Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Minusta tuntuu siltä, että sisustustrendeihin on hiipimässä aiempaa pehmeämpi linja. Kudotut tekstiilit ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa, mutta pehmeys alkaa näkyä myös tuotteiden muotoilussa. Esimerkkinä vaikkapa tämä Claesson Koivisto Rune “trion” suunnittelema Baklava-valaisin. Valaisin on saanut nimenstä turkkilaisesta leivonnaisesta sen kerroksellisuuden johdosta. Lampunvarjostin koostuu kolmessa kerroksessa olevasta valkoisesta kankaasta, joka on kiristetty kiinni narulla. Valaisimen alaosassa on hennon punertava akryylinen levy. Kombinaatiosta muodostuu kaunis, pehmeä valaistus. Aivan ihana valaisin!

images:Örsjö Belysning

Author

32 Comments

 1. Vähän yllätti,että tykkäät tämän tyyppisestä valaisimesta,kun yleensä sulla näkee aika pelkistettyä linjaa. Ei siinä, tämä vain parantaa tapaasi sisustaa. Kerroksellisuus ja tyylien sekoitus tekee sisustuksesta mielenkiintoisen ja persoonallisemman.

  • Niinkö? Minusta tämäkin valaisin on aika pelkistetty, muoto on vain pehmeämpi. Varsinkin jos ei solmi narua rusetiksi (kuten ei ole tehty noissa sisustuskuvissa), niin se on vielä pelkistetympi.

   Tykkään, että sisustuksessa on kontrasteja ja pehmeyttä, vaikka yleislinja onkin moderni.

 2. Kammottava lamppu 😉 No, en mitään trendeistä ymmärräkään..
  Sen sijaan tuo sohvapöytä on täydellinen. Ei näytä liian matalalta. Tiedätkö kenen se on? Muistaisin jossakin nähneeni juuri tuon pöydän.

  • Heh, niin ne mielipiteet jakautuvat. 🙂

   Residencen sivulla luki, että pöytä on peräisin 60-luvulta, kun NK-liikkeessä oli omaa tuotantoa.

   • Samantyyppistä pöytää taisin ihastella tuolla House of Philia -blogissa, mutta sama se ei ollut.. Olisi kiva jos innostuisit joskus tekemään postausta nimenomaan sohvapöydistä, siitä voisi saada uutta inspiraatiota sohvapöydän metsästykseen!

 3. Tämä lamppu jakaa takuulla mielipiteet. MInustakin se on aika kammottava :/ Odottaisin varmaan koko ajan, että milloin nuo kankaat roihahtaa liekkeihin.

  • Niinkö? Minusta se on niin niin kaunis. No, onneksi kaikki eivät tykkää samoista jutuista. 🙂

 4. Hih. En huomannut koko lamppua ennen tekstiä, koska lumouduin täysin tuosta sohvapöydästä.

 5. Heh, tiedätkö juuri taas pari päivää sitten fiilistelin tuota valaisinta. Tuon olkkarin sisustus on juuri mun mieleen. Moderni, mutta ripaus naisellisuutta – ihana.

  • Voi että, miten tuo on niin karsea? En ymmärrä. Mutta on toki rikkautta ettei kaikilla ole sama maku. 🙂

 6. Apua, musta toi oli aika hirveä 🙂 Mutta siis hauskaa, että esittelit sen kuitenkin. Jotenkin en vaan voi niinkus nähdä tuota minään kovin pitkäaikaisena klassikkona – tai sitten oon ihan väärässä. Mihin itse ajattelit, että voisit sen pistää teillä? Missä hintaluokassa muuten pyörii. Ei sillä, että sen haluaisin, en halua, mutta mielenkiinnosta vain ajattelin. Ikeassa vähän samaa tyyliä ollut nyt jonkun aikaa, sellaiset pitsirimpsuvalaisimet ja varjostimet kuin kermakakku 🙂

  • Niinkö? Minä taas ajattelin, että tuosta valaisimesta voisi muodostua uusi klassikko.
   En ajatellut hankkivani sitä omaan kotiin, sillä meillä ei ole tarvetta tuon tyyppiselle valaisimelle. Muuten vain ihastelen. 🙂 Mutta jos saisin sen pöytämallisena, laittaisin makkarin sängynpäädyn päälle, Tolomeon tilalle. En yhtään tiedä hinnasta.

