Uusi vuosi alkoi minulla erittäin voimmakkaana sisustusinnostuksena! Joululoman joutilaisuus antoi virtaa ja ruokki luovuutta, ja nyt on ideoita ja intoa jatkaa sisustelua niin mökillä kuin kotonakin. Suunnitelmat Villa Fregatin yläkerran viimeistelyyn alkavat olla selvät.

Joululomalla keksin miten saamme luotua Villa Fregatin yläkertaan työpisteen tietokoneelle ilman, että tarvitsee hankkia kaikkea uutena. Meillä on kotona makuuhuoneessa String System hyllykköä ja lisäämällä siihen muutaman uuden osan, saamme ajattoman tyylikkään työpiste-säilytyskokonaisuuden mökille. Meillä kotona hyllyssä säilytetään oikeastaan vain turhaa sälää, joten hylly joutaa hyvin parempaan käyttöön mökille.

Olen vienyt mökille vanhan Block-valaisimeni
String-kokonaisuus tulisi tälle seinälle

Työpiste tulee sijoittumaan yläkerran seinustalle, jossa ei tällä hetkellä ole vielä mitään. String Systemin työpisteosio edellytää 30 cm syviä lattiapaneeleita, joten ne sekä työtaso on meidän hankittava uutena. Työtasosta ylöspäin jatkamme String-kokonaisuutta kotoa löytyvillä osilla, vaikka ne ovatkin pikkuisen kapeammat syvyydeltään. Uskon, että kokonaisuudesta tulee oikein hyvä!

Laajakuva Villa Fregatin yläkerrasta

Olemme vieneet mökille Artekin pöytämme ja siinä on tällä hetkellä matalammat jalat. Meillä on siis tuohon vanhaan pöytään siis sekä korkeat että matalat jalat – ne lisäävät sen monikäyttöisyyttä kivasti. Pöydän ääressä on mukava pelata pelejä ja viettää aikaa. Kokonaisuutta täydentämään haluaisin hankkia pari Marimekon puffia. Lempikuosini ovat Unikon uusi, neutraalin sävyinen väritys sekä ajaton, mustavalkoinen Orkanen. Puffeilla olisi mukava istuskella ja niitä on helppo tarvittaessa siirrellä. Nytkin alakerran nahkarahi kulkeutuu usein ylös, kun tällaista puffia todella kaivataan.

Loput sisustusjutut meiltä löytyy varmasti ennestään, kuten valaisimet ja työtuoli (esim. vintage-Bertoia alakerrasta tai yksi Artekin 66-tuoleistani). Kattoon ajattelimme viedä kotoa työhuoneesta vanhan Lokki-valaisimen – se sopii hyvin mökille. Rymsteeramme nimittäin parhaillaan työhuoneessa ja olemme jo vaihtaneet sinne toisen kattolampun (mutta siitä myöhemmin tarkemmin).

Yläkerrassa on tällä hetkellä myös ilmalla täytettävä patja, jonka päälle olen laittanut Omiakolta saamani kauniin lettipeiton. Näin ilmapatja ei näytä ollenkaan hullummalta ja siinä on kiva köllötellä. Taidan kuitenkin vielä hommata patjaa sellaisen kuminauhallisen lakanan, niin sivuissa olevat tekstit peittyvät kunnolla.

Olen niin iloinen, kun keksin uusia tapoja käyttää kotoa jo olemassa olevia huonekaluja ja sisustusesineitä! On aivan eri tavalla palkitsevaa löytää mieluinen sisustusratkaisu omista tavaroistaan kuin että ostaisi uutta. Toki uudet jututkin piristävät, sitä en voi kieltää…

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.