Yksi suuri päätös on nyt tehty: olemme päättäneet mikä keittiö meille tulee. Kävimme viime viikolla Topi-keittiöillä juttelemassa ja punnitsimme muitakin vaihtoehtoja. Täällä ei ole kovin monia keittiöfirmoja ja päätimme, että keittiön hankkiminen toisesta kaupungista (esim. Ikeasta tai Kvikiltä) on liian työlästä. Aiemmin rakentaneena tiedämme myös minkä verran keittiö tuli viimeksi maksamaan, joten päätös on nyt huomattavasti helpompi tehdä.

Jo etukäteen tiesimme, että haluamme valkoiset, maalatut ovet ja valkoiset tasot. Yläkaapit tulisivat vetimettöminä, alakaappeihin tulisi ohuet metallivetimet. Kerroimme Topi-keittiön edustajalle toiveemme ja muutamien luonnosten jälkeen olimme saaneet hahmoiteltua keittiön valmiiksi. Sitten teimme päätöksen: keittiömme tulee Topilta, joka on myös Kannustalojen yhteistyökumppani (—> alennusta ;-)). Nyt on tämä suuri päätös tehty ja voimme keskittyä muiden, epäselvempien, valintojen pohdintaan. Toki keittiötä voi vielä muokata, vaikka kaupat onkin jo lyöty lukkoon.

Koska kaupat saatiin tehtyä, saimme mukaamme keittiöpiirustukset ja voin jo näyttää teille, millaiseen keittiöön olemme päätyneet. Ajatuksena keittiön suunnittelussa – niin kuin koko talon suunnittelussa – on moderni ajattomuus, ei moderni trendikkyys.* Tästä johtuu mm. se, että kaapit ovat mattavalkoiset ja keittiön tasot 30 mm paksut; eli ei kiiltäviä ovia eikä ohutta tasoa, eikä myöskään ”bling bling -liesituuletinta” niin kuin nykyään paljon näkee.

Meille on tulossa mattavalkoiset maalatut Kosketus-ovet. Alakaappeihin tulee 45 cm leveät ohuet vetimet, yläkaapeissa on pomppusalvat. Keittiön tasomateriaaliksi valitsimme valkoisen italialaisen Okite-komponiittitason. Olimme suunnitelleet, että valamme saarekkeen tason betonista, mutta se alkoi tuntua liian työläältä ja hankalalta vaihtoehdolta. Okite vaikuttaa erittäin hyvältä materiaalilta, sillä se on huoltovapaa (toisin kuin kivi) ja ulkonäöllisesti sellainen, jota olimme ajatelleet.

 

Lavuaari on Lapetekin valmistama Blanco Zerox, 70 cm leveänä ja tasoon altakiinnitettynä. Myös liesituuletin tulee Lapetekilta ja se on sama malli, joka meillä oli edellisessäkin talossa, eli Form V.

Jääkaapin viereiselle seinälle tulee seinään upotettu hyllykkö, jonka alahyllyt ovat samaa sarjaa keittiönkaappien kanssa. Ylähyllyt teetämme todennäköisesti puusta, ja maalamme ne valkoisiksi ja asettelemme symmetrisesti alakaappien ja katon väliin.

Ruokailutila on olohuoneen kanssa samaa suurta tilaa (pohjapiirroksen näet täältä) ja sinne tulee meillä jo olevat ruokapöytä, tuolit ja Kartellin suuri valkoinen kattovalaisin.

Vielä on hankkimatta mm. keittiön hana (Vola olisi unelma) sekä halogeenit kaappien alle. Välitilan laattakin on vielä harkinnassa, mutta oli hyvä, että se tuli puheeksi Kannustalo-edustajan kanssa, kun selvitimme miten saisimme piilotettua tummat välitilan ikkunan karmit niin, että välitilassa näkyisi vain ikkunalasi ja vaaleat laatat. Selvisi nimittäin, että välitilaan olisikin tulossa avattava ikkuna eikä kiinteä niin kuin kaupantekohetkellä oli sovittu. Siinä tapauksessa ikkunan karmeja ei tietenkään voisi piilottaa. Sovimme, että Kannustalot toimittavat talon ilman tätä yhtä ikkunaa ja kiinteä ikkuna asennetaan myöhemmin heti, kun se saadaan tehtaalta. Tämä oli meidän ensimmäinen vastoinkäyminen, mutta onneksi tilanne saadaan korjattua helposti. Ehkäpä ikkunan kokoa voisi vielä vähän suurentaa ja sisäkarmin väriksi vaihtaa valkoisen tämän yhden ikkunan kohdalla…?

