Kävimme tiistaina Laattapisteen myymälässä katsastamassa laajaa laattavalikoimaa ja hakemassa vahvistusta omille valinnoillemme.

Nyt olemme päättäneet, että eteiseen, keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen tulee vaaleinta Il Micron -laattaa. Juuri sitä laattaa, josta pidämme kovasti ja jota löytyi eri sävyissä myös aiemmasta talostamme.

Laattaa tulee suurelle alueelle, joten valitsimme vaaleimman sävyn. Luultavasti valitsemme kooksi 30×60 (Il Micron 36W). Suurempi, 60×60 laatta olisi myös upea, mutta hinta on jonkin verran kalliimpi. Il Micronia saa myös mosaiikkina, ja harkitsimme sitä tummimmassa sävyssä saunarakennuksen kylpyhuoneen tehosteseinään ja lattiaan.

Il Micron mosaiikki on kuitenkin sen verran hintavaa, että joudumme todennäköisesti miettimään jotain muuta vaihtoehtoa saunarakennuksen kylpyhuoneeseen. Joka tapauksessa sinne olisi tulossa tummanharmaata isoa laattaa sekä saman väristä laattaa mosaiikki-koossa.

Talossa sijaitsevan vanhempien kylpyhuoneen seiniin laitamme kiiltävän valkoista Marmi Blanco 30×60 laattaa, jota meillä oli edellisessäkin talossa. Se on erittäin laadukas ja hyväksi todettu laatta!

 

Lattialaattaa emme ole vielä osanneet valita vanhempien kylpyhuoneeseen. Sen täytyy olla jotain sellaista, joka sopii hyvin yhteen suihkuseinälle tulevan valoa heijastavan tehostemosaiikin kanssa. Tehosteseinälle tulee joko valoa kauniisti taittavaa Rainbow-mosaiikkia tai Laattapisteen Cubica-mosaiikkia (jota oli esim. Kusti-messutalossa).

 

Yhtenä vaihtoehtona tehosteseinäksi myyjä esitti meille Feel-sarjan mosaiikkia, joka heijastaa myös valoa, mutta ei hehku eri väreissä kuten Rainbow-mosaiikki.

Cubicaa emme ole vielä nähneet livenä, joten tehosteseinän valintaa on aika vaikea vielä tehdä.

Myymälässä ihastuimme pikkuisen myös ihan uuteen vaihtoehtoon: EP Trento-laattaan. Minulle tuli laatasta mieleen eräs kaunis välitilan laatta, jonka bongasin siskoni blogista jonkin aikaa sitten (katso kuva täältä). Laatta on kaunis jos se saumataan kauttaaltaan, jolloin se näyttää epäsymmetriseltä mosaiikilta.

Itse en uskaltaisi laittaa punaista laattaa, mutta sama laatta valkoisena tai harmaana voisi näyttää kauniilta esim. juuri välitilassa. Tai ehkäpä se voisi sopia myös lasten pikkukylppäriin…

Summa summarum: eteisen, keittiön ja kodinhoitohuoneen yhteinen laatta on valittu (Il Micron), samoin kuin vanhempien kylppärin seinälaatta (Marmi Blanco); tehostelaattakin on aika hyvin selvillä. Epäselviä ovat vielä lasten kylppärin sekä saunarakennuksen laatat, mutta niiden värit ovat kuitenkin jo selvillä; lasten kylppäristä tulee vaaleanharmaa-valkoinen ja saunarakennuksen kylppäristä tummanharmaa niin kuin olenkin jo kertonut. Keittiön välitilan laatan voimme valita vasta, kun näemme millainen välitilan ikkuna on todellisuudessa. Välitilaan laitamme tällä kertaa laattaa emmekä lasia, kuten viimeksi, sillä minusta mosaiikki tuo pehmeyttä muuten hyvin moderniin keittiöön.

Mitään emme ole vielä tilanneet, sillä seuraavaksi pyydämme tarjoukset samoista laatoista K-raudasta sekä vastaavista laatoista Kaakelikeskuksesta. Huomenna suuntaamme varmaankin jo ainakin Kaakelikeskukseen, mutta ennen sitä käväisemme Topi-keittiössä, jossa saamme ensimmäisen luonnoksen ja tarjouksen keittiökaapistoista.

