Some-maailma muuttuu ja erilaisia uusia palveluita julkaistaan vähän väliä. Olen saanut muutamia kyselyitä siitä mistä löytää hyviä sisustusblogeja ja miten blogeja voisi seurata. Niinpä ajattelin jakaa omat vinkkini blogien seuraamiseen.

Bloglovin’

Itse seuraan blogeja Bloglovin-sovelluksen kautta, jonka saa kätevästi ladattua myös kännykkään. Bloglovinin virtaan päivittyvät seuraamasi blogien uusimmat postaukset ja siitä ne on kätevä käydä lukemassa. Bloglovinissa  blogin omasta profiilista näkee kyseisen blogin viimeisimmät postaukset.

Facebook

Seuraan lempiblogejani myös Facebookissa, mutta se, että postaus päätyisi omaan uutisvirtaan ei ole taattua. Facebook nimittäin muuttaa algoritmejään vähän väliä ja viimeisimmän muutoksen johdosta käyttäjien omaan Facebook-virtaan päätyy ensi sijassa mainoksia sekä omien kavereiden julkaisuja. Brändien (kuten esim. blogien omien sivujen) julkaisuja näytetään entistä harvemmin käyttäjien uutisvirrassa.

Yksi keino varmistaa uusimpien postausten saaminen omaan Facebook-virtaan on blogin Facebook-sivusta tykkäämisen lisäksi klikata myös Seuraa-täppää. Tai vaihtoehtoisesti voit seurata blogeja eri ryhmien kautta.

Facebookista löytyy nimittäin monia sisustusaiheisia ryhmiä, joissa bloggaajat jakavat postauksiaan. Ryhmään liittymällä saat postaukset Facebookin uutisvirtaasi. Sisustusaiheisia ryhmiä ovat mm. Suomalaiset sisustusblogit, Moderni ja skandinaavinen sisustus, Sisustusblogit, Sisustushuone ja Skandinaavinen sisustus.

Instagram

Instagram on lisännyt suosiotaan voimakkaasti viime vuosina. Etenkin Instagram Stories on minusta ollut erinomainen lisäominaisuus sovellukseen. Valkoisen Harmajan Instagram Stories -videoissa minulla on tapana jakaa pätkiä arjestamme, mutta jaan sinne myös uusimmat blogipostaukset. Pätkään on mahdollista lisätä suora linkki blogipostaukseen ja pyyhkäisemällä ruutua ylöspäin lukija pääsee lukemaan postausta. Kätevää!

Muut some-kanavat ja sivustot

Blogipostaukset on helppo jakaa Twitteriin, jonne ilmestyy myös Valkoisen Harmajan blogipostaukset automaattisesti. Lisäksi olemassa on erilaisia nettisivustoja, joiden kautta blogeja on mahdollista seurata: esimerkiksi Blogit.fi ja Feedly.

*

Minusta näppärintä on seurata blogeja sen kanavan kautta, jota muutenkin käyttäisi. Tottumuksesta itse olen seurannut blogeja vuosikaudet Bloglovinin kautta, mutta nykyisin klikkaan postauksiin yhä useammin myös Facebookin tai Instagramin kautta.

Uusia blogeja löytää helposti esimerkiksi muiden blogien sivupalkeista (pitäisikin lisätä oma blogilista) tai Facebookin sisustusryhmiä seuraamalla.

Toivottavasti sait tästä vinkkejä blogien seuraamiseen!


Translation: Tips on how to follow blogs. I read blogs through Bloglovin’, Facebook or Instagram.

Author

1 Comment

  1. Hyviä vinkkejä. Blogeja on maailma pullollaan, mutta harvoin muistaa palata kaikkiin mielekkäisiin.

    Pitää ottaa tuo Bloglovin testiin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.