Tilasimme myös kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen kaapit Topilta, mutta teen niistä oman postauksen myöhemmin. Huh, onneksi nämä on nyt päätetty! Ollaan todella tyytyväisiä!

* tämä on aihe, josta voisin tehdä kokonaan oman postauksensa…

Kollaasien kuvat: Finnish Design Shop, Ikea, Kartell, Okite

Author

30 Comments

 1. >Onko sulla muuten tietoa miten noista mattaovista lähtee sormenjäljet irti? Meillä on pomppusalvalliset kiiltävät ovet ja ne on niin helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Sitä tuleekin tehtyä päivittäin noin sata kertaa… Meillä oli ennen mattaovet ja koin niiden puhtaanapidon todella työlääksi.

 2. >Meillä on mattaovet ja ilman vetimiä. Ihan mahtavat pitää puhtaana, ei näy sormenjäljet. Tosin tykkään pyyhkiä ovia usein 🙂 Sormenjälkien näkyminen myös riippuu mattamaalista, niisäkin on eroja. Sellainen normimaali, joka ei ole matta eikä kiiltävä, on varmasti haasteellisin puhtaanapidettävä.

 3. >Onnea keittiövalinnalle :)Meilläkin ed. talossa oli Topi, nyt on Puustelli. Molempiin olen tyytyväinen.Meillä on kiiltävät, vetimettömät yläkaapit, jotka avataan oven alta vetämällä. Alalaatikoissa/kaapeissa on laatikon levyinen metalliuralista.Liesituulettimeemme olen enemmän kuin tyytyväinen. Siinä kun on tuulettimen toiminnon lisäksi kätevä valaistus (sisustuselementti ;)). Lapetekin 5000-sarjan Europa V. Tosin tähän ei saa huipparia.http://lapetek.fi/index.php?module=ekauppa&type=2&product=5067

 4. >Anonyymi: jaa-a, sen näkee sitten, että miten sormenjäljet lähtevät pois. 🙂 Viimeksi meillä oli kiiltävät ovet ja niistä kyllä lähti sormenjäljet kätevästi. Joka päivä niitä saa kuitenkin olla pyyhkimässä, joten siinä mielessä ihan sama homma. Malia: luulen, että meille on tulossa juuri sellainen tavallinen perusmaali…pitääkin selvittää tuo vielä…Mutta joka tapauksessa niitä sormenjälkiä pitää pyyhkiä usein. :)Mari: kiitti! 🙂 Meillä oli viimeksi samankaltaiset kaapit kuin teillä (ainakin tuon aukaisun suhteen). Jännä nähdä miten pomppusalvat toimii… Kivan näköinen tuo teidän liesituuletin. Anonyymi: ei ole minusta ollenkaan! Esim. vaalean harmaa keittiö on minusta paljon kylmempi valinta kuin valkoinen. Ja keittiöön tulee muita pehmeämpiä sisustuselementtejä. Emmekä ole tekemässä huvikumpua, vaikka sellaisetkin ovat ihan kivoja, mutta ei meidän tyyliä. 🙂

 5. >Hei! Tosi kivalta näyttää. Mihin sijoitatte Tolomeot? Tuleeko teille keittiöön ollenkaan riippuvalisimia kattoon, muuta kuin ruokapöydän päälle?

 6. >Oikein ihanalta näyttää! Itselläkin oli mattavalkoinen pitkään kaappivaihtoehtona. Samoin tuo liesituuletin näyttää samanlaiselta, jollaista itse ensin mietittiin (Savolla on ihan samanlainen "pönttö.:)) Vaikka kuinka ohuet tasot on nyt muotia, mä tykkään ainakin enemmän paksuista. Oikein hienoa!

 7. >Minun mielestä tuo liesituuletin pönttö on liian massiivinen laatikko, raskaan oloinen..

 8. >HouseBird: ajattelin, että Tolomeot sopisivat tuonne keittiöön jonnekin seinälle (esim. uunin viereen), mutta emme ole päättäneet vielä mitään sen tarkemmin. Se selviää vasta, kun keittiö on paikoillaan ja näkee miltä kaikki todellisuudessa näyttää.Näillä näkymin roikkuva kattovalaisin on tulossa vain ruokapöydän päälle.Sofia: kiva kuulla! 🙂 Minä olen ihan innoissani tästä keittiöstä. :)Alma: kiitos Alma! 🙂 Pitääkin googlata tuo Savon tuuletin…Anonyymi: ai jaa, minusta ei.