 7. Selkeästi mielipiteitä jakava yksilö hän. Itse en sanoisi tuota hirveäksi mutta ennn ehkä ihan heti törkkäisi kattooni roikkumaan. Mutta se asia mikä tässä alkoi kaivelemaan, niin tuo baklavan alkuperä. Baklava sellaisena ilmavana ja monikerroksisena leivoksena on peräisin Kreikasta! Mutta selvinnen tästä kantamatta kaunaa sen enempää. 😀 Ja taas lamppuun palatakseni, keksin juuri mikä minulle siitä tuli mieleen. Nimittäin muumitalo.

  • Juu, jakaa kyllä mielipiteitä. 🙂
   Netistä luin valaisimen kuvauksesta, että olisi saanut nimensä turkkilaisen herkun mukaan – mutta eihän nettitietoihin aina voi luottaa… 😉 Wikipediassa oli kyllä mainittu Turkki…

   http://en.wikipedia.org/wiki/Baklava

   • Kyllä nimenomaan baklava sellaisena “tiiviinä köntsänä” alunperin on sieltä idemmästä Turkin holleilta, mutta se lehtevä ja ilmava versio – josta lamppu oletettavammin on saanut inspiraationsa – on Kreikan modifikaatio kyseisestä siirappipommista. (-: No big deal, miun on vaan pakko päteä aina tästä aiheesta kun tuo baklava kreikkalaisittain on lähempänä omaa sydäntä! 😀 Ja ettei nyt ihan taas mene ohi aiheen, niin tässähän on jo alkanut kehkeytymään interiööriä tuon yksilön ympärille. Jos vain olisi se kartano täynnä erilaisia huoneita.. Baklava pääsisi somistamaan pehmeän hempeää lukuhuonetta. Sitä jossa on erkkeri..

    Poks. Kupla rikki.. terkut täältä 20 neliön kaupunkilaisluutakom.. yksiöstä.

 8. Onpa kaunis kokonaisuus tuo kuvan sisustus! Vaalea, mutta kuitenkin värikäs. On alkanut jo vähän tökkiä ainainen mustavalkoisuus 🙂 Kiva että tuot tällaisia esille!

 9. Ihan hirvee lamppu. Tollasenhan voi tehdä itsekin; laittaa jonkun vanhan lampun päälle kerroksittain vaikkapa tyyny/pöytäliinoja ja köyttää narulla kiinni. Tossa lampussa ei ole sitten yhtikäs mitään, en edes kutsuisi sitä lampuksi. On kuin jokin jauhosäkki kepin päässä. Tuulia

 10. Baklava on turkkilainen erittäin makea leivos, ei siis kreikkalainen. Itse sitä syönyt ja juurikin Turkissa. On ihan ällöttävän makea, ei pysty syömään kuin pienen palan kerralla. Noin yleisesti haluaisin kysyä teiltä sisustusihmisiltä, että miten ihmeessä hoidatte ja puhdistatte noin valtavan määrän tekstiilejä huushollissanne?? Kaikilla on ihan valtavasti tyynyjä, huopia, peittoja, taljoja ja vaikka mitä. Nehän kerää ihan valtavasti pölyä, kuten tuo lamppukin. Miten te noi pölyt oikein hoidatte?? Niitähän saa/joutuu aika usein tamppaamaan tms. Minäkin tykkäisin runsaista tekstiileistä, mutta en voi sietää sitä pölyn määrää mikä niistä tulee, joten olen karsinut tekstiilit minimiin. Kertokaapa vinkkinne. Terv. Tuulia

 11. Pehmeyttä sisustukseen saa myös suomalaisilla Doctor Designin Juhla-valaisimilla. Ihanan simppelit ja kauniit, varsinkin kattovalaisimet. Meillä niitä roikkuu kaksi isoa (60cm halkaisija) olohuoneessa. Löytyy esim. finnish design shopista 🙂

 12. <3tuolit<3 Haluan! Vaaleat taljat lämmittäis mukavasti talvi-iltoina ja kesäsin ilman.

 13. Minustakin aika karsea lamppu, ei jais meille vaikka ilmaiseksi tulis. Hyva etta meita on moneen junaan.

  Aikaisempi kommentti ‘jauhosäkki kepin päässä’ laittoi naurattaan, kiitos siita.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.