Author

10 Comments

  1. >Ihania laattoja. Minä haluan myös yhden "kiiltelevän" seinän, vähän sitä tyyliä mitä asuntomessutalossa. Mutta en tykännyt kyseisestä laatasta livenä yhtään, kuvissa näytti etukäteen kivalta. Tuo valkoinen Feel voisi olla meille kiva, täytyy käydä muutenkin Laattapisteessä katselemassa vaihtoehtoja. Kiitos hyvistä vinkeistä 🙂

  2. >Kuulostaa oikein hyviltä nuo valintanne. Tuo Micron näyttää aivan ihanalta isona pintana, betonimaiselta.

  3. >Juuri pesuhuoneremontin tehneenä on kiva lukea tätä laattapostausta. Kaikki löytämänne vaihtoehdot ovat kauniita. Meillä on isoa valkoista mattalaattaa ja yksi tumma tehosteseinä ja antrasiitin värinen 10×10 lattia. Mosaiikki oli myös meillä vaihtoehto tehosteseinäksi, mutten löytänyt näin kauniita laattoja kuin te. Messutalon kuvissa kiiltelevä laatta näyttää kyllä tosi upelta. Tykkään myös "yllätysvaihtoehdosta". Se toimisi varmasti hyvin keittiössä. Oliko teillä vaikeuksia lasin kanssa aiemmassa talossa, kun et enää sitä ota? Olen kuullut, että kaikki eivät ole siitä pitäneet.

  4. >Hei!!teille kun tulee kodinhoitohuoneeseen isoa laattaa, sinne ei tule kallistuksia/lattiakaivoa?

  5. >Kyllä laattamaailma on ihmeellinen ja valtava!Me painimme pitkään laattojen kanssa. Yks laatta valittiin jo ekalla katselu kierroksella ja se jäi niin mieleen kummittelemaan, mutta mitä sen kaveriksi…Ensiks halutiin ihan betonimaista laattaa, mutta se sitten osoittautui liian vaaleaksi, joten valitsimme tumman laatan ja valinta on niin passeli että itkettää ;)Meille tuli Reflexin tehostelaattaa Pukkilasta. Kuvissa näkyvät vihertävänkullertava ja mosaiikki. (http://retromoderni.blogspot.com/2010/07/laattaa-seinissa.html)tai(http://retromoderni.blogspot.com/2010/08/muuttolupa-kourassa.html)Periaatteessa mä en pidä laatoituksessa mistään mosaiikkiraidoista(vanhanaikaista), mutta nyt tehtiin miten laattoja saimme parhaiten hyödynnettyä. Eli ei tarvinnut yhtään leikellä kalliita laattoja.Kohta pitäs päättää yläkerran kylpyhuoneen laatat, jotain tummaa sinnekin. Siitä saa tulla melko miehisen näköinen kun poika käyttää sitä.Poika on itse valinnut sinne Gustavbergin siniset Coloric-sarjan hanat. Niiden kaveriksi vissiin tummanharmaata, mustaa, valkoista….Vaikeaa, niin vaikeaa ammattilaisellekin, mutta lopputulos on vaivan arvoista.

  6. >Ihastuin messuilla samaan taloon, itse asiassa Kusti oli ainoa, jossa kävin kahdesti. Samoin pidin valtavasti siitä Cubicasta valkoisessa kylppärissä, mutta en saanut sitä omissa valokuvissa näyttämään miltään. Paikallisessa Laattapisteessä taas sitä ei ollut esillä, kun kävimme kesällä.Hyvin samanlaisia laattoja olen katsellut. Onko vaalein valitsemanne Micron beige? Olen tällä hetkellä kahden vaiheilla, valitaanko vaaleaa vai tummahkoa laattaa. Harmaata meille ei tule ihan siksi, että sitä oli niin pajon edellisessä kodissa. Ongelmani on, että kyllästyn helposti ja siksi on valittava tarkkaan.Laattojen koosta. Meillä urakoitsija varoitti jätti-isoista laatoista Unidrainin kanssa, koska kallistus pitää tehdä yhdestä suunnasta ja koko kylppärin lattia on silloin vino. Mutta suorissa pinnoissa upea. Ihan pientäkään en halua, en halua hinkata mosaiikin välejä puhtaaksi;) Muuten pidän mosaiikista valtavasti ja haluaisin jonnekin.Kiva seurata teidän valintoja, sillä pohdin täällä samanlaisia.

