Helmikuussa sisustusbloggaajat haastetaan paljastamaan parhaat kirppislöytönsä. Tämän kuukauden teeman keksi herttainen Kaisa No Home Without You -blogista ja ohjeistus kuuluu näin:

Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! Koostan näistä sitten koko Suomen (noh, melkein) kattavan vinkkipostauksen.

Omat valintani eivät tuota vaikeuksia, sillä ne ovat sisustuksen lempituotteitani: valaisimia ja tuoleja. Toki olisin voinut valita mukaan myös pienempiä löytöjä, mutta nämä kolme seuraavaa ovat ne mieluisimmat ja mieleenpainuvimmat. Poimin kuvat vanhoista postauksistani, joten luvassa on samalla myös pieni aikamatka meidän kotiin.

Vanha valaisin, joka sai uuden ilmeen

En enää muista minä vuonna löysin paikalliselta SPR:n kirpputorilta tämän makuuhuoneen valaisimen, mutta monta vuotta siitä on jo aikaa. Tuunasin valaisimen hankkimalla siihen uuden pitkän, kangaspäällysteisen johdon. Valaisin roikkuu johdon avulla katosta ja johto jatkuu siitä alas pistorasiaan saakka.

Tämä valaisin on edelleen yksi lemppareistani, vaikka se ei tällä hetkellä olekaan meillä esillä. Kyllä sille vielä paikka löytyy, kunhan saisimme ensin siivottua työhuoneen…

Vanhat designtuolit

Selailen silloin tällöin nettikirppiksiä ja muutaman kerran olen onnistunut tekemään huippulöytöjä. Yksi huippulöytö olivat vanhat Bertoia Side Chair -tuolit Facebookin Antiikki ja Design -kirppisryhmästä. Ne olivat kirkkaanpunaiset ja vähän kärsineet, mutta me kunnostimme ne lähes uuden veroisiksi.

Tuolien katkenneet metalliosat hitsattiin ehjiksi ja sitten ne hiekkapuhallettiin ja pulverimaalattiin valkoisiksi automaalaamossa. Nämä tuolit olivat kyllä mitä parhain löytö ja toivon todella, että löydän vastaavanlaisia helmiä vielä jatkossakin!

Kerran muuten löysin myös vanhan Arne Jacobsenin suunnitteleman Swan-tuolin viereisestä kaupungista  nettikirppiksen kautta. Yritin pitkään ostaa tuolia, mutta myyjä ei lopulta suostunut myymään sitä, kun tajusi millaisen aarteen hän omisti. Se harmittaa vieläkin! Vanhoissa design-tuoleissa on ihan erilaista charmia kuin vastaavissa uusissa.

Vintage Jieldé valaisin

Tämän vanhan Jieldé Loft-valaisimen jäljille pääsin vuonna 2015 Instagramin kautta. Näin siellä vintage Jieldé-valaisimen eräässä kodissa ja tiedustelin tarkemmin valaisimen alkuperää. Kävi ilmi, että Suomessa on muotoilija, joka kunnostaa näitä vanhoja Jieldé-valaisimia. Hän kokoaa valaisimet vanhoista osista, jotka ovat peräisin Ranskan tehtailta. Sitä kautta Jieldé kotiutui meillekin.

Jieldé on löytänyt vakituisen paikkansa meidän saunatuvalta, mutta ehkäpä voisin taas vaihteeksi sovitella sitä tänne talon puolelle…

*

Kaisa pyysi myös listaamaan oman paikkakunnan parhaat kirppikset. Minun mielestäni Kokkolan parhaat kirpputorit ovat SPR-kirppis ja Ykköskirppis – niistä olen itse tehnyt kivoimmat löydöt. Lisäksi suosittelen selailemaan Facebookin ja nettikirppisten antia, sillä koskaan ei voi tietää milloin se huippulöytö sattuu kohdalle.

Kaisa kokoaa sisustusbloggaajien parhaista kirppislöydöistä koosteen No Home Without You -blogiin, joten kannattaa käydä lukemassa se kuun vaihteessa; linkitän koostepostauksen Valkoisen Harmajan Facebookiin sitten kun se on julkaistu.


Translation: My top 3 second hand finds: an old lamp, which I have ”pimped” by changing the cord, vintage Bertoia chairs (which we painted white) and a vintage Jieldé lamp.

Author

3 Comments

    • Suvi M Reply

      Kävin siis ostamassa tarpeeksi pitkän johdon, jolla korvattiin vanha johto. Sähköliikkeestä saa kangaspäällysteistä johtoa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.