Nyt jos koskaan haluan nostaa esiin upeita suomalaisia uutuuksia ja brändejä. Maailman muutokset värittävät sisustusuutisiakin ja nyt kaikkia heitä, jotka vain voivat kehoitetaan kuluttamaan ja suosimaan kotimaista. Emmehän halua menettää työpaikkoja ja upeita, kotimaisia designbrändejämme. Kurkistetaan maaliskuun sisustusuutisiin!

Kuvat: Hakola

Kotimainen Hakola on tehnyt upean eleen ja tukeakseen muita suomalaisia designbrändejä lanseerasi Hakolan Ystävät -malliston, jossa he tarjosivat verkkokauppansa kollegoiden käyttöön veloituksetta. Hakolan Ystävät -mallisto on kahdentoista designbrändin kuratoitu mallisto heidän verkkosivuillaan.

Mallistossa on mukana Lundia, Eero Aarnio Originals, Lapuan Kankurit, Peltola, Lokal, Hetkinen, Kind For Dogs, Himmee, Poiat, Made By Choice, Katriina Nuutinen ja éN Hats. Yhteisenä nimittäjinä kaikille tuotteille on kotimainen valmistus, korkeatasoinen muotoilu ja monessa myös vahva käsityön osuus. Yhteistä on myös tuotteiden pitkäikäisyys ja sitä kautta vastuullisuus.

”Kivijalkamyynti on useimmilla suomalaisilla design-yrityksillä romahtanut totaalisesti. Oman digikanavamme tarjoaminen muiden ystäviemme käyttöön on vähintä mitä voimme tilanteessa tehdä. Emme voi vain katsoa sivusta, miten muotoilun parissa toimivat suomalaiset pienyrittäjät, suomalainen käsityöperinne ja tuotanto pakotetaan polvilleen, saatikka että antautuisimme itse. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä”, Hakolan luova johtaja Annaleena Hakola kertoo.

Kuvat: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit lanseerasi kevät-kesä-2020 mallistonsa. Kevään uutuusmallisto kantaa nimeä Innovation is in our Nature! – Innovaatio on tärkeä osa luonnettamme. Lapuan Kankurit valmistaa erilaisia kodintekstiileitä villasta ja pellavasta kutomalla. Uutuusmalliston tekstiilit ovat kauniin heleän sävyisiä ja ajattomia. Kurkista uutuusmallistoon täältä.

Kuva: Pentik

Myös kotimainen Pentik on julkaissut kevään uutuuksia: Pääsiäislilja-kuosin, jonka on suunnitellut Lasse Kovanen. Valkoisella pohjalla kukkivat kukat luovat kokonaisuuden, joka on rauhallinen ja raikas. Pentikin mallistossa on myös monia kevätkauden sisustusta piristäviä tuotteita ja pääsiäiskattaukseen sopivia somistuksia. Kivijalkamyymälät on suljettu, mutta verkkokauppa palvelee.

Kuvat: Interface

Interface julkaisi uusia upeita kuvia niin uutuuksistaan kuin jo tutummista tuotteistaan hienossa Hotelli Rantapuiston miljöössä. Kaunis rakennus toimi ideaalina ympäristönä suurelle Toast-kokoonpanolle. Lokaatiossa loistavat myös Rex, Core, Bug ja Pilleri. Stailauksesta vastasi Laura Seppänen ja kuvaajana toimi Martti Järvi.

Kuva: Iittala

Vuonna 2020 Iittala X Issey Miyake -kokoelma täydentyy rajoitetulla erällä uusia maljakoita ja kasseja. Kirkkaina hehkuvat kausivärit viestivät Iittalan suunnittelijoiden harvinaislaatuisesta väriosaamisesta.

Laukuista on saatavilla on kolme rohkeaa väriä: nurmenvihreä, tummanlila ja neonoranssi. Uutta on kassien leveä muoto. Myös maljakoissa on kolme uutuusväriä: smaragdi, ametisti ja kupari. Maljakot suupuhalletaan Suomessa Iittalan lasitehtaalla. Lisäksi Iittala X Issey Miyake -kokoelma laajenee pysyvästi uudella tummanpunaisella laukulla.

Kuva: IKEA

Myös IKEA tiedottaa kevätuutuuksistaan. IKEA-kesämallistoon kuuluu useita erilaisia ulkokäyttöön sopivia tuoleja, pöytiä, aurinkovarjoja sekä mm. SOLVINDEN-valolyhtyjä, jotka toimivat LED-aurinkokennolla. Kalusteiden materiaaleina nähdään terästä, alumiinia, massiivieukalyptusta ja massiiviakaasiaa. IKEA:n tavoite on, että kaikki heidän käyttämänsä puu on peräisin vastuullisista lähteistä eli se on sertifioitua tai kierrätettyä.

SOLBLEKT-erikoismallisto sisältää mm. kesäkalusteita, aurinkovarjoja, koreja, rantapyyhkeitä ja rantatuoleja, joissa kaikissa hehkuu vihreän ja oranssin sävyt ja kesäiset palmukuosit. Mallistosta löytyy myös suomalaisen Hanna-Kaarina Heikkilän suunnittelemia tuotteita, kuten rottinkinen kori, retkikori ja -reppu sekä kesäiset pallo- ja petankkipelit.

IKEA:n tuotevalikoimamme täydentyy myös uudella laukku- ja reppumallistolla.

Lyhyesti:

  • Keraamikko Matias Liimatainen saa Design Forum Finlandin jakaman Vuoden nuori muotoilija -palkinnon vuonna 2020.
  • Hans J. Wegner, Carl Hansen & Son julkaiseen designklassikko Wishbone ”Y-tuolistaan” tummansinisen version rajoitetussa erässä.
  • Tanskalainen Ferm Living on julkaissut yhteistyömalliston Helena Rohnerin kanssa. Mallisto sisältää veistoksellisia seinäkoukkuja, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

 

Jos olet miettinyt jotain sisustushankintaa, nyt on hyvä aika toteuttaa se jos vain mahdollista. Monet sisustusliikkeet ovat tilapäisesti suljettu, mutta verkkokauppa palvelee. Myös uudenlaiset palvelumuodot kuljetus- ja noutopalveluineen toimivat. Turhaa ei tietenkään pidä ostaa, mutta yritykset tarvitsevat nyt tukeamme.

Artikkelikuva: IKEA

Author

2 Comments

    • Suvi M Reply

      Ihana kuulla, kiitos kun kommentoit! <3 Nyt jos koskaan suomalaiset yrittäjät tarvitsevat tukeamme.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.