oh_poydalla

oh_kkennenjoulua

kuusi

joy

Kotiimme on hiipinyt muutama vähän jouluisempi juttu (niiden ihastuttavien joulukalentereiden lisäksi). Viikko sitten ostin ensimmäisen amarylliksen. Prismassa oli tuollaisia hennon vaaleanpunaisia amarylliksiä; en ole ennen sellaisia nähnytkään. Viikon verran on tämä leikko-amaryllis jaksanut kaunistuttaa asetelmaa olohuoneen pöydällä. Pitää kohta ostaa myös ruukkuamaryllis ja hyasintteja.

Eilen kaivoin esille (minun mielestäni) maailman kauneimman joulukynttelikön: Design House Stockholmin Joy:n*. Muistelin, että siitä saattaisi olla muutama polttimo palanut, mutta ne olivatkin kaikki ihan mustina. Ja irtolamput tietenkin loppuneet jo monesta nettikaupasta. Toivottavasti kynttelikkö on muuten kuitenkin ehjä – muistelisin, että näissä on ollut jotain sähkövikoja…

Reppanan näköinen huonekuusi on meillä nyt kolmatta vuotta. Voidaan siis sanoa, että todella helppohoitoinen kasvi. Mitään muuta kasvia en olekaan saanut säilymään näin kauan! Kesäisin tuo kuusi majailee meidän saunatuvassa. Saunatuvasta puheenollen, meillä riittääkin siellä tänään puuhaa: meinaamme nimittäin nyt laittaa sinne sen Weberin Casa-lattiapinnoitteen, josta kirjoittelin aiemmin ”Uusi lattiapinnoite saunatupaan” -postauksessa. Mutta ennen sitä täytyy piipahtaa joulumyyjäisissä tyttären kanssa. Eli puuhaa riittää tällekin sunnuntai-päivälle!

 

*Joy-kynttelikkö saatu aikoinaan blogiyhteistyön myötä.

Translation: A hint of Christmas already in our home…

Author

22 Comments

 1. Ihania punaisia yksityiskohtia! Meilläkin huonekuusi porskuttaa elossa, kaksivuotias nyt. Innolla odotan saunatuvan lattiajuttuja! Mekin mietimme Casa-pinnoitetta, mutta olemme nyt (toivottavasti huomenna, tänään pohjatyöt viimeistellään) laittamassa sittenkin Tikkurilan design-lattiaa (sekoitetta Ensi-uretaaniöljystä ja Betoluxista, samalla toteutuksella kuin Hyvinkään asuntomessujen Majassa). Meitä jännitti kun Casan hoito-ohjeissa puhuttiin, että on heti kuivattava roiskeet ym. Tätä Ensi/Betoluxia kun laitetaan hallienkin lattiaan, eli vaikutti vähemmän aralta. Meillä tulossa siis yläkerran aulaan ja wc:hen ja betonirappusiin.

  • Lattia on nyt valmis, joten kyn saan kuvat otettua voin jo kohtapuoliin postailla siitä. En tiennytkään, että Tikkurilalla on vähän samantapainen tuote.

   Onpa kiva sitten nähdä millainen lattia teille tulee… 🙂

 2. Tuo Joy on kyllä ihanuus! Ja huonekuusi on minunkin pitänyt monta kertaa ostaa, mutten ole saanut aikaiseksi tai aina se on unohtunut. Voisi sopia sellainen tällaiselle ei-viherpeukalolle mainiosti:)! Kivaa sunnuntaita!

  • Huonekuusi sopii mainiosti ei-niin-viherpeukaloille. Sellainen olen itsekin. 🙂

   Joy-kyntteliköstä haaveilin kauan. Se on niin kaunis.

 3. Kaunista ja jotenkin ihastuttavan perinteistä joulufiilistä huokuu teillä. 🙂
  Voi luoja, että mä rakastuin tuohon akryyliseen joulukalenteriin. AIVAN tajuttoman kaunis. <3

  • Voi harmi ettei arpaonni suosinut sinua tuon joulukalenterin suhteen. Se sopisi tosi hyvin teidän kodin tyyliin. 🙂

 4. Kauniita yksityiskohtia teillä! Kerrohan kuinka usein kastelet huonekuusen? Itse ostin juuri omani ja hiukan jännittää, miten se säilyy elossa. 🙂 Olen oikeesti älyttömän huono näissä hommissa.

