juurikaan mitään eroa ns. alkuperäiseen vaan tämä Annon-versio kelpaisi minulle varsin hyvin. Näitä samoja kuosejahan tietenkin näkyy monissakin tuotteissa ympäri maailman kun sattuvat nyt olemaan pop. Ei halvempi versio ole minusta yhtään huonompi vaihtoehto vaan järkevä enkä itse periaatteessa viitsi maksaa maltaita pelkästä merkistä. Toki jotkut kalliimmat voivat olla parempi laatuisia, muttei kaikki. Hinta kun ei ole laadun tae. Annot ovat mielestäni ihan hyvänlaatuisia. Kiitos siis niistä kivoista tuotteista : )

  • Aina hinta ei ole se määräävin tekijä. Tässä tapauksessa tuote näyttää hyvin samalta, mutta taustat ovat melko erilaiset. Mielummin tukisin Reilua kauppaa…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.