Petasin pitkästä aikaa sänkyyn valkoiset lakanat. Samalla päivittelin makuuhuoneen tason asetelmaa. Pienetkin muutokset tuovat kaivattua vaihtelua kotiin. Valkoisen sävyt ovat nyt muutenkin pyörineet vahvasti mielessä, kun Villa Fregatissa maalataan…

Olin jo listannut valkoiset lakanat ostoslistalleni, sillä meidän valkoiset pellavalakanat ovat jo kuluneet puhki. Kaapista löytyy pari muutakin valkoista pussilakanasettiä, mutta ne ovat ikivanhat ja kulahtaneet. Niiden sekaan olikin jäänyt tämä joskus Jotexilta saamani organic-cotton-pussilakanasetti*, joten petasin sen nyt mieluusti sänkyyn. Ihana saada taas vaihteeksi raikkautta tummaan makuuhuoneeseen! Näin sitä voi tehdä löytöjä omasta kaapista (kun on jemmannut sinne liikaa tavaraa).

Suuressa Tine K:n korissa säilytämme jättineulepeittoa

Vaihdoin lakanat eilen siivotessani ja olipas taas niin ihana pujahtaa puhtaisiin, raikkaisiin lakanoihin nukkumaan. Valkoiset lakanat raikastavat kyllä makuuhuoneen kuin makuuhuoneen, mutta tuntuu, että tummassa makuuhuoneessa valkoisen raikkaus korostuu entisestään.

Tärkeä osa lakanoiden raikkautta on puhdas tuoksu. Tykkään käyttää lakanapyykissä mietoa huuteluainetta, sillä minusta se säilyttää lakanoiden raikkauden pidempään. Olisi ihanaa virittää pihalle pyykkinaru, jotta voisi kesällä kuivata lakanapyykkiä ulkona – ulkoilmassa kuivuneet lakanat päihittävät raikkaudessa kuivurista nostetut lakanat mennentullen.

Lakananvaihdon yhteydessä päivitin myös sängynpäädyllä olevaa asetelmaa. Sisustuskirjat ja -lehdet ovat melko pysyvä osa makuuhuoneen sisustusta, sillä tykkään siitä, että voin illan päätteeksi uppoutua inspiroivien kuvien pariin jos siltä tuntuu – ja pidän siitä rennosta ilmeestä, jonka sisustuslehti/kirjapinot tuovat kotiin. Juuri nyt selailussa on Asun-lehden uusi kirjanen.

Nyt laitoin kirjapinon seuraksi pari maljakkoa. Pienemmässä maljakossa on ihania keltaisia pallukoita, jotka säilyvät nättinä kuukaudesta toiseen. Kählerin suuri Omaggio-vaasi* on puolestaan niin näyttävä, että se ei välttämättä edes täytettä kaipaa. Makuuhuoneen ilme uudistui sopivasti pienillä jutuilla.

Kuvista sitä ei ehkä selvästi huomaa, mutta petauksen tyynyliinoissa on hiukan eri valkoisen sävyjä, sillä kaikki tyynyliinat eivät ole samasta setistä. Se ei minusta haittaa yhtään, sillä valkoisen sävyjä voi minusta hyvin yhdistellä keskenään.

Valkoinen väri pyörii nyt vahvasti mielessä, sillä maalamme parhaillaan Villa Fregatin sisäseiniä ja jälleen kerran valkoisen sävyn valitseminen tuotti pienoista päänvaivaa – varsinkin, kun halusimme valita pehmeämmän valkoisen sävyn. Mutta palaan siihen aiheeseen myöhemmin omassa postauksessa…

Ihanaa lauantai-iltaa!

*Jotexin lakanat ja Kählerin maljakko saatu aikoinaan blogin kautta

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.