Tammikuussa meidän pienen sisustusbloggaajaryhmän teemana on “Loppiaisesta koti kohti kevättä” ja teeman keksinyt Talosta koti -blogin Lyde avasi sitä näillä sanoilla:

“Joulun jälkeen kodin sisustus muuttuu usein ainakin sen verran, että joulukoristeet ja kuusi saavat lähteä. Usein samalla tekee mieli uudistaa sisustusta muutenkin, ja tuoda kevättä kotiin. Miten kevätkauteen ja uuteen vuoteen siirtyminen näkyy kodissasi? Vaihtuuko loppiaisen jälkeen kalusteiden paikat, vai riittääkö vasta pääsiäisen tienoilla kevätsävyisten tyynyjen nakkaaminen sohvan nurkkaan tuomaan keväisen tunnelman? Ilmestyykö pöydälle kevätesikko tai tulppaaneja? Onko jokin perinne, jonka toistat joka vuosi joulun pyhien jälkeen vai riittääkö pelkkä kuusen pois vieminen karistamaan joulun kodista? Teetkö sisustamisen saralla uudenvuodenlupauksia?”

Tässä vastaukseni tuohon haasteeseen. Eli kurkistus meidän olohuoneeseen heti loppiaissiivouksen jälkeen.

olohuone_tammi-7281

olohuone_tammi-7251

olohuone_tammi-7256

olohuone_tammi-7288

olohuone_tammi-7284

olohuone_tammi-7246

olohuone_tammi-7262

Joulun välipäivinä taisin tokaista, että tekisi jo mieli karsia joulu pois ja siivota oikein kunnolla. No, lopulta kannoimme kuusen ulos perinteisesti vasta loppiaisena ja suoritimme silloin myös perusteellisemman siivouksen. Tyypillinen joulun jälkeinen raikastus- ja karsimisoperaatio.

Tuuletin myös kaikki koristetyynyt ja ne jäivät sen jälkeen kokonaan laittamatta esille olohuoneeseen. Eipä tuo olohuone näytä hullummalta ilman koristetyynyjäkään (sanoo koristetyynyfriikki). Ilmettä pehmentää sohville rennosti heitetyt torkkupeitot – minusta niiden pitää olla juuri noin, eikä viikattuna. Ja sohvamodulit irroitin taas toisistaan. Vaikka kulmasohvan nurkkaan on ihana käpertyä, pidän moduleista kuitenkin enemmän näin toisista irrallaan.

Sohvapöydällä ei ole tuoreita kukkia, mutta ihastelen värillistä lasia. Lungby Porcelaen lila maljakko on tuliainen Köpenhaminan lentokentältä, jossa odottelimme jatkolentoa matkalla kotiin sieltä Transylvaniasta. Jotenkin juuri tuo lila sävy viehätti; tutumpi versio tuosta maljakosta taitaa olla mattamusta tai -valkoinen.

Peikonlehti on kasvanut todella suureksi ja alkaa olla hankala löytää sille hyvää paikkaa. Ehkäpä se haaveilemani sivuhylly auttaa tilanteeseen, kunhan se saapuu meille…

Viikonloppuna taidan hakea tuoreen kukkakimpun, istahtaa sohvalle ja nauttia joutilaisuudesta. Silloin ne sisustusideatkin saavat taas tuulta alleen.


Translation: After Christmas I always have the need to simplify our home. After a thorough clean-up operation, I didn’t put any extra pillows on the sofas. The thows bring a soft look and I love the coloured glassware on the coffee table. Not too simple, but certainly not as much stuff as on Christmas time.

Author

6 Comments

  1. Voi kuinka kaunista teillä on! Millä maalilla ja sävyllä olette maalanneet tuon ihanan harmaan seinän?

    -Karoliina

  2. Hei, mistä tuo olkkarin matto on hankittu? Aivan ihanalta näyttää muutenkin!

  3. Siis mahtava tuo peikonlehti. Miten olet sen saanut kasvamaan noin isoksi. Voisitko kertoa kuinka usein kastelet ja paljonko annat vettä? Minä sain omani tapettua, siihen alkoi tulla ruskeaa lehtien reunoille. Luulen, että annoin sille liikaa vettä.

    • suvi m Reply

      Kastelen sitä varmaan liian harvoin. 😀 Aina kun se alkaa nuopahtaa, muistan kastella. En ole mikään viherpeukalo, joten on ihme että tuo on pysynyt hengissä. Sellaisella litran vesikannulla kastellaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.