Olen aina pitänyt rennosta sisustuksesta, joka on samalla kuitenkin tyylikäs ja ajaton. Ruotsalaiset taitavat tuon sisustustyylin erinomaisesti ja siksi poimin usein inspiraatiota sieltä suunnalta. Olen miettinyt viime aikoina todella paljon Villa Fregatin sisustusta ja sitä, miten osaisin tehdä siitä pikkuisen eri tyylisen kuin meidän kodista – omaa tyyliä kuitenkaan täysin hylkäämättä.

Mielessäni tiedän millaista tyyliä havittelen. Siinä olisi ripaus kotoisen klassista tunnelmaa, industrial-henkeä sekä ajatonta designia. Olen yrittänyt etsiä sopivia inspiraatiokuvia, jotta voisin paremmin jäsennellä ajatuksiani, mutta huomaan poimivani yhden yksityiskohdan sieltä ja toisen täältä, eikä täydellisiä kuvia tahdo löytyä.

Tämä kaunis koti tuli vastaan ruotsalaisen kiinteistövälitysfirma Alvhemin sivuilla. Tässä on monia niitä asioita, joita haen, mutta tokihan tässä asunnossa on aivan eri tyyli kuin meidän vastarakennetussa kesämökissä.

Miten voisi sisustaa uuden talon johannabranfordimaisesti tai Maiju Saw:n tyylisesti…? Siinäpä vasta kaksi inspiroivaa bloggaajaa! Ihailen näiden kotien tunnelmaa ja jotain samaa toivoisin meidän mökillekin.

Keittiö on yksi olennaisimmista seikoista, joka määrittää asunnon tyylin. Meidän mökin keittiösuunnitelmista olenkin jo kirjoitellut, mutta vieläkin pyörittelen ideoita mielessäni. Uskaltaisinko valita vähän klassisemman tyyliset ovet? Entä jos mieli muuttuukin ja alankin kaivata enemmän omalle tyylille sopivaa modernimpaa keittiötä…? Mutta olisihan se kiva jos vapaa-ajankodissa olisi vähän erilainen tyyli kuin kotona…

Luulenpa, että pyrin tekemään Villa Fregatin oman tyylin yksityiskohdilla ja tekstiileillä. Keittiö muuttuu astetta klassisemmaksi ja kodikkaammaksi runsaammilla yksityiskohdilla, esimerkiksi reelinkikiskon lisäämällä. Olen aina ihaillut esillä roikkuvia teollisuushenkisiä keittiövälineitä ja ostinkin heti ensimmäiseen opiskelijakotiin reelinkikiskon ja siihen sopivat metalliset keittiövälineet. Keittiöön sopisi myös metallikärry, johon voisi kasata kauniita kattiloita ja muita keittiövälineitä.

Puusälekaihtimet ovat toinen ihastuttava sisustuselementti. Villa Fregatin ollessa vasta suunnittelupöydällä mietimme, että olisi ihana laittaa ikkunoihin puusälekaihtimet. Sellaisetkin hankin aikoinaan ensimmäiseen opiskelija-asuntoon. Mihin nämä ajattomat sisustussuosikkini ovat vuosien saatossa kadonneet…?

Olen kirjoittanut tässä postauksessa aivan muusta kuin näiden kuvien asunnosta. Mutta on niin vaikea irrottaa ajatuksia Villa Fregatista. Tarkastelen kaikkia näkemiäni sisustuskuvia meidän mökin näkökulmasta ja pohdin miten toteuttaisin näkemiäni ideoita siellä. Tokihan näistä kuvista löytyy monia sellaisia yksityiskohtia, joita ihailen (luonnonmateriaaleja, kauniita sävyjä ja se reelinkitankokin) ja sitä tyyliä, mitä tavoittelen (klassisuuden ja modernin designin yhdistelmää).

Voi kuinka odotankaan, että pääsen sisustamaan Villa Fregattia!

Kuvat: Alvhem

Author

4 Comments

 1. Hei! Kauniita kuvia. Nämä kyllä voisivat olla kodistasi. Niin samankaltaista sisustusta nämä noudattelevat. Todella vaikeaa varmaan löytää eri linja oman mökin sisustukseen, jos kotiin on löytynyt oma varma tyyli. Helposti ajatukset menevät samaan suuntaan. Voisiko mökkiä ympäröivä luonto antaa inspiraatiota? Puusälekaihtimista sen verran, että ovat kyllä viehättävät, mutta myös syövät valon määrää yllättävän paljon. Ihania hetkiä sinulle mökin sisustamisen parissa. Ihanaa, kun mökeille ei enää raahata vain kaikkea ylimääräistä, sekalaista rompetta.

  • Suvi M Reply

   Se on totta, että ajatukset menevät helposti samaan suuntaan kuin kotona. Ihan täysin omasta tyylistä en halua pyristellä pois, mutta jonkinlainen vivahde-ero olisi kiva saavuttaa. Luonnosta poimin varmastikin juttuja: etenkin värisävyjä.

   Puusälekaihtimia olemme suunnitelleet lähinnä makuuhuoneeseen, ei kaikkii ikkunoihin. Mutta saa nähdä sitten millainen tarve verhoille tulee. Voi olla, että aurinko porottaa liiaksikin asti kesäisin…

   Niin kovasti odotan, että pääsisi jo sisustelemaan! 🙂

 2. Kuvat näyttävät olevan vanhasta kaupunkikiinteistöstä. Mielestäni mökkimiljöö meren rannalla on hieman eri asia ja vaatii eri elementit sisustukseen. Jokainen tietysti sisustaa makunsa mukaisesti ja onhan tuolla tietysti vaaleaksi maalatut seinät, niinkuin lienee siellä teidän mökilläkin.

  • Suvi M Reply

   Kuten kirjoitinkin ”Tässä on monia niitä asioita, joita haen, mutta tokihan tässä asunnossa on aivan eri tyyli kuin meidän vastarakennetussa kesämökissä.” niin tarkoitin nimenomaan tuota, että kuvissa esiintyvä koti on vanhasta kerrostalosta ja mietin sitä, miten samaa fiilistä voisi tuoda uuteen kesämökkikotiin. En usko, että se on mahdotonta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.