  7. >Hanna: kiva jos mun vinkeistä oli apua. 🙂 Meidänkin pitää kyllä nähdä se Cubica livenä (mieluiten aidossa kylppärissä) ennen kuin voimme tehdä päätöksen. Luulen kyllä, että päädymme harmaaseen Rainbow-laattaan, sillä se on se, josta olimme etukäteen haaveilleet…Feel on kyllä myös tosi kaunis!Malia: Micron on niin ihanaa laattaa! Olen aivan rakastunut siihen, niin kuin jo edellisessäkin projektissa. 🙂 No, tietääpä ainakin ettei siihen kyllästy.Nannas: teidän pesuhuone kuulostaa kivalta! 🙂 Olimme kyllä erittäin tyytyväisiä välitilan lasiin edellisellä kerralla; se oli tosi helppo pitää puhtaana. Mutta nyt haluamme mosaiikkia etenkin siksi, että se tuo lämpöä moderniin keittiöön ja on ehkä ajattomampi valinta kuin lasi, jota nyt näkee tosi paljon. Emme ole vielä päättäneet laitammeko tälläkin kertaa sormipaneelia märkätilojen kattoon…voisi olla kyllä ihan hyvä vaihtoehto (taas). :)Anonyymi: kyllä sinne tulee lattiakaivo, mutta laattamyyjät ovat sanoneet ettei se estä ison laatan valitsemista. Esim. kylppäreihin tulee Unidrainit. Tätä juttua pitää vielä kuitenkin pohtia…RUMBO: laattojen valinta on kyllä aikaavievää puuhaa – vaihtoehtoja on niin paljon. Me emme ole vielä ehtineet katsoa Pukkilan laattoja ollenkaan, mutta aiomme kyllä tsekata nekin. Vaikka meillä on väritys jo melko selvillä, päänvaivaa aiheuttaa värien sävyt yms. Hankalaa mutta kivaa! :)Violette: hitsi, harmittaa kyllä että emme päässeet käymään asuntomessuilla. Olisin halunnut nähdä sen Cubican! Muuten on aika vaikea päättää…Muistaakseni meille on tulossa juuri se vähän beigen sävyinen Il Micron. Se on vähän niin kuin beigen harmaa ja aika vaalea (en muista tarkkaa koodia). Meillä ei viimeksi ollut missään pientä mosaiikkia ja nyt haluan sitä jonnekin, sillä minusta se on niin kaunista ja ajatonta. Mutta varmasti ärsyttävä puhdistaa… ;D Ja juu, niin kuin aiemmin kommentoin, tuota kallistus ja Unidrain -juttua pitää vielä pohtia.

  8. >Hei!Ajattelin tulla kommentoimaan kun aihe on niin tuttu… Cubica-laatta ei ole mosaiikkia, vaan iso 33,3x100cm laatta. Pinta on pieniä neliöitä ja näyttää siksi hieman mosaiikilta. Saumaa tulee todella vähän, joten puhtaana pito on helppoa! Valitsemanne micron on kaikista valkoisin micron (ii micron 36w), taittaa hieman harmaaseen. Sarjasta on olemassa myös beige vaihtoehto (ii micron 36b). Odotan innolla kotinne valmistumista, projektia on mukava seurata.:)

  9. >Anonyymi: jep, tiedän että Cubica on isoa laattaa, mutta se näyttää mosaiikilta. Kirjoitin epähuomiossa väärin tuonne tekstiin. :PNuo molemmat mainitsemasi micron-laatat ovat meille tuttuja. 🙂 Nyt haluamme juuri tuon vaaleimman sävyn.Kiva jos seuraat tätä projektia… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.