 9. >Täällä kans liesituuletin pistää silmään. On mielestäni laitosmainen, sellainen sairaalan keittiön liesituulettimen näköinen, kun on niin iso ja kolkko. Myös ehkä jotenkin keskeneräisen oloinen, kun ei ole alhaalla sitä leveää osaa tai lasia. Muuten on hienot suunnitelmat 🙂 Voimia raksa-ajalle!

 10. >Anonyymi: ai niinkö? Itse olen kyllä ihan eri mieltä ja pidän kovasti tuosta liesituulettimesta. Sama oli meillä viimeksikin ja se on kiva, kun siihen voi kiinnittää magneeteilla lasten piirustuksia tai tehdä kauniita kollaaseja valokuvista. No mutta makuja on monia…

 11. >Liesituuletinvalintanne on oikein onnistunut. Yksinkertainen ja kookas malli rajaa kivasti keittiön omaksi alueekseen, eikä ole niin liesituuletinmainen kuin muotoillut mallit. Ja sellainen torvi missä on kaareva lasi, ei vaan voi tykätä sellaisesta :))

 12. >tai ei toi taida olla yhtään kookkaampi kuin ne t-mallit tai vastaavat, se vaan näyttää kun on suora 🙂

 13. >Hieno keittiö, ihan kaikilta osin! Itselläni hyvin samanlaiset suunnitelmat kesäpaikan keittiön suhteen, ainoastaan "pakkomielteenä" Axor Citterion hana (se mikälienee semi-pro-malli).Täytyy tutustua paremin tuohon Okiteen, kiitos vinkistä – huoltovapaa kuulostaa erittäin hyvältä!

 14. >Kaunis keittiö. Eleettömän tyylikäs, mutta todellakin ajaton.Ainoa asia mitä mietin on kulku lavuaarilta liedelle tai päinvastoin. Mahtaako saarekkeen uunin puoleinen kulma tulla tielle ja haitata kulkua (=onko lantio mustelmilla)? Kuvassa näyttäisi siltä, että päästäkseen liedeltä lavuaarille, täytyy kulma vähän kiertää. Itse tykkään mahd. suorista kulkuväylistä ja tuo pisti silmään vai vääristääkö kuvat vain?Mutta muuten on kyllä hieno keittiö. Kelpaisi! :)Blokki

 15. >Malia: niinpä! 😀 En edellisessäkään kodissa kokenut, että tuo liesituuletin olisi jotenkin iso. Ehkä nuo tietokonekuvat vääristävät…? Ja muutenkin mun mielestä esim. teollisuuskeittiössä on monia kivoja elementtejä, joita voi kopsata omaankin kotiin.Gloria: kiitos. 🙂 Kiva jos sait vinkkejä tästä postauksesta. 🙂 Okite vaikuttaa todella hyvältä materiaalilta. Teille tulee varmasti aivan ihana kesäpaikka! Olisi kiva nähdä kuvia… ;)Googlasin tuon hanan; se on oikein kaunis. Minä taas olen haaveillut siitä Volasta jo monta vuotta (jo edellisestä raksa-ajasta lähtien). Blokki: kyllä, se on totta että lavuaari on ns. kulman takana, mutta ei se minua haittaa (tai nyt ainakin tuntuu siltä). Ja voihan sitä tehdä niinkin, että jos tarvitsee koko ajan vuorotella lavuaarin ja lieden välillä, niin seisookin tuossa lavuaarin edessä ja kurottaa siitä liedelle. Mutta en näe tässä ongelmaa…en tosin olekaan mikään mestarikokki ja ruuanlaitto on minulle vain välttämättömyys. 😉

 16. >Toi ehkä tällain "kaljuna" piirroksena näyttää vähän kylmältä, mutta siitä saa modernin kodikkaan heti kun pääsee sisustamaan. Täällä myös haaveissa keittiöremppa, ja vaikka meillä on nimenomaan värikästä steampunkkaavaa retrovintagehuvikumpua, niin mun mielestä keittiö saa silti olla kaapeiltaan ja pinnoiltaan mahdollisimman neutraali. Siellä on elävässä elämässä sitä tilpehööriä leviänään joka tapauksessa niin paljon, että jos siihen heittää vielä väriä ja muotoja pintoihin ja kalusteisiin, niin alkaa mennä överiksi.