  • Siis minä olen aivan surkea kasvien kanssa. En ikinä muista kastella niitä. Eli kastelen silloin, kun muistan tai kasvin lehdet alkavat roikkua. 😉 Tämä huonekuusi on ollut tuollaisessa automaattikasteluruukussa, jonka säiliöön vain lisätään vettä silloin tällöin. Luulen, että tämä kuusi kestää hyvin kuivuuttakin, kun on näin kauan pysynyt hengissä. 😉

 5. Moikka! Olen miettinyt useasti, että jättävätkö teidän kissat huonekasvit rauhaan?
  Harmittaa, kun meidän kisut napostelevat kasveja ja tiputtelevat ruukkuja lattialle…

  Ihana tuo kynttelikkö!

  • Meidän kissateivät välitä kasveista yhtään. Aika jännä juttu. Eli ei siis ongelmaa sen suhteen.

 6. Toi Joy on niin upea! Itsekin suunnittelin hankkivani Joyn meille, mutta hinta oli aika kova, joten päätin että tänä vuonna Joy jää haaveiluasteelle meillä! 🙂 Tähdet valaisee ikkunoita ja kynttilät ympäri kotia. Myös Amaryllis on tännekin jo hankittu, joten yritän näiden avulla päästä yli Joy-pakkomielteestäni! 🙂
  Huonekuusen hoito kiinnostaa minuakin, sillä semmoinen on myös hankintalistalla!

  • Tähdet ja kynttilät tuovatkin jo paljon jouluilmettä. Minäkin meinasin laittaa vielä joulutähden ikkunaan, mutta en tiedä minkä kaapin perukoille olen sen säilönyt, kun ei meinaa löytyä.

   Ilmeisesti Joyn valmistus lopetetaan, joten nyt kannattaa se hankkia jos meinaa. Tai sitten voit ajatella niin, että kohta siitä ei enää tarvi haaveilla, kun niitä ei enää saa. 😉

 7. Kauniita yksityiskohtia! Mä vannon myös noiden altakasteluruukkujen nimeen. Pikkuhiljaa ovat kaikki meidän kukat siirtyneet niihin.

  • Jep, tuo altakasteluruukku taitaakin olla se salaisuus miksi huonekuusi on vielä elossa. 😉

  • Harmi, että valmistus loppuu. Kauniimpaa kynttelikköä en tiedä. Toivottavasti varaosia saa vielä pitkään…

 8. Suvi, kysymys ohi postauksen; teidän Ikean ruokapöydän kanssa teillä on Seiskat – ovatko ne korkeudeltaan (ja miksei malliltaankin) olleet mielestänne sopivat pöytään?
  Hankimme keväällä Ikean poistalesta kyseisen (valkoisen) pöydän landelle, mutta emme ole vielä siis kasanneet sitä, ja nyt mietin tuoleja niiden pariksi. (Seiskat meillä on kotona ruokapöydän parina.) Kiitos avusta!

  • Seiskatuoleista on korkeampi ja matalampi malli. Meillä on se matalampi ja minusta korkeammat seiskat olisivat ehkä paremmat tuon Ikean pöydän kanssa. Nyt tuntuu kieltämättä siltä, että pöytä on vähän liian korkea. Mutta toisaalta, jos tuolit olisivat korkeammat, voisi polvi osua pöytälevyn alla kulkevaan tukirakenteeseen helposti. Itse ainakin kolhin polviani joskus matalien pöytien rakenteisiin (mutta en siis tässä ruokapöydässä). Hmmm…olikohan tästä apua. Riippuu siis siitä kummat seiskat teillä on…

  • Taidan minäkin pikkuhiljaa kaivaa esiin lisää joulukoristeita. Joulu on kuitenkin niin äkkiä sitten ohi. Tämä aika ennen joulua on melkein parasta, kun saa fiilistellä ja odottaa tulevaa. 🙂

 9. mä sun blogista löysin ekan kerran Joyn ja tykkään siitä ihan mielettömästi. Mun piti se tilata viime tammikuussa, kun oli – 30 % alessa, mutta mä kuvittelin siihen vois tulla suurempiakin aleja. No, ei tullut ja listahinta on ja pysyi.

  Aion viedä lapseni pieniä vaatteita lastenvaatekirppikselle. Jos sieltä tulis vähän rahaa ( tai vähän enemmänkin ) ostan tämän, jos se joulun jälkeen tulee aleen. Listahinta on liian kova.

  Sen sijaan mulla on Desing: Sten Bengtssonin suunnittelema Luciatåg, joka on aivan ihana. Ihan hyvä ”korvike”.

  • Toivotaan, että Joy tulee aleen vielä ennen kuin viimeiset on myyty (valmistus loppuu). Mutta tuo Luciatåg on myös aivan ihanan herttainen! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.