Viime viikonloppu oli kyllä sähellyksiä täynnä! Polvivammani lisäksi sattui kaikenlaista muutakin, kuten esimerkiksi se, että onnistuin rikkomaan vähän astioita tiskikonetta tyhjentäessäni. Tiputin ison jenkkilasin tiskikoneen alaosaan ja lasin lisäksi rikkoutui häälahjaksi saatu, suuri Iittalan Origo-kulho. Mutta eikös sitä sanota, että sirpaleet tuovat onnea…?

Rikkoutuneista astioista muistin haasteen, jonka sain jonkin aikaa sitten Omalla tavalla -blogista. Ideana on listata omia lempiastioita. Kaikki jo hankkimamme astiat ovat tietysti minulle hyvin mieleisiä ja olen niistä pari postausta kirjoitellut aikaisemmin (”Meidän Iittalat” ja ”Astiakaapilla”). Siksipä päätin nyt listata sellaisia astiasarjoja tai astioita, joita meillä ei vielä ole, mutta joista pidän kovasti.

Kollaasiin valikoitui Iittalan 24 h -sarjaa, Sarjatonta, uutta Piilopaikkaa, Egoa, Toolsia sekä Marimekon Siirtolapuutarha-sarjaa. Sarjatonta meiltä löytyy muutaman astian verran. Suosikkikuosini ovat kollaasissa näkyvät ”Letti” ja ”Metsä”. Egoa, Piilopaikkaa tai 24 h -sarjaa meiltä ei löydy, mutta ehkäpä niitäkin voisi yhdistellä valkoiseen Teemaan. Saimme aikoinaan häälahjaksi pari Toolsin kattilaa ja sitä sarjaa kasvattaisin mielelläni vaikkapa tuolla kollaasiin valitsemallani 2 l kattilalla. Myös Marimekon Siirtolapuutarha-sarjaa voisin täydentää mukeilla ja kuvassa näkyvällä lautasella, sillä pidän tästä sarjasta todella paljon edelleen.

Tällä kertaa jaan tämän haasteen eteenpäin kolmelle Divaaniblogit-kollegalleni: Mairelle, Johannalle ja Sanna Matildalle.

 

Kollaasin kuvat: Iittalan ja Marimekon verkkokaupoista

Author

11 Comments

  1. Auts, onpa harmillinen juttu tuo kulhon rikkoutuminen. Meilläkin jo hajonnut valtavasti astioita viime aikana. Viimeksi eilen Muumi-lautanen ja mun lemppari kahvimuki.

  2. Voi kökkö toi origo kulho juttu.. meillä myös sama kulho beige turkoosi sävyisenä ja tykkään siitä niin. Mutta nyt vaan tilalle marimekon siirtolapuutarha kulho samankokoisena. Pitää välillä vissiin mennä joku rikki että saa ostaa uutta ja mahtuu taas lisää astioita kaappeihin.

    • Niinpä, ei sitä turhaan viitsi kaappiin lisää tavaraa hankkia. Nyt tosiaan täytyy löytää uusi, laakea kulho Origon tilalle. Tai sitten toinen samanlainen… 😉

  3. Minä muuten säästän kaikki Arabian ja Iittalan särkyneet astiat. Tarkoituksena on tehdä niistä jotain mosaiikkijuttuja joskus, ehkäpä korujakin.

  4. Kauniita astioita kaikki.
    Itse keräsin Ego-sarjaa jonkin aikaa, mutta täytyy sanoa että olen kovasti pettynyt niihin :(. Kupit hajoavat luvattoman helposti, jotakuinkin samaa tahtia kun niitä raaski uusia ostaa. En taida olla ainokainen kenellä on kuppien kanssa ongelmia ollut, valitettavasti.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.