 17. >Hei vaan! Hyvältä suunnitelmat näyttävät, raikkailta ja käytännöllisiltä. On mukavaa, miten avoimesti kaikesta kirjoitat, vaikka muutamat sutkautukset saat anonyymeiltä kirjoittajilta ottaa vastaan. Ne varmaan voi luokitella sarjaan happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista. – Jas

 18. >Itsekin pidän eniten valkoisista ovista, tosin mielellään kiitävinä 🙂 Mielestäni suunnitelmassanne on vain yksi 'vika', saareke on selvästi väärinpäin. Sitä tulisi kääntää 90 astetta, niin johan toimisi paremmin.Sanoit, että teillä edellisessäkin talossa ollut sama liesituuletin. Miksi ihmeessä valitsin taas saman? Maailma on pullollaan ihania vaihtoehtoja, eikö ole aika mielikuvituksetonta ottaa jokaiseen taloon samanlainen? No, jokainen toimii tyylillään.

 19. >Esikko: olet ihan oikeassa. Kyllä sitä tavaraa kertyy joka tapauksessa, joten siksikin kannattaa laittaa simppeli keittiö (varsinkin jos pitää pelkistetystä tyylistä). Jas: kiitti. 🙂 Niinpä, ehkä jotkut nauttivat siitä, että saavat huomauttaa toiselle mikä on "väärin". Kaikkia ei voi miellyttää, eikä se ole tarkoituskaan. Me tehdään sellaista, mistä itse pidämme ja dokumentoin sen blogiin muistoksi itselle ja muualla asuville läheisille. Toki on mukavaa saada kommentteja blogiyhteisöltäkin. :)Anonyymi: minä mietin myös saareketta toisinpäin, mutta en halua että baarijakkarat näkyvät olohuoneeseen, vaan haluan että keittiö näyttää rauhalliselta.Liesituulettimesta: tarkoituksena ei ole tehdä erikoista erikoisuuden takia, enkä pidä nyt muodissa olevista "bling bling" tuulettimista. Miksi vaihtaisimme sellaisen valinnan, johon olemme olleet tyytyväisiä? Juuri tuollaisen tuulettimen haluamme, emme mitään muuta. Ei olisi mitään järkeä vaihtaa sitä vaihtamisen takia. Kun rakensimme eka kertaa, meinasimme teettää "teollisuushuuvan", kun tuntui ettei sellaisia löydä mistään, mutta sitten löysimme tämän ja ihastuimme. Mielestäni se on myös ajaton valinta ja pyrimme ennen kaikkea ajattomuuteen: siihen, että koti on pinnoiltaan ja kiintokalusteiltaan tavallaan tyhjä "paperi", johon sisustuselementtejä ja pieniä ratkaisuja vaihtamalla saa erilaisia ilmeitä (myös trendikkäitä jos niin haluaa).

 20. >Perheemme rakentaa myös parhaillaan Harmajaa (148, muunnos)joten seuraan blogiasi suurella mielenkiinnolla! Keittiöstänne tulee todella kaunis, erityisesti pidän tuosta oven viereen sijoittuvasta seinälle kiinnitettävästä kaapistosta. Välitilan kanssa olen itse tuskaillut jo pitkään, sopivaa laattaa kun ei tunnu löytyvän. Ajattelin siis maalata koko seinän jollain keskiharmaan sävyllä ja suojata välitilan lasilla. Voisi sopia teillekin, koska seinää jää paljolti näkyviin yläkaapistojen yläpuolelta. Suojaavaa lasiahan ei tarvitsisi juurikaan edes käyttää koska ikkuna tulee vesipisteen taakse. Myöskään ikkunan mahdolliset harmaat karmit eivät häiritsisi kun vieressä ei olisi valkoista.

 21. >Anonyymi: oi, mekin katselimme aluksi Harmaja 148:ia. 🙂 Olisi kiva lukea muidenkin Harmaja-projekteista…yllytän tässä teitä laittamaan oman blogin! ;D En ole löytänyt muita Harmaja-blogeja ja muutenkin moderniin tyyliin rakentavien blogeja on todella vähän…harmi.Minäkin olen miettinyt harmaan sävyistä välitilaa jos harmaata ikkunan karmia ei saada piiloitettua. Mutta materiaali olisi mosaiikki – jotenkin olen vain nyt niin ihastunut mosaiikkiin ja mielestäni se tuo vähän lämmintä fiilistä muuten hyvin moderniin keittiöön. Lasi on kaunis vaihtoehto myös, meillä oli se viimeksi. Mutta saa nähdä mihin päädymme…tulisi se talo nyt ensin! 😉

 22. >kivoja keittiösuunnitelmia! :)mäki oon ehdottomasti sitä mieltä, et PITÄÄ tehdä sellainen mistä itse TYKKÄÄ! meillä on korkeakiiltoiset valkoiset keittiökalusteet ja OHUT musta taso, mut ei todellakaan sen takia et se on trendikästä tällä hetkellä, vaan sen takia et se miellyttää eniten meitä, jotka talossa asumme ja tuollaisia haluamme vuosia katsella :). tämä kannattaisi jokaisen rakentajan pitää mielessä (paitsi tietysti ei sit jos haluaa rempata usein) 😉

 23. >S: kiitti! 🙂 Juuri niin, pääasia että valitsee sellaista mistä itse tykkää ja jota jaksaa katsella pitkään.

 24. >Hei, Hienolta näyttää teidän keittiösuunnitelmat. "Eksyin" tänne blogiisi kun googletin valkoisia keittiöitä. Itse rakennamme tällä hetkellä Design Taloa ja meille tulee keittiö (+kaikki muut kalusteet) topilta. Olemme myös valinneet kosketus ovimallin, yläkaapit pommpusalvalla ja alakaappeihin pienet vetimet. Tason kanssa päädyimme mekin okiteen, oli aika paljon edullisempaa kuin corian ja kivemman näköinenkin. Olemme pähkäilleet kahden eri valkoisen välillä, ja ehkä päädymme sävyyn bianco assoluto 1665. Saako kysyä kumman valkoisen sävyn te valitsitte. Toinenhan oli hieman "matta" ja tämä bianco assoluto oli kiiltävämpi. Ovet mekin otamme mattana. Vaikea valita…Muutama viikko on vielä aikaa miettiä, täytynee käydä vielä yhden kerran topilla vertailemassa näitä kahta eri tason sävyä 🙂 Tsemppiä rakennusaikaan!Terv. Anna

 25. >Anna: kiva, että eksyit tänne. :)En valitettavasti muista tarkkaan Okite-tasomme sävyä. Papereissa lukee "Bianco Assolute". Meillä on tarkoitus mennä keskustelemaan keittiöstä vielä tarkemmin, sitten kun se alkaa olla ajankohtaisempaa.

 26. >terve!upea keittiö on teille tulossa ja oli kiva löytää vihdoin blogi, joka on omantyylinen 🙂 meillä on kanssa rakennusproggis meneillään ja olen löytänyt hyviä ideoita sivuiltasi! meille on tulossa myös valkoinen keittiö kivitasoilla. tyhmänä nyt kysynkin, että miten komposiittitaso on huoltovapaampi kuin kivitaso? meille ainakin jokainen myyjä on kertonut, ettei komposiittitasolle voi laskea esim. kuumaa kattilaa eikä leikata leipää… olen tosiaan noviisi näissä asioissa, mutta olen tosiaan luullut/kuullut että kivi on helpoin huoltaa ja kestävin.terkuin Megan

 27. >Megan: kiva, että löysit tänne. :)Käsittääkseni kivitaso on huokoisempi kuin komposiittitaso, joten sitä pitää hoitaa (öljytä tms.). En itsekään tiedä kovin tarkasti, mutta myyjä sanoi meille, että tämä Okite on täysin huoltovapaa. Tässä suora lainaus Loiman Kiven sivuilta Okitesta:"Okite on erinomainen keittiön- ja kylpyhuoneiden tasomateriaali, kestäen hyvin käyttöä ja kulutusta, niin kuumaa kuin kylmääkin. Tämä kaunis ja kestävä materiaali on helppo pitää puhtaana, eikä se tarvitse kyllästystä eikä suojauskäsittelyä. Okite komposiittiin ei imeydy ruokaöljy, etikka, kahvi, viini eikä sitruunan mehu ja sen päällä voidaan leikata pinnan naarmuuntumatta. Okite ei ime kotitaloudessa käytettäviä pesu tai puhdistusaineita. Tiivis pinta suojaa yhtä hyvin bakteereilta kuin homekasvustolta. Okite on ”NSF” elintarvike käyttöön sertifioitu tasomateriaali.Okite on tehty kvartsista, neljänneksi kovimmasta materiaalista maailmassa, joka tarkoittaa erinomaista kulutuskestävyyttä ja materiaalin kovuutta."Onnea teidän raksaprojektiin ja piipahda täällä toistekin. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.